כיצד להגדיל את סיכוייך ללידה בריאה?

1303nT

New member
תודה על המאמר מאמר מאוד מתמצת את מהות

הוא מאוד מתמצת את מהות הקו, מחשבה בוראת מציאות, ההכנה היא מאוד חשובה, הרבה פעמים מגיעים עם פנטזיה מסוימת ובסוף מתאכזבים נורא בגלל אלף ואחת סיבות.

מה שחסר לי במאמר הוא התייחסות למה שקורה במידה ולא קיבלנו את מה שרצינו או במילים אחרות באתי ניסיתי "נשברתי" לקחתי אפידורל, הרבה נשים מתייחסות לכך כאל כישלון, זה משהו שצריך לעקור גם באופן המחשבתי. נק' נוספת היאהתייחסות לשעה - שעתיים של אחרי הלידה, אצלי למשל למרות כל ההכנה, הקריאה, השיטוט וההתניינות מאוד הופתעתי שאחרי הלידה הגוף שלי נכנס לרעידות מטורפות, פתאום היה לי קר מאוד. באותו רגע לא היה לידי אף אחד בעלי הלך עם הקטנה כל אחיות המחלקה היו בלידות בקיצור היה מפתיע.

תודה על התגובה

כל המ שכתבת הן נקודות חשובות להכניס לקורס הכנה ללידה - מה קורה אם מתאכזבים, מה קורה אחרי הלידה, מאד מאד חשוב. אבדוק אם זה קשור למאמר, ואשקול להכניס את הנקודות האלה.
אני תמיד בשוק כשאישה מספרת לי שהיתה לבד אחרי הלידה. זה מזעזע אותי. איך עוזבים אישה לבד מיד אחרי לידה? זה גם טראומטי וגם מסוכן.

1303nT

New member
חס וחלילה - זה היה מבחירה נטו

היה לי מאוד שבעלי ייצמד לתינוקת ולא יעזוב אותה לרגע, זה היה לי יותר חשוב משמישהו יהיה לידי.

בלידה השניה כבר ביקשתי ממנו לפני שהם יוצאים מהחדר לארגן לי שמיכה חמה
.

הטענה שלי היא לא כלפייך, זה לא עניין של בחירה

אישה אחרי לידה צריכה השגחה צמודה, זה לא נדיר שאישה תדמם, תסתחרר, תאבד הכרה, תקיא, תפחד או ״סתם״ תרצה לא להיות לבד. הטענה שלי היא לצוות לא אליך.. ברור שהתינוקת צריכה ליווי!

1303nT

New member
אפילו לא עלה על דעתי לבקש

אפשר לבקש דבר כזה ?

חנית 6

New member
זה בדר"כ ככה בבי"ח

כשהמלווה שלך יוצא עם התינוק/ת לתינוקיה היולדת נשארת פחות או יותר לבד. המיילדת נכנסת מדי פעם לראות מה איתך, אבל אף אחת לא תשב איתך רצוף, הן עסוקות מאד בדר"כ.
אם קורה לך משהו את צריכה לצעוק "הצילו" בשביל שיבואו אליך

מה שכן - בדר"כ התינוק איתך בחדר שעה שעתיים (ועם המלווה שלך כמובן) אז גם ככה כשהם יוצאים את כבר לא בשלב 'הכי מסוכן'

גם אם אין לאשה מלווה נוסף בחדר לידה

(דולה/ חברה/ אמא) חשוב לארגן מראש מישהי שתבוא להיות איתך כשבעלך עובר
עם התינוק לתינוקיה.
לאשה אחרי לידה אסור להיות לבד!!!! גם פיסית וגם נפשית. זה שלב מאוד מאוד חשוב.
כדולה אני נשארת עם היולדות עד שהן עוברות למחלקה ומתאחדות עם הבעל והתינוק,
או עד שמגיעה אמא/ חברה.
לפעמים שמיכה חמה זה לא מספיק, יש נשים שרוצות לדבר, יש נשים שרוצות לתת למישהו יד.
ממש עצוב לדעתי.
ודסי , בלי שום קשר,כמובן שהמאמר שלך חשוב ומעולה

למעלה