כיצד ללמד לדבר

glyaron

New member
כיצד ללמד לדבר

שלום לכולם זה שוב אני לאחר שהחלטנו להישאר עם האקלקטוסית שלנו היינו מעונינים לדעת כיצד מלמדים אותה לדבר ? האם ישנה דרך ספציפית או מילים קלות או שפשוט צריכים להשאיר לידה רדיו או טלויזיה דולקת במשך היום ? תודה

שלום לך ירון

אני שמחה שהחלטת להישאר עם האקלקטוסית היפיפיה . כאמא גאה לנולי האקלקטוסית אני יכולה להגיד לך שהיא שורקת חזק מאוד, מחקה את הצחוק שלי בדיוק ,את השיעול של אבא שלי אבל הדיבור שלה לא הכי ברור היא ממלמלת מילים(נשמע כמו מלמולי מכשפה) , והמילה האהובה עליה היא "בובה" משום מה.... אם היא בשוונג של לדבר ולשרוק אז אם אני משחררת צעקה היא צועקת אחריי, בדיוק מוחלט. אבל לפעמים אני קולטת שזה עניין של תקופות, לפעמים לא הכי בא לה לדבר ולשרוק. היא אוהבת לצרוח כאשר דלת נטרקת. צרחה מאוד חזקה! אנחנו לא לימדנו אותה כלום ,היא פשוט ישבה ליד טלויזיה ולידנו בסלון ולמדה את הכל. היא מאוד אוהבת שירים למרות שיש תופעה שמאוד לא ברורה לי. אם השיר בווליום חזק מאוד היא מתחילה להתנפח ולהשפריץ על עצמה מים על שהיא כולה סחוטה. לא ברור הפחד הזה כי היא דווקא מתה על שירים, רק שלא יהיו חזקים מדיי.... מקווה שנהנת משיתוף החוויות. שתף אותנו גם . איך קוראים לנסיכה?

glyaron

New member
שלום לך טייגר לילי המקורית ?

תודה לך טייגר בעבור תשובתך לשלי קוראים קורי והיא באמת חמודה ולאט לאט נראה שהיא מתחילה להיקשר אלינו כי ניתן כבר ללטף אותה מעט מבלי שתתקוף כמו בהתחלה (היא רק בת חצי שנה ) בשעות הערב היא מתחילה לשרוק ולברבר וגם לצרוח. לפעמים זה ממש מציק אבל מתרגלים גם לזה .בקיצור הכיוון חיובי והחלטנו שלא להחליף אותה בג'אקו.היא אוהבת מאוד לאכול פירות וירקות וכל מיני פיצוחים שונים. זהו זה בגדול

רן בראל

New member
אהלן ירון

שמח לשמוע שהחלטתם לא לוותר! לגבי דיבור, קודם כל קח בחשבון שלא בטוח שזה יקרה למרות שבהחלט יש סיכוי לא רע. בעקרון אתה יכול פשוט לשים רדיו או קלטת אבל ככה כל מה שהיא תלמד זה חיקויים. רצוי פשוט לדבר איתה בדיוק כמו שמדברים עם ילד קטן וככה היא תוכל גם לקשר בין המילים למעשים ולהשתמש בהם בהתאם. בעקרון יותר קל להם עם מילים בעלות הברה או שתיים שמסתיימות בתנועה.

glyaron

New member
היי רן

שוב תודה לך כרגיל הפעם יש לי שאלה אחרת שמטרידה את אישתי בעיקר והיא מחלות של ציפורים. הכוונה כמובן לתוכי שלנו והאם צריך לשטוף ידיים לאחר שמשחקים איתה או לאחר שנוגעים לה בלשון ובמקור או לפני האוכל ?

היי ירון !!

בגלל חוסר ידע אנשים נוטים לומר שלציפורים "מעבירות מחלות" !! לציפורים יכולים להיות נסעים של מחלות.. כמו כלמדיה או כמו סלמונלה.. רצוי לפני שמבאים תוכי הביתה, ללכת לוטרנר ולעשות כמה בדיקות כמו כלמדיה, BF (מחלת המקור והנוצות), סלמונלה. אם התוצאות שליליות, אז אתה יכול לישון בשקט וגם בסבירות מאד גבוה שהתוכי לא יקבל אותם לעולם... אלה עם הכנסת עוד תוכי ולא בדקת. בקשר לגעת בלשון ובמקור אין שום בעיה ולא חיבים לשטוף ידים

רן בראל

New member
המממ...

המחלה היחידה שצריכה להטריד מבחינת מעבר לבני אדם היא הכלמידיה. ניתן לבצע בדיקה אצל וטרינר, אם אני לא טועה זה בערך 150 ש"ח. מחלת הbeak & feather היא מחלה קטלנית לתוכי עצמו, היא לא עוברת לבני אדם. חשוב לבדוק כדי לדעת במקרה והתוכי יבוא במגע עם תוכים אחרים ולמען השקט הנפשי. המחיר דומה לכלמידיה. בקשר לשטיפת ידיים, each to his own...כמו שיש אנשים שמקפידים לשטוף ידיים אחרי ששיחקו עם כלב/חתול ויש כאלה שלא. לדעתי, עם התוכי מוחזק בתנאים טובים, אין בעיה. רוב רובו של היום של תוכי שחי בשבי מוקדש לנקיון וסידור הנוצות. תוכי בריא צריך להיות נקי מאוד.

למעלה