כיצד שרדנו הגיע ב email

כיצד שרדנו הגיע ב email

אני לא מאמין שעשינו זאת! האם את שרדת? אם היית ילדה בשנות ה- 40, 50, או 60 ו- 70, במבט לאחור, קשה להאמין שאנחנו עדיין חיים. כילדים, נסענו במכוניות בלי חגורת בטיחות או שקי אויר. נסיעה המושב האחורי ביום חם, היתה חוויה מיוחדת. מיטת התינוקות שלנו היתה מצופה בצבעים עליזים מבוססים על עופרת. לא היו מכסי בטיחות על תרופות, דלתות או שקעי חשמל. רכבנו על אופניים ללא קסדות. שתינו מים מצינור בגינה ולא מבקבוק. בילינו שעות בבניית מריצות משאריות חומרים, ואז התגלגלנו במורד הגבעה, רק למצוא ששכחנו את המעצורים. רק אחרי שהתגלגלנו לסבך השיחים כמה פעמים למדנו לפתור את הבעיה. עזבנו את הבית בבוקר ושחקנו כל היום, כל זמן שחזרנו הביתה כאשר אורות הלילה נדלקו. אף אחד לא יכול היה להיות איתנו בקשר, לא היו טלפונים ניידים. כמה בלתי סביר! נחתכנו ושברנו עצמות ושיניים שלא גררו תביעות משפטיות מתאונות אלו. הם היו תאונות, אף אחד להאשים, רק את עצמנו. זוכרים תאונות? נלחמנו והרבצנו אחד לשני, וקבלנו מכות שהפכו משחור לכחול. והתגברנו על כך. אכלנו עוגות, לחם וחמאה ושתינו מיצים ממותקים ולעולם לא היינו בעלי משקל יתר...תמיד שיחקנו בחוץ. התחלקנו בשתייה אחד עם השני מאותו בקבוק ואף אחד לא מת מזה. לא היו לנו משחקי מחשב, משחקי וידאו, 65 תחנות טלוויזיה, סרטי וידאו, מערכת הגברה, טלפונים ניידים אישיים, מחשבים אישיים, שיחות באינטרנט... היו לנו חברים. יצאנו החוצה ומצאנו אותם. רכבנו על אופניים או הלכנו לחברים הביתה, דפקנו או צלצלנו בדלת או סתם פטפטנו איתם. דמיינו לכם. בלי לבקש רשות מההורים! לבדנו! שם בעולם הקר והאכזר! בלי שמירה. איך עשינו זאת? מצאנו משחקים עם מקלות וכדורי טניס. אכלנו תולעים, ואפילו שהוזהרנו שזה יכול לקרות, לא נזהרנו, והתולעים לא חיו בתוכנו לעולם ועד. ניסינו להתקבל לנבחרת הכדורסל או כדורעף, אבל לא כל אחד התקבל. ואלו שלא הצליחו למדו להתגבר על האכזבה. לא כל התלמידים היו חכמים כמו אחרים ונכשלו לעבור כיתה ונשארו לעוד שנה. אבל מבחנים לא הותאמו משום סיבה שהיא. מעשינו היו שלנו, ציפינו לתוצאות. אף אחד להתחבא מאחוריו. לחשוב שההורים יוציאו אותנו מהבוץ אם עברנו על החוק היה בל נשמע. הם, בעצם, צדדו בחוק. תארו לעצמכם! דור זה ייצר כמה מטובי האנשים לוקחי - סיכונים, פותרי - בעיות וממציאים. 50 השנה האחרונות הביאו התפוצצות של המצאות ודעות חדשות. היה לנו חופש פעולה, כישלונות והצלחות ואחריות. ולמדנו איך להתגבר עליהם. ואת אחת מהם. ברכות! העבירו זאת לאלו שלא היו ברי מזל לגדול כמו ילדים, לפני שעורכי-דין וממשלות הדריכו את חיינו...לטובתנו... סגול(מוסיף שלא היתה סרבנות מצפונית מעצבנת)

angel151

New member
../images/Emo9.gifקראתי וזה מחזיר אותי אחורה

לשנים היפות של פעם לנוסטלגיה בא לי לחזור אחורה ממ כן מחזיר אותי במחשבות אחורה

כמה נכון ../images/Emo45.gif

ואני בכלל אמרתי שאם היו שואלים אותי הייתי מעדיפה לחיות כאן עוד לפני בזמנים שהכל היה כל כך פשוט וטבעי

maof

New member
ואם אנחנו כבר בקטע נוסטלגי........:

פעם חשבתי לעצמי......... כשאני יהיה גדול.....אני יקנה לעצמי סוס לבן ירכב במרחבים הפתוחים של הערבה......... לחפש לי את אהובתי....ואיתה יחד נבנה בית קטן בערבה..... ונחיה באושר עד סוף חיינו....... מעוף

נו?

