כיצד נכון לכתוב?

shirshir10

New member
כיצד נכון לכתוב?

* להינות או ליהנות? מלשון הנאה. * איזה החלטות חדשות או אלו החלטות חדשות?

צר לי

אבל עלי לתקן פה משהו: 1. ליהנות (יש שם צירה שמקורו בתשלום דגש ומשום כך בכתיב המלא ע"פ כללי האקדמיה דווקא יש לכתוב שם יו"ד) זה כמו להיראות, להיעשות רק בלי הה"א 2. אילו-אלו. תלוי אם זו שאלה או מה שקרוי כינוי רמז. אלה/אלו שהוא צורת הריבוי של כינוי הרמז "זה"נכתבות בלי י' ואילו מילת השאלה "אילו" נכתבת ביו"ד משום שהיא מורכבת מהצירוף אֵי+אֵלּוּ ואת כל זה אני מעבירה לכם הישר מחוברת כללי הכתיב המלא של האקדמיה (אני לא יודעת את זה בעל פה, מה חשבתם?) אני רק מקווה שהשואל/ת עוד י/תחזור להעיף פה מבט... ואם כבר בענייני האקדמיה: אתמול היתה לי שיחה ארוכה עם ידיד אחד משם, ודיווחתי לו על מה שמתנהל פה בקשר למוסד ההוא. סתם שתדעו, אם תבוא המשטרה, שאני המלשנית. וכמובן שהוצאתי עצמי מן הכלל ואמרתי שאני דווקא מגינה עליהם. איך אני בתור השטינקרית הדואגת לעורה?

גנגי

New member
מה שהיא אמרה.

בעניין ה-י', כמובן. ליהנות. תיהנו. ורק אל תשתמשו בצורה המפלצתית "היהנו". בשם אחל"ה אני מבקשת.

אטיוד5

Active member
ואני אמשיך להנות ...

לכתוב בכתיב חסר כמעט כל מלה שלא יתכן בה כפל משמעות מפאת הכתיב הזה. בלוח הפעלים השלם שלי, בנין נפעל, ל"ה, פ' גרונית, כתוב לְהֵהָנות.

אטיוד5

Active member
הגלגלים

של הסבתא, אופס, של ברקלי המשיכו לנוע עד 1987 לפחות - זאת המהדורה שברשותי. לקח לי כמה שניות להתאפס על ההודעה שלך. כי תמיד ידעתי שברקלי היא בקליפורניה, ולא הבנתי כיצד נתגלגלה לבוסטון.

hillelg

New member
וכמובן ש...

האקדמיה-המנוכרת-לעם לא אוהבת את הביטוי הנ"ל.

מוגג

New member
אין בעברית "כמובן ש".

אולי האח"לה תאשר. בינתיים היצמד למקובל.

hillelg

New member
תשובה לך, וגם לשיבולת

התייחסתי בדיוק לביטוי 'כמובן ש', שהופיע בדברי שיבולת. עיין שם, והבן. [לכן גם לא הבנתי את תגובתך.] ולגבי היכן הייתי - לצערי, שיבולת, האינטרנט המהיר שלנו שבק חיים; ורק לאחרונה עליתי על הרעיון שעדיין יש לנו אינטרנט רגיל. באמת חסרתם לי. אתם יודעים כמה זמן לקח לי לקרוא את השרשור על המפגש?? וראיתי שבינתיים הספקתם להעמיד אותי בשורה אחת עם השיבולת ועם הושע. ברררררר...

נו, מ'לשות

אנ'לא מושלמת. הושע? הוא עוד מחכה לך להרמת כוסית ואינטרנט רגיל? נו, יש אנשים שזה לחם חוקם מדי יום

hillelg

New member
גם לי, עד לא מזמן.

הנקודה היא שלא הייתי מודע לכך שהחלופה קיימת. לא לשאלה אם היא מהירה או איטית (שזה לא ממש משנה, בכתיבה בפורומים [פורָה, אם תרצי]).

מוגג

New member
כמובן ש

לא הבנתי. אבל כעת הכל מובן.
(נדמה לי - האיש הקטן, מה יש 1985).

למעלה