כיצד בוחרים מטפל NLP ?

meazzz

New member
למה את לא ממשיכה...? טיפלת אצלה ומה קרה איפה את היום?

ספרי הכול כולם מעונינים לדעת.
לא רק נחתנו בלונדון והמראנו לניו יורק
מה ראית בלונדון??????????

כיצד בוחרים מטפל NLP ?

שלום.
מניחה ששאלה זו נשאלה בעבר. אני מחפשת מטפלת לNLP. בעבר עברתי טיפול פסיכולוגי וקואצ'ינג ככה שיש לי נסיון עם מטפלים למיניהם.
השאלה היא לפי מה לבחור מטפלת NLP? על סמך נסיונה? תחושת בטן? מחיר? קרבה גאוגרפית?
כמובן שנטיית הלב היא ללכת על מטפלת מנוסה שעובדת מספר רב של שנים אך מצד שני המחיר גם משחק תפקיד...
אם יש עצות או טיפים אשמח לקבלם...
תודה!

ommerl

New member
באמת קשה לדעת מראש מי טוב

בשורה התחתונה: מרחק ומחיר הפגישה הם עניין של וודאות.
אם יש לך ביטחון מלא שמטפל מסויים שמטפל רחוק מאוד מהבית שלך וגובה יותר כסף מכל המטפלים בארץ יכול לעזור לך במה שאת צרכיה ולהעצים את החיים שלך- את תיסעי עד אליו רק בגלל הוודאות שהבעיה שלך תיפתר.
&nbsp
איך אפשר לדעת בוודאות? אז זהו, שאי אפשר... אבל אפשר לקבל הרבה טעימות...
הרבה מאוד מטפלים היום משווקים את עצמם באמצעות תוכן. כלומר- הם מפרסמים כתבות ומאמרים באתרים שלהם, סרטונים ביוטיוב, מדריכים חינמיים ועוד דברים חינמיים לחלוטין כדי לאפשר לך להתרשם ממידת המקצועיות שלהם. אני ממליץ לך להיעזר בתכנים החינמיים האלה על מנת להתרשם ולבחור.

נקודה נוספת שאשמח להבהרה אודותיה...

היי שוב
מאז ששמעתי על ה"דבר" הזה שנקרא NLP, הייתי בטוחה שזה מתאים לי ושהייתי רוצה לנסות טיפול.
שוחחתי עם מספר מקומות ונראה כי הרבה מהמטפלים/מכונים ללימוד NLP מציעים כחלופה לטיפול ללכת ללמוד את הNLP ואף נתקלתי באחד ששכנע אותי שטיפול יהיה בזבוז כסף ועדיף ללמוד...
נשמע לי קצת מוזר...אולי לא הבנתי לחלוטין את הנושא. מישהו מוכן לעזור לי להבין למה יש דחיפה כזו ללימוד NLP ? והאם זו אלטרנטיבה טובה לטיפול עצמו?

ommerl

New member
לדעתי:

לדעתי זה לא נכון ללמוד NLP כחלופה לטיפול.
כשאת לומדת NLP את חווה את התהליכים במהלך תרגולים והדגמות. חוץ מבפעמים שבהן תתנדבי להדגמה את תחווי תהליכי NLP מאנשים שלומדים איתך ויודעים NLP בדיוק כמוך באותו רגע.
&nbsp
אם תלכי לטיפול NLP את תשלמי פחות, זה ייקח לך פחות זמן לפתור את הבעיה, והטיפול יהיה יעיל וממוקד במיוחד בגלל שהוא מבוצע על ידי אדם שכבר מומחה ל- NLP.
&nbsp
למה בכל זאת דוחפים ללימודי תעודה? לא יודע מה המניע. אם אין לך עניין ללמוד NLP ולהשתמש בזה אין סיבה ללמוד תעודה ב- NLP.

meazzz

New member
דחיפות ללמוד! והסיבות לאמיתה.

