כיפורים

אני מתכנן לקרוא

בתפילה בבית הכנסת. לשבת מאחור במקום מבודד ופשוט להעביר את הזמן בקריאה...

אני רק צריך להשיג ספר כי אני כבר מסיים את הנוכחי.

סרונטס

New member
נשמע טוב

שיהיה בהצלחה, יום אחד מתנתקים מהנייד מהלפטופ מהאייפון וכ"ו וקצת משקיעים בקריאה של יצירת מופת כזו או אחרת.
שנה טובה

מה תעשה ב"ואנחנו כורעים ומשתחווים" ?

סרונטס

New member
אני אוהב

ספרות יפה, פילוסופיה עתיקה, מיתולוגיות שונות, וספרות מדעית לסוגיה, ספרי מחקר והיסטוריה הרבה היסטוריה. פעם אהבתי מאוד מד"ב אבל אין לי היום זמן לזה.
מי שרוצה להעביר את כיפור בקריאה, ואוהב היסטוריה אני יכול להמליץ על ספרים, מהעבר הקדום זה קדמוניות של פלביוס או מלחמות במהדורה החדשה שלו והמאוד מעניינת,
מי שמתעניין במלחמות והיסטוריה קרובה , אז בהחלט יש הרבה, על מלחמת העולם השנייה , וכמובן על מלחמת יוהכ"פ יצאו עכשיו כמה ספרים אבל מומלץ עדיין הספר על "דדו".

בתחום הפילוסופי, אני ממליץ על הספר של יובל שטייניץ , יתן לקורא רקע בסיסי להבנה של תולדות הפילוסופיה, יש את הסידרה של ברגמן הוגו שהיא מצויינת אבל בעברית קצת ארכאית מקצועית מאוד.
מי שאוהב ספרות יפה, ורוצה קצת אווירה של כיפור וימים נוראים, אז יש את עגנון שממש יכניס אותכם לאווירה גם אם אתם בביהכנ"ס וגם אם אתם בבית ולא מתחשק לכם ללכת עד ביהכנ"ס.
ספרות עולם יש הרבה ממלחמה ושלום ועד צופן דוינצי (הספר) וכן הלאה.
מי שאוהב ספרות יהודית יכול לקרוא את ספריו של חיים סבתו , מתיאום כוונות והלאה יעביר לכם את הזמן בכייף

אני עדיין מחפש את עצמי ספרותית

אני עדיין במעבר בין ספרי נוער למבוגרים אז הנה דוגמאות:

קראתי את "עשו" של מאיר שלו- היה נחמד אבל לא התלהבתי.

עכשיו אני קורא את "תחנה סופית- אלג'יר" של מישקה בן דוד. ספר רומן - מתח. מסופר על סוכן מוסד ועל הפעילויות שלו והוא גם הכיר מישהי וכו'.
מכל הספר אולי ב 5 פרקים הייתי דבוק לספר אבל כשהוא התחיל לדבר על מערכת היחסים [גבר קנאי -
] השתעממתי די מהר.

אז אולי אפשר להעביר X על רומנים?

קראתי גם את תש"ח של יורם קניוק ואותו ממש אהבתי! למרות שלא התחברתי לכמה מהתארים שהשתמש בהם.

הייתי רוצה לנסות ספר פנטזיה\ הרפתקאות\ כל דבר שלא מתמקד במערכת יחסים בלתי אפשרית...

-המליצו לי על "משחקי הכס" אבל אני עדיין חושב אם לקרוא בעברית או באנגלית...

באנגלית כמובן

ממליצה על הספר עפיפונים של רומן גארי וכל ספר שלו, גם בשמו הנוסף הלא הוא אמיל אזאר. למשל כל החיים לפניו.
לוליטה של נבוקוב.
אלף שמשות זוהרות של חאלד חוסייני.
גוף שני יחיד של סעיד קשוע.
אלה כך נשלפו מהזכרון. יש עוד הרבה.

Sonic hedgehog

New member
אל תתחיל את משחקי הכס

עצה שלי אל תתחיל שום סדרה שעדיין לא נגמרה. אח"כ אתה סתם יושב מחכה שהספר הבא יוצא ועד שהוא יוצא שוכח את הספר הקודם וכו' וכו'.

ממליצה בפנטזיה על ספרים של Guy Gavriel Kay הם בדרך כלל ספר אחד. ממליצה גם על ספרים של Robin Hobb הם בדרך כלל בסדרות הגיוניות של שלושה ספרים.

nini132

New member
רובין הוב מעולה

פנטזיה:

ניל גיימן
טרי פראצ'ט
דגלס אדמאס
שר הטבעות
הארי פוטר
דיוויד אדינגס, הבלגריאד והמלוריאן.
סדרת חרב האמת
סדרת קורות קצהעולם

הארי פוטר

סדרה מדהימה.
עוד מעט יוצא סרט ספין אוף לסדרה.

את שר הטבעות עוד לא קראתי אבל שמעתי שטולקין היה שופע תיאורים בכל מה שקשור לרקע.

למעלה