כיפור דרך עיניי

סקאוט

New member
כיפור דרך עיניי

אקדים לומר שחלק מהכתוב כאן בא בעקבות קריאת אחרים על כך שמורה להם הזכות והתודה בטוח שיש לי על מה אני מבקש סליחה מאלו שפגעתי בהם כי הייתי קצר רוח לפעמים אני מבקש סליחה מאלו שנפגעו מהכוונה הטובה שלי שפורשה שלא נכון אני מצטער על הפעמים בהם יצאתי מניאק כשרציתי רק לעזור אני מקווה לשים את טובתי מול עיני לפני צרות עין של אחרים אני מאחל ליישם את הכתוב"עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת" אני מאחל לכולנו פה ובארץ היפה שלנו וגם במחוזות אחרים ורחוקים כתיבה וחתימה טובה צום קל למאמינים שבינינו ולסיום הבהרה קטנה גמר חתימה טובה לא מברכים היום זה נאמר רק ביום הושענא רבה שהוא היום לפני שמחת תורה אז לתשומת לבכם-ענין פעוט כביכול אבל משמעותי למדיי. ואם בצורה כזאת או אחרת במתכוון או שלא במתכוון אם מי מכם מצא עצמו נפגע ממני מהתנהגותי או ממילה שאמרתי אני מבקש מחילה וסליחה מול כל החברים פה. סלח/י לי על שפגעתי סלח/י לי על שזלזלתי סלח/י לי על טעותי

טל205

New member
טעות בידך ידידי

גמר חתימה טובה כן מברכים היום! אך אתה צודק שגם מברכים זאת איש לרעהו בין יום כיפור להושענא רבה. מקורות במסרים. גמר חתימה טובה.

סקאוט

New member
צודק ידידי

בדקתי קצת את העניין אפשר בהחלט לאחל גמר חתימה טובה גם היום מסתבר שהחתימה מתחלקת ל2 פנימית וחיצונית ואחת מהן היא בכיפור והאחרת לפני שמחת תורה

טל205

New member
יפה יפה

רק לדייק, לפני שמחת תורה זה בליל הושענא רבה... שיהיה לך גמר חתימה טובה וחג סוכות שמייח

../images/Emo197.gifבכיפור-כותבים ובהושענא-חותמים

"בראש השנה ישפטון וביום כפור יכתבון וביום הושענא רבה יחתמון" סתם לידע כללי
לכן,עדיין אומרים "חתימה טובה" ולא "כתיבה וחתימה טובה"

טל205

New member
יש לך טעות

כתוב כך : בראש השנה יכתבון ובצום כיפור יחתמון. לכן מה שסקאוט אמר נכון בהחלט.

תיקון: מה שצוטטתי הוא פירוש של הרב

מנחם רקנאטי על הפיוט "ונתנה תוקף". הוא פשוט מזכיר שבחלק מן נוסחאות הפיוט הוכנס הושענא רבה כיום החתימה. לכן, לא טעיתי

טל205

New member
תיקון קטן

וכבר כתב את זה קודם סקאוט. ישנם 2 סוגי חתימות; חותם פנימי וחיצוני (ובואי לא נכנס לזה) חותם פנימי נעשה בכיפור וחיצוני בליל הושענא רבה.

למעלה