כיצד לנהוג?
שמעתי סיפור שדי זיעזע אותי. בכלל כל השבוע הזה קרו מקרים מצערים מאוד לאנשים שהייתה לי היכרות כזו או אחרת איתם.. הגבר הבוגדני שנרצח ביער עם המאהבת? אבא של ילדה מהשכבה שלי לשעבר.. והיום שמעתי על שני ילדים שאני מכירה (לא משנה מה הקירבה שלי אליהם) שנמצאים במאסר בית כבר למעלה מחצי שנה.. מדוע? כי מסתבר שהם מואשמים בתקיפה מינית של נערה בגילם. הייתי מזועזעת. אנשים שקרובים אלייך מואשמים בדבר כזה.. אח שלי ישר אמר - "אבל אל תסתכלי עליהם ככה.." "מזה לא להסתכל עליהם ככה? הם עשו מעשה שלא יעלה על הדעת ואני אחייך אליהם ואגיד חג שמח?!" "אולי אם תשמעי את הסיפור המלא, תביני אולי את הצד שלהם", אבא שלי אמר. כל פעם ששמעתי על מקרים של נערות נאנסו או הותקפו לא האמנתי על האנשים האלה שאמרו - "תשמעי את הצד השני", כי איך בכלל אפשר?! איך בכלל אפשר להצדיק מעשה שכזה?! איך אפשר בכלל לחשוב שלצד השני יש מה להגיד?! מי בכלל רוצה לשמוע את החית-אדם הזה שמסוגל לפגוע בצורה הכי נוראית שאפשר בבן אדם אחר?! איך?! אבל לפתע, למרות כל הכעס וההלם שהייתי בו, רציתי לשמוע. מסתבר שהנערה הייתה נערה מסכנה, אף אחד לא היה חבר שלה, נורא בודדה, בית הרוס, רצתה תשומת לב והייתה מוכנה לעשות הכל בשביל זה. הסיפור המוכר. כפי שהילדים טוענים הנערה הציעה להם את שירותיה האורליים בתמורה לכסף או חברות. אבי המשיך: "אני הייתי נוהג בצורה אחרת ממה שאמא שלהם נוהגת, אבל השופטת נורא כועסת על הילדה כי מריחים שם משהו לא בסדר.. המעשים שנעשו איתה נעשו ביחידים, לא בקבוצה, ונעשו פעם אחר פעם אחר פעם במקומות שונים, אצל לפחות 15 ילדים, במשך חודשים". יכול להיות שבאמת היה פה מצב של אונס. בדרך הכי לא חד משמעית שיש. הבטיחו לה חברות אם היא תספק להם את שירותיה. מצד שני, יכול להיות שבאמת הבחורה הציעה את עצמה, וכאחותה הגדולה גילתה על הדבר ובאה לספר לאבא (הגרוזיני) פחדה מאוד וסיפרה לו שהוכרחה לבצע את המעשים הנ"ל. אני לא יודעת מה לחשוב. אני לא יודעת כיצד לנהוג. זה מכעיס נורא שהם בכלל נענו להפצרות שלה, ולהגיד שהם רק ילדים זו דרך קלה מידי לצאת מזה, הם בכל זאת בני 15 ו-17, אבל אולי כושר השיפוט שלהם במקרה הזה נטה לכך שאם היא מציעה, אז זה בסדר, בלי לחשוב על העניין שזה ניצול מהסוג הגרוע ביותר. איך להסתכל לילדים האלה בעיניים?