אז עכשיו נשאר רק לבנות את הביית הקטן בערבה
נו יאללה מעופי אני מתה על הערבה אז יהיה לי את מי לבקר

*יערית

New member
ערבה......./images/Emo60.gif

עם הערבה תהייה ירוקה ומלאה בשדות שיבולים ובשדות טירס גבוהים כאלו כמו בסרטים והיכרכרה תהייה כמו בסרטים.. והבית עם האח והכלים מפיוטר{ולא מנחושת
} אני ...מאוד הייתי רוצה חלום כזה..... עם שתי צמות ארוכות כמו הבת של צ´רלי
אבל אני הבת של צ´רלי

maof

New member
שלום לבת של צ´רלי.....

נעים מאוד להכיר אני מעוף

האלי

New member
נשמע נהדר

אבל... כמה מאיתנו לא נשארו בחיים - כי לא היו חגורים בחגורת בטיחות? כמה מאיתנו היו בטוחים, במשך שנים, שהם טיפשים, לא יוצלחים - לא היו מבחנים מותאמים? כמה מאיתנו סבלו (וסובלים עד היום) מפגיעות גופניות ונפשיות - כי היו שם לבד בעולם הקר והאכזר? נכון, רובנו שרדנו... אבל אני די בטוח שהילדים שלנו גדלים להיות מאושרים יותר. ובעיני זה מה שחשוב. [URL='/'] שלך, האלי. [/URL]

michaly43

New member
../images/Emo45.gif הכל עיניין של תמימות ואמונה

נכון רצנו בשדות נכון לא דרשנו מכשירים וצעצועים למלא את זמננו פעם גם חזרנו מאוחר בלילה- כי פעם לא היו אנסים מסתובבים חופשי פעם גם תפסנו טרמפים לכל חלקי הארץ ולבסיסים- היום חוטפים חיילים פעם כל ילד שהיה לו קשיים בלימודים נשלח לבתי ספר מיוחדים- היום יש איבחונים, ואותו ילד יכול ללמוד כמו כל אחד אחר.... פעם האמנו בשילטון שלנו, היתה גאוות יחידה- היום אין אמון ואין תקווה פעם האמנו ב חסמבה ובכל מיני סיפורי גבורה אחרים- היום אין אפילו סיפור אחד..... אז הקידמה המציאה פטנטים- והילדים מעסיקים עצמם בכל דרך אפשרית, אבל עם פעם היה כמו היום,,,,כולנו היינו בצרות...כי איך הילדים היו מעסיקים עצמם בלי אפשרות לפטפט בפלאפון, לשחק מישחקי ווידיאו וכו´? הילדים היום אינם תמימים, הם מעודכנים והידע שלהם רב, הם בעצם מוכנים לצאת לעולם הרחב עם הרבה יותר כלים ממה שלנו היה אי פעם.... נ.ב. השירשור הזה היה בפרום השכן ליפני שבוע והיו לו המון תגובות.(נוסטלגיה)-מה שהיה פעם טוב לפעם....

maof

New member
מיכל ........

אני מקווה שאת לא כועסת על קיצור השם
אני חושב שאנשים פעם היו פחות חומריים אולי החיים היו פשוטים יותר....... כשאבא אמר לי מצטער אין כסף ......לא היתוכחתי.... לא שאלתי למה .....לחבר כן .....ואני לא..... לא היתה התחרות שאנחנו הבוגרים אשמים בא.... אם השכן נוסע ברכב מודל X אני יראה לו אני יקנה בשנתון מיתקדם יותר האלי רק דבר אחד אני יכול לספר גם ליפול מהסוס זה לא אסון תמיד צריך לקום ולנסות שוב .....אם לא מנסים אז אף פעם לא נצליח וחסמבה וואלה איז תקופה
איזה היתלהבות איזה חברה גברים (ילדים) אחד אחד....... וסנדי
אוי........ סנדי........
מעוף

michaly43

New member
מה פתאום כועסת איתו נולדתי../images/Emo6.gif

וחוץ מזה אימא שלי התלבטה בין זילפה לפועה ובסוף החליטה מיכל אוףףףףףףףףף.... and the dreams at the end of a rainbow are mine

האלי, יש משהו בדבריך אך...

