כישורים וקשרים

• פותח הנושא yaga2
  • פורסם בתאריך

yaga2

New member
כישורים וקשרים

שלום לכולם,
אני ניגשת בקרוב מאוד לGRE ולטופל בתקווה להירשם לדוקטורט בסוציולוגיה בארה"ב.
סיפרתי על ההחלטה למנחה שלי לתזה, והוא נתן את ברכת הדרך ואמר שהוא ידבר עם "כמה אנשים" באוניברסיטה שהוא עבד בה עד לפני שנתיים וינסה למצוא שם מנחה.
אני, כמובן, צהלתי ושמחתי, תמיד טוב שיש קשרים ואפשר להגיע לאוניברסיטה נחשבת ביתר קלות.

רציתי לשאול- האם אתם נעזרתם בקשרים כדי להגיע לאן שהגעתם?
אני מעדיפה להתקבל על סמך הכישורים שלי, ואני אירשם כמובן ל10-12 אוניברסיטאות שונות, אבל גם הבנתי שהסיכוי להתקבל הוא נמוך, לא? יש לי סיכוי אם לא אסתייע בקשרים של המנחה?

תודה

Sonic hedgehog

New member
את לא תתקבלי בגלל שהוא ידבר עם מישהו

את תתקבלי בגלל הקישורים שלך. זה שהוא ידבר עם כמה אנשים אולי יעזור קצת בפרט שאת מגיעה כזרה שבדרך כלל קשה להם יותר להתקבל אבל את עדיין תהיי תלויה בועדות הקבלה של המקום.

Sonic hedgehog

New member
לדבר עם מישהו

כנראה אומר שהוא יעיף מבט נוסף בקורות חיים שלה, זה עדיין יהיה תלוי בכישורים שלה.

Philip Jr

New member
שאלה חשובה

כמה מחשבות ותשובות:

1. לא נעזרתי בקשרים. למעשה, איפה שלבסוף התקבלתי זה אצל מנחה שדווקא היה מאלה שאפילו לא יצרתי איתם קשר לפני הגשת ה - APPLICATION.

2. הסיכוי להתקבל לדוקטורט בהחלט נמוך, אבל הרוב המוחלט של המועמדים מתקבלים ללא "הסתייעות בקשרים של המנחה".

3. הסיכוי להתקבל תלוי גם בתחום. הסיכוי הסטטיסטי להתקבל לדוקטורט בסוציולוגיה גדול פי 2-3 מהסיכוי להתקבל לדוקטורט בפסיכולוגיה, התחום שלי. אז לפחות אלו חדשות טובות.

4. הסיכוי להתקבל קשור גם במזל.. לפעמים מקבלים 20% מהמועמדים, לפעמים 10%.. לפעמים המנחה שתהיי מעוניינת בה תקבל עשרות פניות ממועמדים מצוינים, ולפעמים לא.. ויש עוד כל מיני גורמים שאפשר לשים תחת הכותרת של מזל.

5. אחד הדברים הכי חשובים בבחירת מוסדות/מחלקות לדוקטורט זה המנחה. אולי זה הדבר הכי חשוב. מי אמר שהאוניברסיטה שבה המנחה שלך עבד תתאים לך? מי אמר שדווקא שם המנחה שמתאים לך? מי אמר שהאיזור על כל מאפייניו מתאים לך?

6. להירשם ל: 10-12 אוניברסיטאות זה טוב, אבל המספר זה לא הדבר היחידי שמשנה. צריך להירשם לספקטרום רחב של מוסדות, ממנחים ומחלקות חלומיות ועד ל - SAFETY SCHOOLS שיתאימו לך, אבל אולי נחשבים פחות או לא אידאליים.

בהצלחה!

לילי1984

New member
לא מזיק ,אבל בטח שלא לבנות על זה

פיליפ כבר אמר הכל בצורה מסודרת, אני רק אצטרף לקודמיי ואומר ש"קשרים" זה תמיד טוב, אבל זה לא מבטיח שום דבר. באופן כללי, רב הנסתר על הגלוי בתהליך הקבלה, ויש מרכיב של מזל ובעיקר התאמה, שזה גורם מסתורי שלעיתים רבות קל יותר להבין בדיעבד, אם כי כדי בהחלט לחשוב עליו מראש. גם אני הגשתי ל-11 מוסדות, ובדיעבד אני מבינה שלפחות 30% מהם סינוורו אותי בגלל המותג אבל אני לא באמת התאמתי לתחומי העניין של המחלקה, והם לא התאימו לי. כמובן שאליהם לא התקבלתי. לא היה לי קשר ישיר בין המנחה לשעבר למנחים פוטנציאליים, אבל היו מקומות שבהם פניתי במייל למנחה פוטנציאלי והצגתי את עצמי. גם אני כמו פיליפ, בסוף התקבלתי דווקא למקומות שבהם לא יצרתי קשר כזה.
טוב מאוד שמנחה* ידבר בזכותך באוניברסיטה שלו, אם היא אכן מתאימה לך. אבל תהיי בטוחה שלאן שלא תתקבלי זה יהיה על סמך הכישורים שלך - עם כל הרצון הטוב של המנחה לשעבר - בלי GRE טוב, חיבור חזק, לפעמים גם דוגמת כתיבה טובה, קורות חיים מרשימים והמלצות טובות יהיה לך קשה להתקבל. זה לא אומר שיש סטנדרט אחיד למה מהווה "איכות" בכל הפרמטרים הנ"ל (למשל, אולי אין לך פרסומים מרשימים, אבל משהו אחר בקורות חיים גורם לך להתבלט, וכו), אבל זה כן אומר שאם תצליחי להתקבל, תוכלי לטפוח לעצמך על השכם - שהגעת לשם בזכות ולא בחסד.

* את בטח יודעת את זה כבר, אבל למקרה ולא - את תצטרכי כנראה לפחות שלושה ממליצים. ואני חושבת שהמלצות הם מהבין המרכיבים היותר משמעוותיים בפרופיל של מועמד. אז בנוסף למנחה התומך, זה הזמן גם לדאוג לכך שיהיה לך עוד שני ממליצים סופר מפרגנים.

עידוdee

New member
מדהים עד כמה זה נפוץ...

גם אני התקבלתי לדוקטורט שלא יצרתי קשר עם אף אחד מהמנחים הפוטנציאליים. בסוף התברר שהמחנה שהכי מתאימה לנושא שלי הייתה שם ובכלל לא שמתי לב לכך.

במצב של היום קשרים יפתחו לך דלת וזהו

לא יכניסו אותך פנימה.
נגיד רצית להגיע למקום שבוחן רק X מועמדים כל שנה ומתוכם בורר את ה Y שיתקבלו לבסוף. קשרים יעזרו לך אולי להיות ברשימת ה X. אבל זהו.

לעומת זאת, כבר ראיתי יותר מפעם איך קשרים מסדרים פוסט-דוק תוך שיחת טלפון אחת. אבל זה לא אומר שזה כך בכל תחום, בכל מוסד ובין כל שני מכרים אקדמיים.

למעלה