כיצד למסגר?

פרדי30

New member
כיצד למסגר?

שלום חברים יקרים סימתי פאזל של 1000 חלקים אני רוצה למסגר אותו השאלה היא איך להביא אותו למסגר בשלום האם לךהדביק אותו על קרטון ביצוע או לתת למסגר להדביק ניתן לציין שהחלקים מתפרקים בקלות מה שנראה לי בעיה אשמח לשמוע עצה ועזרה

fireman

New member
כמו שכתבתי ל"אורי פישלזון"

מה שאתה יכול לבצע בבית תבצע בבית כבר ראינו כאן בעבר מקרים של פאזלים שהתפרקו\נפלו אצל המסגר....קורה. החוכמה היא להקדים תרופה למכה. פאזל של 1000 חלקים זה לא פאזל גדול במיוחד במידות פיזיות ולכן מדוד אותו וגש למסגריה הקרובה למקום מגוריך\חנות צילום סביר להניח שיש מסגרות מוכנות במידות שיתאימו ואז לא תצטרך בכלל להטריח את עצמך ואת הפאזל אל המסגריה. במקרה ולא הופכים את הפאזל (הסברתי בהודעה ההיא איך) קונים נייר דבק, מסקינגטייפ של נייר הכי רחב שיש, ככל שהוא יותר רחב תצטרך לעבוד פחות ולהדביק רצועות של נייר דבק על הגב של הפאזל מכאן והלאה הפכת את הפאזל ליחידה אחת גדולה אתה יכול לגלגל אותו בשטיחון ולקחת אותו, אתה יכול להדביק את הכל על קרטון ביצוע ולקחת פתרנו את הבעיה.

onix 88

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שעשיתי היום עם הפאזל

שלי. קניתי מסקינגטייפ רחב מנייר, הדבקתי רצועות לרוחב הפאזל + 3 רצועות לאורך והפאזל הפך למשטח קשיח אחד. אני אנסה למצוא מסגרת מוכנה בגודל הנתון ובזה אסיים את תהליך ההרכבה. ניסיתי להדביק את הפאזל עם הדבק המצורף בקופסא, אך זה לא כ"כ הלך, לא כל הפאזל הודבק בצורה טובה למרות שכשמרחתי את הדבק הקפדתי להגיע לכל פינה ולשים כמות נכבדת של דבק. לא ניסיתי את הדבק שמציעים לקנות (בעיקר בגלל המחיר), אך לדעתי הפתרון של המסקינגטייפ הוא אחלה.

onix 88

New member
מדובר על הדבק שמצורף יחד עם הפאזל

נכון? אם כן, אז הדבק הודבק על הציור, שום דבר לא קרה לתמונה עצמה והכל נשאר כרגיל אחרי שהדבק התייבש, הבעיה הייתה שרוב החלקים לא נדבקו וגם אלו שכן, נדבקו מאוד חלש.

jocie1

New member
../images/Emo10.gif

אויש
אולי כדאי בכל זאת להדביק מאחורה עם טייפ רחב או טפט שקוף לחזק את ההדבקה לקראת המסגור

onix 88

New member
אולי לא הייתי מספיק ברור

קודם הדבקתי עם הדבק המצורף, וכשהבנתי שזה לא עובד קניתי מסקינגטייפ והדבקתי רצועות לכל אורך הפאזל (מאחור). אמרתי שההדבקה עם המסקינגטייפ היא אחלה רעיון (שעבד לי), לעומת ההדבקה עם הדבק המצורף לפאזל.

jocie1

New member
הדבקה.

אם התמונה כבר כלפי מטה, אפשר להדביק עם טפט שקוף ולהוציא בועות אויר עם גלגלת.

fashasha

New member
אנחנו פשוט ממסגרים בבית

רוב הפאזלים שיש לנו הם 1000 חלקים. פשוט מדביקים עם הדבק שאפשר לקנות בחנות של הפאזלים, קונים מסגרת עם זכוכית, מכניסים פנימה וסוגרים את התמונה מאחור עם האטבים שיש, וזהו. כמה פשוט ולא קשה בכלל.

nawa

New member
אז ככה

אני בעיקרון משאיר את כל עבודת ההדבקה והמסגור למסגר... אני מרכיב את הפאזל על קרטון ביצוע ולוקח אותו למסגר על גבי הקרטון... בעיקרון מסתבר שלמסגר יש קרטוני ביצוע עם דבק עליהם ואז כל שנותר לו לעשות זה רק להעביר את הפאזל בתוך מכונה שמחממת את הפאזל ואז זה נדבק (משהו כמו למיניציה)... אבל כמו שכבר אמרו פה אפשר למסגר לבד, בעיקר אם מדובר בפאזלים קטנים יחסים (של עד 1000 חלקים ואולי קצת יותר) קונים קרטון ביצוע פשוט (בעלות של שקלים בודדים) ויש גם מסגרות מוכנות (בחנויות של אומנות, איקאה ואני מניח שבעוד הרבה מקומות)..

פרדי30

New member
קניתי מסגרת באיקאה

אבל... צריך להשלים חלקים שרואים את המסגרת השאלה היא איפה קונים פספרטו ואיך זה הולך?

למעלה