לא לחלוטין נכון. בקשר לתאונות דרכים, מסכים איתך לחלוטין, חגורת בטיחות כן מצילה חיים. בקשר למבחנים מותאמים, המממממ על זה יש ויכוח. הויכוח האמיתי שמתנהל מעל גלי הרדיו ובעיתונים קיימות שני אסקולות שתוענות דברים הפוכים לחלוטין ודעה שלישית היא שלי. 1. הסינטולוגים-אלה שאינם מאמינים בהם בטח ירימו גבה(אפרט בהמשך) 2. פסיכולוגים. 2. שלי אישית. 1. תוענים שמצבי "שהפרעה נפשית קלה" ניתנים לפטרון ע"י הבאת אדם למודעות מוגברת ליכולות שלו ולניצול משאבי המסה העפורה. 2. תוענים "שהפרעה נפשית קלה" זקוקה לטיפול תרופתי. 3. אומר שהאמת אי שם באמצע. הגדרה : "הפרעה נפשית קלה" הינה מילה נרדפת לADD , HADD ,הפרעת קשב,היפר אקטיביות,ליקויי למידה. אתה לא תאמין כמה אנשים הרימו ידיים לאחר שמישהו אבחן אותם כסובלים מ"הפרעה נפשית קלה", אמרו אההה זה מה יש לי נו טוב, אני לא אשם. מצד שני אנשים שלא ידעו מה יש להם המשיכו להתאמץ והגיעו לפסגות מדהימות. אז נושא האבחנה ומבחנים מותאמים היא חרב פיפיות. פגיעות גופניות ברוב המקרים מלווות בפגיעות נפשיות ולא אז ולא היום ללא רצון של האדם להתגבר על מה שיש כלום לא יעזור. לבד בעולם הקר והאכזר, יש לי הרגשה שזה נכתב מכאב ועל כך אני יכול לומר רק שהעולם ימשיך להיות קר ואכזר כמה שלא נתפתח ברמת הידע שלנו. אני לא מאמין שטוב תבוע בתוך אנשים, נהפוך הוא אגואיזם הוא זה שמוביל את האנושות קדימה. בקשר לאושר, על זה לא איני יכול להרחיב כי אושר הוא דבר אינדיבידואלי לחלוטין. סגול(אין חדש תחת השמש וכל הנהרות זורמים לים)

michaly43

New member
לא לחלוטין נכון.......

: "הפרעה נפשית קלה" הינה מילה נרדפת לADD , HADD ,הפרעת קשב,היפר אקטיביות,ליקויי למידה. כמה לא נכון!!!! ADHD ADD נובע מחוסר איזון כימכלי במוח, ולעיתים במיקרים קלים, בגיל ההתבגרות, בגלל חילופי הורמונים זה מתאזן. לידיעתך!!!! ואני בעלת ניסיון בקטע הזה, דיון כזה יש לו פרום משלו. טוב שהתקדמנו בחיים כי היום יש תקווה להרבה אנשים חולים יש פתרונות שבעבר לא חלמנו שיהיה יש טוב ויש רע אבל אני חושבת שכולנו מרגישים נוח היכן שאנחנו.... כי למה לטחון את העבר? רק אולי הספרים, סיפורים , מוסיקה וכו- לדברים האלו אני כן מתגעגת...

לכל מטבע שני צדדים.

מסכים איתך ששני דברים שאנו דנים עליהם הם תוצאה של תפקוד "שונה" של המוח אצל האנשים הנדונים, אך ראיתי שקיימים שני פטרונות לבעיה. 1. תרופתי. 2. חינוכי. שני הדרכים פועלות, עם יותר או פחות הצלחה, אך מה שחשוב בכל העניין ובעצם למה שאני כיוונתי, זה לא לתת ל"חולה" את התחושה , נו טוב אתה "חולה" אז אל תתאמץ. הידעת שילדים/מתבגרים/מבוגרים עם אינטלגנציה מעל הממוצא דאוקה מרביחים מה"מחלה" הזאת, ה"רווח שלהם בא לידי ביטוי ביכולתם להניעה את משבותיהם במספר מישורים במקביל. סגול(שגם לו יש נסיון עם הנושא הנדון)

שי44

New member
עכשיו הכל ברור

עכשיו אני יודע למה ואיך שרדתי עד עכשיו!!!! הלא זה ברור כשמש. הארת את עיני. אני בניגוד אליך |לא אכלתי תולעים!!!| אחרת מה?? מזמן כבר לא הייתי כאן. הבת שלי בכלל לא מבינה איך חיינו פעם בלי פלאפון, בלי מחשב והכי חשוב בלי "לחיי האהבה" ושאר הטלנובלות. היא פשוט לא קולטת שהצלחנו לשרוד בלי כל הנ"ל. בשבילה זה ממש צורך קיומי ולא מותרות. פה היה אמור להופיע "סמיילי", אך משום מה ה"חלון" מתמהמה אז ויתרתי.

מצוטטת

New member
רק אוסיף

על מה שכבר כתבת....בדיוק רב לא רק שהצלחנו לשרוד... אלא לדעתי (הפרטית) היינו גם יותר שמחים בחלקנו והרבה הרבה יותר מאושרים!

למעלה