כישלון......

רות 2

New member
כישלון......

כישלון אין משמעותו שאתה כישלון- משמעותושעדיין לא הצלחת. כישלון אין משמעותו שלא השגתה כלום- משמעותושלמדת משהו. כישלון אין משמעותו שאתה טיפש- משמעותושיש בך אמונה עזה כישלון אין משמעותו שהתבזית- משמעותושממשתה את רצנונך לנסות כישלון אין משמעותו שלא תשיג זאת- משמעותושאתה צריך לעשות זאת אחרת. כישלון אין משמעותו שאתה נחות- משמעותושאתה לא מושלם. כישלון אין משמעותו שבזבזתה את חייך- משמעותושאתה יכול להתחיל מחדש. כישלון אין משמעותושאתה צריך לוותר- משמעותושאתה צריך להשתדל יותר --------------------------------------------------------- מוצא חן לי הרוברט שולר הזה.... ניכנסתי לשבת בבלקון, יש אבטיח קר.. חיוך מדהים שכולו שלי... ופיצוחים אז תגידו לי.. אחרי שקוראים את זה ואתה יושבת לעשות חושבת על כישלונות אם היו כאלה ..בחייך אתה מבינה איך פרשנות של הדברים יכולה לשנות את התמונה?... (רות חזרה משחייה בים ...יש לכם מושג כמה ניפלא לשחות בליקיניבשעה כזו...
)

רות'לה

יש אבטיח גם בשבילי? המחשב מתנייד לך לבלקון? נשמע מה זה כיף... שימשיל לך, עם האבטיח, הים, והפרשנות, פייה יפה, שכחתי להגיד, הכשלון הזה...

מייקי69

New member
סיגריות - בסדר.

אבטיח - מעולה. שחיה בליקיני - סופר מעולה. סיסמאות? - לפח! איך שלא יסובבו את זה המתחכמים - כשלונות היו ויהיו. אז מה?

שלום

וסליחה על ההידחפות... כשלון הוא אי הצלחה. ואולי, המפתח הוא בהגדרה מה זו הצלחה. יום טוב שיהיה

ophra

New member
כשלון....

עלולה להשמע מילה קשה אבל בעיני, היום, היא בסך הכל שלב נוסף בהתנסות ובלמידה הדרך הטובה ביותר ללמידה היא התנסות ואימון ובאימונים ונסיונות תמיד יהיו כשלונות בדרך זה טבע העולם אי אפשר להתחמק מזה אני נזכרת בשלב שהגור הגדול היה נכנס לתיסכול איום בכל פעם שלא הצליח משהו חדש. הזכרתי לו איך פעם, כשהיה קטן ממש הוא לא ידע ללכת אפילו ובכל פעם היה קם על הרגליים, מנסה לעשות צעד, ונופל ושוב קם, ושוב מנסה, ושוב נופל ועכשיו, אמרתי לו, אתה אפילו רץ ממש מעולה!
ראיתם פעם תינוק שהנסיונות האלו ללכת והנפילות האלו שוב ושוב על הידיים גורמות לו לתסכול? או להפחתת ערך עצמו? או להפסיק לנסות ללכת? אז אם תינוק בן שנה מבין שכשלונות הן בסך הכל עוד שלב בדרך על הלמידה למה לנו זה כל כך קשה? עפ
(מקדישה את ההודעה הזו לאיש אחד חכם נורא)

תינוק בן שנה

תינוק בן שנה נקי מנסיונות עבר. תינוק בן שנה, כשהוא נופל הסביבה אומרת לו, לא נורא תנסה שוב והוא ינסה שוב בלי הפחתת ערך עצמי. ילד בן ארבע שיפול ומישהוא סביבו יגיד לו "תסתכל איך אתה הולך אידיוט", כן ירגיש הפחתה בערך העצמי.

מסכימה איתך ../images/Emo15.gif

למה כישלון? אם אפול - אקום. אם אטעה - אלמד. בעיני זהו סוג של ניסיון ולא הייתי קוראת לזה כישלון. כישלון היא מילה נרדפת למפלה ולתבוסה.....

r e d head

New member
אדם בוגר

שיפול ומישהו סביבו יגיד לו "איזה אידיוט אתה" יכול לסנן את הדברים שהוא שומע ולהחליט לא להתיחס כי מניסיון הוא יודע שמותר ליפול לפעמים.

ophra

New member
ילד בן 4

שככה יגידו לו...
יגדל להיות אדם מבוגר שכל נפילה בדרך תראה לו כ"סוף העולם" כפגיעה אישית קשה כהפחתת ערך עצמו עד לאפס חיפוש יקירתי אפשר להכנס לדיון על גידול ילדים ועד כמה יש לתת להם תמיכה ועידוד (עד אין-קץ
) וכמה יש ללמד אותם את "האמת על החיים" (ממש לא צריך...
) אבל אם נעזוב את הדיון החשוב והמרתק הזה (באמת!) ונסתכל על עצמינו. היום. כמבוגרים. השימוש במשל הזה, של תינוק בן שנה, יכול מאד לעזור בהתמודדות עם קשיים (או כשלונות, אם תרצי) שבדרך לי הוא עזר לגור הגדול שלי (בן 7) הוא עזר אולי גם למישהו פה זה יעזור. עפ

דעות

בדברי לא ניסיתי לבטל את דבריך. בדברי הראתי דרך אחרת...דרך שאומרת שכישלון הוא לא שלב בדרך, אלא צורת הסתכלות. דרך שעזרה לי, דרך שבה אני יוביל את האפרוח, מי יודע אולי גם פה זה יעזור למישהוא....

r e d head

New member
אי הצלחה

ראיתי את ההודעה הזאת אתמול בערב, ועברתי הלאה כי כרגע לא קיים המושג הזה בחיים שלי. ויש הבדל בין להגיד אי הצלחה לבין להגיד כישלון. הבדל כמו בין להסתכל על חצי כוס מלאה לבין חצי הכוס הריקה. כישלון זה פטאלי אי הצלחה זה שלב בדרך. ואין הכוונה שכישלון = אי הצלחה אלא במקום שתאמר נכשלתי, תגיד הפעם לא הצלחתי וכך תראה את החיים דרך חלון האופטימיות. red ביום אופטימי למדי
יום נפלא לכם

האלי

New member
ואח שלי אומר

שאתה לא נכשלת עד שלא הפסקת לנסות ותחשבי על זה כמו שהיה אומר החלסטרה. שלך, האלי.

רות 2

New member
מוצא חן בעיני האח הזה....

רות ..לנסות.. לנסות.. לנסות.. לנסות......... ליפול ,לקום ,ליפול ,לקום, ליפול, לקום ממש נחום תקום עם תוספת של חיוך.......

blonda3

New member
רות-בדיוק בזמן הנכון../images/Emo45.gif

באת לי עם ההודעה הזאת שלך שאגב מזמן מזמן ראיתי אותה בפורום אחר, שמרתי אותה אצלי ושכחתי ממנה. אז תודה...

למעלה