כיצד אנחנו נלחמות בסדר הפטריארכלי?

Berethor

New member

catchet

New member
כיצד אנחנו נלחמות בסדר הפטריארכלי?

האם יש דרך אחרת? כיצד אנחנו מייצרות אלטרנטיבה כאשר אנחנו בעצמנו שבויות בתוך התפיסה הפטריאכלית?

קודם כל מודעות

שזה השורש כל שינוי.
ואחרי זה, אני יכולה להשפיע בעיקר במישור האישי שלי, ולשנות התנהגויות מסוימות בעקבות המודעות הזו.
במקום העבודה האחרונה שלי שלטה אישה ביד רמה וכולם כיבדו העריכו וקצת יראו מפניה.
כל מה שעשתה היה להיות בעלת ביטחון עצמי גבוהה ביותר.

catchet

New member
בסדר

אז אנחנו מודעות לכך שאנחנו שבויות בסדר הפטריארכאלי, מה עכשיו? כיצד יוצאים מזה?

האם שליטה של אישה ביד רמה מסמנת דרך אחרת? לדעתי לא. שליטה ביד רמה זה אחד הסממנים המובהקים של הפטריארכיה, ולא משנה האם השולט הוא גבר או אישה.

את אומרת שזה אפשרי באמצעות בטחון עצמי גבוה, אך כיצד זה ייתכן כאשר האישה על פי רוב באה מנקודת מוצא מוחלשת?

אם המשרד שיך לה למה שלא תוודא שהכל מתהל כשורה ובקשיחות?

בנוגע למודעות, אני יכולה לשנות את עצמי. הרבה נשים שמשנות את עצמן יצור שינוי.
בטחון עצמי גם אפשר לבנותוהיסוד שלו הוא גם מודעות. אם הוטמע בי שאני צריכה להיות מנומסת נחמדה אדיבה ולהקטין את המקום שלי ליד גברים מה שמוביל לבטחו עצמי נמוך, עכשיו אני משתדלת לעבוד על זה וגם אם זה פיק איט טיל יו מיק איט אני לא צריכה להתאמץ להתנחמד. ולא אני לא בוטה ואגרסיבית, אני מניחה שאת מבינה למה כוונתי.

גם עם בטחון עצמי ומודעות, כאישה לעולם קשה לייצר כוח חברתי

בשלטון פטריארכלי.

אני לחלוטין מסכימה איתך בקשר לדרך

כוונתי היא לקשה עד בלתי אפשרי, לצערינו, כנשים הכלואות בחברה שוביניסטית פטריארכלית מדכאת.

נכון

קשה לדעת, הרי המעמד הנחות של האישה ביחס לגבר נחשב אוניברסלי- והעמידות שלו במשך עשרות אלפי שנים הביאו להתקבלותו כ"טבעי" למין האנושי. מה עושים..וודאי שיטות חיזוק כמו מודעות ובטחון עצמי יוסיפו לתרום אבל בואי נאמר דבר כזה -מאחורי חזות קשוחה ישנה עדיין פגיעוּת רבה בפוטנציה, מערך פריבילגיות מצומצם, חרדה מתמדת ומגבלות על נשים (בשל היותן נשים)שלא חלות על גברים. פה כבר אין לי מושג אם ייפתר או אם זה בכלל פתיר. זה מדכא, ובכלל לא פשוט.

catchet

New member
אני מציעה

קודם כל לשים לב למנגנוני הדיכוי - לראות באילו אופנים הם באים לידי ביטוי. זאת אומרת שכל פעם שאתה חשה בהפעלה של כוח עליך על רקע מגדרי - לדעת שהנה עכשיו זה קורה. לי זה קורה המון אגב. מה את אומרת אם נרשום כאן את החוויות שלנו מהיומיום ונראה כיצד אפשר לטפל בזה, נציע רעיונות ודרכי התמודדות. מה דעתך?

רעיון מעולה:)

אני ממש בעד. כמובן שאין מספיק דיונים בעולם בשביל לרכז רצף מקרים ואירועים מזעזעים מהחיים בבת אחת :) אבל צריך להתחיל ממשהו, והנה- ההצעה שלך כבר נהדרת.
&nbsp
רק נקווה שלדברי מכחישנים לא יהיה צ'אנס ולא מקום במרחב הזה.
&nbsp

catchet

New member
נהדר

אחרי העבודה אפתח דיון על דיכוי מגדרי מול אנשי דת, זה נושא שמרגיז אותי לאחרונה. ואל תדאגי המכחישנים (אם יהיו כאלו) ייטופלו

supersonic777

New member
אתן יכולות... תעשו 3 שנים צבא,תעשו את המסע 40x40x40...

אם אתן יודעות מזה(אם לא,תשאלו),תחמשו מסוקים,מכונאיות מטוסים/טנקים תעבדו בבניין(לא אדריכליות במשרד),תעבדו על טריילר כל היום על הכביש,תעבדו במכונאות,תעבדו על שופל,תעבדו על מנוף,תעבדו בסלילת כבישים,ואם במעבר חד לספורט,תעשו את הטור דה פראנס/איטליה/ספרד,בטניס 5 מערכות ולא2!,סופרבול,תנהגו באינדי קאר/פורמולה 1,תקפצו מצוקים,תעברו את מהירות הקול במדבר המלח,ושוב מעבר חד,תשכבו במארבים... אם תעשו את זה,קיים סיכוי גדול שתשנו את ההגמוניה...באופן טבעי יש הרבה דברים שנשים לא יעשו או יעבדו לעולם...

GreenMamba

New member
לא, אתה קורע!

אתה אפילו לא מבין את האיוולת בהודעה המופרכת שלך.
מה שאתה אומר בעצם בכל הבלהבלהבלה הזה הוא- איך נלחמים בסדר הפריארכלי? תשתעבדו מרצונכן לסדר הפטריארכלי!
&nbsp
מגוחך להפליא.

אין פה שום עובדה, חרטטן

הקשקושים הבלתי קשורים באים לך בטבעי או שאתה צריך להתאמץ?

למעלה