אתמול הייתי אצל הגסטרו שלי ואמרתי לו שאני מבקשה לעשות קולונוסקפייה. הדבר הראשון שהוא אמר לי זה: תשמע זה דבר יקר ואתה אף פעם לא יודע מתי העלויות יפסקו אני מציע בדחיפות לך ללמוד את דרכי העיכול ורפואה ואז לא תהייה לך בעייה יותר. אני קורא בסיפור שלך סיפור ממש דומה. הלכתי לגסטרו פרופסור אמר לי מחר קולונוסקפייה ... לאחר מכן אמר לי קח את הכדורים האלה לשבוע והכול יעבור. לקחתי ואני 100%.
מה אני אומר כשמישהו לא יודע או לא בטוח או חי בסרט הוא רוצה להוריד מעצמו אחריות והוא מעדיף לשלוח את הסובל ולקבל קומסיון מהמלמד.
אמנם איין אחריות כי איין יצור. ועל תיקון אי אפשר לתת אחריות מ1000 סיבות. אבל יש מטפלים טובים ויש יותר טובים, איין מטפלים לא טובים, כי אלה שלא טובים לא מטפלים רק מחרפנים את המוח.
גם הדבר הכי מפחיד זה שמישהו אומר על מטפל דברים מפליאים... זה רק אומר שהוא לא מבין על מה ועל איפה הוא מדבר.
זה כמו החברה שלי היא ..... הכי טובה. נו איזה שטיות.
בקיצור אל תלמדי NLP הלימוד רק יסובב לך את הראש , את תעשי מה שאת עושה ותני למומחה לעשות את מה שהוא או היא יודעים.
כול אלה שגמרו ולמדו את כול הקורסים המאפנים שמלמדים את כול דכפין שווים כמו אבק על הכביש
כשתרצי להפטר מהבעיה שלך
ידעי אותי ואשלח אותך למטפל שאומר
לא אעזור לא תשלמי
אעזור אז תכנסי לאובר דרפט.
באחריות. למשל אני גמגמתי והואני היום לא מצליח לגמגם אפילו אם אני מנסה כבר 12 שנה. הייתה לי אלרגיה והרופא הזריק לי כול יום פעמיים קבועה אצל האחיות כבר לא קבלתי זריקה (חוץ מחיסון 10 שנים.
אז תחליטי מה שאת רוצה.
לשמוע סיפורים או להיפטר מצרה.
מיעז

טיפול באמצעות כלי NLP

הי נודדת,
אני עניתי כמה שורות למטה, על הנושא הזה בדיוק. אני יכול להמליץ לך רק על בוגרי המרכז שלנו כמובן. הנושא הזה מרוכז ע"י תמי, ממייסדות נלפפלוס.
לגבי לימוד או טיפול. אני נדרש לשאלה הזו כמה פעמים בשבוע. אני חושב שהתשובה הנכונה תלויה ב"גודל" הבעיה.
אם הבעיה משתקת ומפריעה באופן מהותי לחיים, חשוב ללכת לטיפול. (לברוח כמובן ממטפלים שמבקשים שתתחייבי לסידרת טיפולים). אם הבעיה מינורית סביר להניח שתוכלי לפתור אותה תןך כדי הקורס. קורה הרבה פעמים שאנשים הולכים לטיפול ואח"כ עוברים לקורס בכדי להבין "מה זה הפלא הזה". וגם בכיוון ההפוך, הולכים לקורס ובמהלכו עוברים טיפול קצר.
היתרון בקורס ואח"כ טיפול הוא שניתן לבחור מתוך מנחי הקורס או האסיסטנטים עם מי רוצים לעבוד. ישנה כבר היכרות אישית.
לגבי מחיר: קורסים אכן יותר יקרים אבל הם תורמים לך לחיים מעבר לטיפול. בשיטת הכרטיסיות של 10 טיפולים, המחיר יכול להגיע ל 50-75% ממחיר קורס. אז חשוב שתשקלי גם את המרכיב הכלכלי.
ושוב, אם את רוצה לבחור מתוך מאגר מומחים תתקשרי לתמי (היא השמאלית בתמונה למטה).

רונן

ommerl

New member
רגע אני לא מבין משהו קטן

אמרת להתרחק ממטפלים שמוכרים כרטיסיות ובאותה נשימה השוות מחיר של קורס למחיר של כרטיסיה של 10 טיפולים. אז להתרחק או לא להתרחק מהם?
&nbsp
במיוחד ש-10 טיפולים זה מוגזם ונדיר שמישהו יצטרך כל כך הרבה.

jampa

New member
מטפלים בנל"פ

יש בחור שאסף בוגרי מאסטר נל"פ שעושים סטאז' ומוכנים לטפל בחינם. אז סביר שהוא יוכל למצוא לך משהו ליד הבית ובמחיר אפסי.

דברי איתי ואתן לך את המספר שלו

לדעתי מי שסיים מאסטר הוא כבר ברמה גבוהה. אבל אכן הסיכוי לנפילות יותר גבוהה
בכל מקרה חשוב לדעת. שלפחות 75% מהטיפול זה עד כמה את נותנת אימון במטפל ומתמסרת לתהליך. לכן אם חושבת שאת צריכה להוציא הרבה כסף כדי להיות בטוחה שהמטפל טוב. לכי על זה. אם את יודעת להתמסר בטבעיות. את יכולה ללכת גם על סטאז'ר

למעלה