כיצד מתקדמים

דלית120

New member
כיצד מתקדמים

אשמח לשמוע מעט טיפים
בת שבועיים וחצי, נולדה במשקל 3.5 ק"ג, כעת שוקלת 4 ק"ג, יונקת, לוקחת בקבוק (חלב שאוב, או לעיתים רחוקות תמ"ל כשאני לא בבית) ולוקחת מוצץ (אין שום בלבול פטמות
) 1. יונקת כל 3-4 שעות למשך כחצי שעה בערך באופן סדיר ותקין, אך לעיתים רחוקות (קרה פעם או פעמיים) שהיא יונקת רק 10 דקות, נרדמת ולא ממשיכה, ואז לאחר חצי שעה שוב 10 דקות, נרדמת ולא ממשיכה, ואז שוב פעם.. מדוע ? האם ניתן למנוע זאת ? 2. האם בגיל הזה אפשר כבר להשכיב על הבטן באוניברסיטה בשעות העירנות, ע"מ לחזק את הצוואר וחגורת הכתפיים ? כיום כששמים אותה, היא אמנם מרימה את הראש ומתנדנדת מצד לצד, אבל מבטאת חוסר נוחות, ולאחר כחמש דקות מתחילה לבכות כך שחייבים להוציא אותה. האם הגיל מוקדם מידי ? כמה זמן כדאי להשכיב אותה על הבטן ? מה לגבי הבכי... ? 3. היא מאוד אוהבת להרדם על הידיים, וכאשר מניחים אותה בעריסה, היא מתעוררת ולעיתים בוכה, אני כמובן לא רוצה להרגיל להרדם על הידיים (או בנענועים או כל דבר תלותי אחר), האם יש טיפים פרט לנסות להרגיע אותה כאשר היא שוכבת בעריסה, עם מוצץ וליטופים ? 4. רכשתי מכונת שאיבה מדלה SWING, בהוראות כתוב שאין לשים את החלקים (מפלסטיק) במיקרוגל, אלא יש לבצע את העיקור בסיר עם מים שמגיעים לרתיחה. מה ההבדל ? האם באמת אסור לשים במיקרוגל ? שבת שלום !

UmaGuza

New member
מזל טוב ../images/Emo140.gif

לשאלותיך: 1. אין לי מושג, אבל אם זה קורה רק לעתים רחוקות לא נראה לי ששווה להשקיע אנרגיה בחיפוש סיבה - אולי היא היתה עייפה באותו רגע, אולי לא מספיק רעבה. 2. למיטב זכרוני אין מניעה להשכיב על הבטן, אבל אנילא בטוחה שבגיל הזה ניתן צפות שיחזיקו את עצמם. בכל אופן להתחיל בהדרגה ולאט לאט למשוך את הזמן, חמש דקות נשמע לי המון זמן לתינוקת בת שבועיים בנסיונות הראשונים שלה על הבטן. אם היא בוכה כמובן שלהפוך אותה/להרים אותה. בהמשך אפשר לעניין אותה בכל מני צעצועים שיעודדו אותה להרים את הראש ולהסתכל. 3. בגיל כל כך קטן לא נרכשים הרגלים וגם בהמשך יש ל כך הרבה שינויים בשנה הראשונה (ואפילו מעבר לה) שכל הרגל סופו להיגמר ולהתחיל הכל מחדש, כך שאם הסיבה היא ששאת חוששת מההרגל אז חבל לא להרדים אותה על הידיים. אם בכ"ז את רוצה להרדים אותה בעריסה או לחילופין למנוע ממנה להתעורר אפשר להשכיב אותה עם פיסת בד שהיתה עליך, למשל חיתול שהיה עליך וספג את הריח שלך וחום גופך. לעטוף אותה בשמיכה לפני גם יכול לעזור כך שכשנכנסת לעריסה פחות תושפה מהקרירות שלה. 4. אין ל מושג. טיפ חשוב נוסף, רוב הגולשות כאן כבר שכחו את כל הדברים שאת צפויה להתחבט בהם בחודשים הקרובים (פרט לכמה שחזרו לסיבוב שני ושלישי), ממליצה לך לבקר בפורום הורים לתינוקות תמצאי שם הורים שמתלבטים בדיוק באותן סוגיות ואינספור שרשורים בדיוק בנושאים שמטרידים אותך. פורום נוסף שכדאי שתכירי הוא פורום התפתחות תינוקות, שם ניתן לשאול אנשי מקצוע שאלות בנושאי התפתחות. מאחלת לך הורות נעימה והרבה נחת

למעלה