כיצד להוציא את החרצנים

נעם H

New member
כיצד להוציא את החרצנים

האם ישנה דרך מנומסת להוציא חרצנים של זיתים מהפה בזמן ארוחה??? מצד אחד הוצאתם בעזרת מזלג חושפת את הגועל שיוצא/נמצא בפה מאידך גיסא הוצאת החרצן בעזרת היד מלכלכת את היד ויוצרת מצב לא רצוי שידי המלוכלכת תגע בכלים שעל השולחן..

adidushim

New member
עם היד. זה בסדר גמור..

אלו רק קצות האצבעות ולא מתלכלכים ממש מחרצן של זית!

תיקון והרחבה

למה שרשמתי בבוקר ('צטערת , זה היה מבזק קצר מהעבודה
) אז ככה לפי בדיקותי בשטח נראה שאפשר בידיים. זה לפי הכלל שמוציאים מהפה באותו אופן שמכניסים את המזון אליו. זיתים , הם אחד המאכלים שניתן לאכול בידיים ולכן אפשר להוציא עם היד. (וכמו שנאמר למעלה לא ממש "עם היד" אלא עם קצות האצבעות
) במקרים של צורך בהוצאת גועל נפש מהפה (עם הזית כבר התערבב עם נגיסות אחרות בפה , למשל) אפשר בעזרת מפית לאסוף בצנעה את המזון מהפה למפית , לאטום אותה (בקיפול) ולהניח לצידך.

נעם H

New member
אני דווקא חונכתי

להוציא את החרצן עם מזלג וכך לא נוגעים בחרצן עם הידיים ואח"כ נוגעים בדברים שנמצאים על השולחן שכולם משתמשים בהם . זה ממש מעורר גועל ...,

אתה אמרת :

"הוצאתם בעזרת מזלג חושפת את הגועל שיוצא/נמצא בפה " אז כנראה המפית זה הפיתרון בשבילך. אגב , גועל זה עניין סובייקטיבי ורמת הגועל משתנה מאחד לשני ו/או בסיטואציה בה אתה נמצא וכו'. כך שמה שאתה מרגיש זה לגיטימי.

Noopy

New member
התכוונתי ל- לאכול צ'יפס בידיים....

או שמא לאכול אותו עם מזלג?

תלוי בסיטואציה

יש ואפשר שכן. אני אוהבת יותר בידיים. (בכלל כל אוכל טעים לי יותר בידיים
) אבל אם זו מנה שאת כולה אוכלים בסכו"ם והצ'יפס הוא חלק ממנה יש לאכול במזלג. במקומות מוקפדים , כשיש אוכל שניתן או צריך לאכלו בידיים שמים ליד הצלחת של המנה צלוחית קטנה עם מי לימון לשטיפת האצבעות ומפית לניגוב).

למעלה