כיפורים

Sonic hedgehog

New member
אחרי העונה השניה או משהו

זה ממש התחיל להעלות לי על העצבים.

weeds גם טוב לאיזה עונה או שניים (גם בלי הילדים).

לילדים אני אוהבת את כל סדרות PBS אבל שלך כנראה גדול מידי בשבילהם

אני עדיין שורדת

ולקראת סוף כל העונות.

WEEDS בסדר אבל לא סידרה להתמכר אליה.

Sonic hedgehog

New member
אני לא בטוחה שיש משהו לגיל שלו

אנחנו רואים.

curious George
ו cat in the hat בעיקר

Arthur זה לילדים גדולים יותר אבל נראה לי שעדיין לקטנים ממנו (מצד שני אם זה באנגלית אז אולי עדיף שיראה משהו קל יותר)

ראיתי ואהבתי

בעקבות זה גם הלכתי לחפש משחק נוסף של רייצ'ל גריפית'ס המופלאה. אז פגשתי אותה ב"אחים ואחיות" והתמכרתי. לדמויות.

הומלץ לי גם על כתום זה השחור החדש מבית היוצר של העשב של השכן. את זה דווקא אהבתי.

עקרות בית (חרדיות) נואשות

ממש תת רמה בשביל לתת למוח לנוח ולהנות מבלי להתאמץ ... יום כיפור או לא יום כיפור ...

סרונטס

New member
אני הייתי ממליץ

דווקא ביום החשוב הזה(בו 73 אחוז מהאוכלוסייה צמה ועושה איזה חשבון נפש לאומי ואישי...) בו אלפי משפחות בישראל מציינות 40 שנה למלחמת כיפור, לקרוא, בין שאתם צמים בין שלא בין שפוקדים ביהכנ"ס מזרם כזה או אחר.
לא מזמן כתב מאן דהוא בתקשורת, שההבדל בין זמננו לשנים ההן, שפעם אם רצו הערבים להפתיע את מדינת ישראל היו צריכים לפתוח מלחמה בכיפור בצהריים, היום הם פשוט צריכים לפתוח מלחמה בגמר האח הגדול.(אני מניח שרוב הכותבים כאן לא יכולים לזכור את המלחמה ההיא ואין להם מושג כמה מדינת ישראל הייתה קרובה להפסד ותבוסה קשים מאוד, ..)

אני צם - אך לא יכול להמליץ כי זה לא כיף גדול

אני צם כי אני מרגיש שייך ושזה משמח את הורי עליהם השלום.
אני לא צם כי אקבל כאפה מאלוהים אם לא אצום.
אני גם לא צם למען או בגלל אף אדם חי.
מאידך, אני מאמין גדול מאוד בזכות הפרט לעשות כרצונו, אז מצידי תעשה מנגל של שרימפסים עם שומן חזיר אם זה עושה לך את זה.

סרונטס

New member
השאלה איננה מה

אתה עושה כפרט, זו החלטה שלך מול בוראך, אני מכבד מי שצם וגם מי שלא צם ויושב בבית וקורא את פיוטי התפילה או קורא את שייקספיר או כתבי מרקס ולנין, השאלה לאן אנחנו כחברה הולכים? גם לפני ארבעים שנה לא כולם צמו בכיפור, וחלק ניכר לא הלך לביהכנ"ס אבל הייתה הרגשה של אחדות לאומית. עכשיו מוציאים את ההקלטות מה"בור" של 73, וכששר הביטחון משה דיין(שאשמתו די גדולה במה שקרה שם במלחמה ההיא) דיבר על נפילת הבית השלישי כולם בבור. הבינו על מה הוא מדבר (למעט האלוף בני פלד שזילזל בגלוי במפקדו דיין , וקרא לפקודיו להיות עכשיו "גברים" להתכונן לעלות על דמשק ולמוטט את מרכזי הפיקוד הסורי כולם הבינו ויישרו קו, היום אם היה אומר זאת כנראה חלק היו חושבים על הבית השלישי באליפות אירופה בכדורסל....)

פרט מול כלל או פרט מול פרטים

העולם השתנה מאוד ועוד שנים ילמדו על מהפיכת הטינטרנט והפייסבוק בבתי הספר. מה אנו עושים ככלל זה מצביעים בבחירות. חוץ מזה אנחנו פרט שמתקשר עם פרטים אחרים בקבוצות עניין שלנו - כמו פה. העולם הפך לכפר(ים) גלובלי(ם) והלימוד שהתבסס על שינון איבד את חשיבותו מול הלימוד איך ללמוד ואיך לתזז בין המקצועות בהם תעבוד במשך 50 שנים עד זמן הפרישה שגם אחריה כנראה תמשיך לעבוד כי הפנסיה לא תספיק. חשיבות ההיסטוריה האנושית פחתה וחשיבות רגע ההווה הכל כך עמוס בצ'אטים, סימוסים, פייסים ועוד עלתה. כמה ספרים קורא הנער הממומצע? מי היה משה דיין? מתי היתה מלחמת השיחרור? רוב תלמידי הבצפר פשוט לא ידעו על מה אתה מדבר.

חשיבות הכלל והדגש על שינון הסטורית האומה נשאר חשוב רק בצפון קוריאה.

בשורות טובות

סרונטס

New member
נניח שזה נכון

אתה יודע מי היה משה דיין , למרות שלפי הבנתי מעולם לא פגשת אותו. יש לך מושג מי היו בן גוריון ואשכול וגולדה ובגין, לא בגלל שאירחת אותם בדירה שלך או בילית איתם בשמחות או בחופשות יחד. אני מניח שגם היית מזהה אותם בתמונות, וזה משום שהמדינה עושה מאמץ שתכיר את מייסדיה ומנהיגיה. הכפר הגלובלי לא משנה את העובדה שאתה כרגע חשוף לארסנל הנשק הכימי הגדול בעולם. שאם לבשאר אסד יתחשק הוא גם עלול לשגר לפה טיל או שניים כדי לא לצאת פרייר מול סאדם חוסיין שירה ארבעים טילים. ולא נדבר על חיזבללה שמטווחים אותנו מגדרה עד חדרה עם 30 אלף טילים, ולנסראללה לא מעניין אם אתה חבר שלו בפייס או לא.
אם אנחנו חפצי חיים אנו חייבים לשמר את ההיסטוריה הלאומית שלנו, או כמו שאמר יגאל אלון עם ללא עבר ההווה שלו מוטל בספק ועתידו לוט בערפל.
שנה טובה

נכון, אבל ...

דווקא כן ראיתי את דיין, בגין, אלון ועוד ממנהיגי ישראל הקטנה לפני שנעלמו בתוך ואנים שחורים עם גדודי אבטחה.
אני מסכים איתך בעיקרון אבל חושב שזה לא ריאלי לצפות מנער/ה כיום שידע את מה שידע אביו או סבו כי יש לו היום הרבה יותר גירויים ויזואליים ואינטראקציות עד אין קץ שממלאים את חושיו.

סרונטס

New member
אני לא יודע

איך ראיתי את הואנים השחורים של דיין בגין ואלון, הם לא נסעו ברכבי ואן שחורים, ולא היו להם גדודי אבטחה,(זה שייך לעידן שאחרי רצח רבין...)
לדיין היה מאבטח אישי אחד לגולדה אחד ולב"ג שניים בגין נסע רוב ימיו ב פורד אסקורט ישנה, ואף כרוה"מ רצה ליסוע בה, ואבטחת אישים דאגו שיקבל את הרכב החדש המשוריין שהגיע בשביל רבין (גם לא ואן אלא לינקולן שהרכיבו עליה לוחות נגד ירי... ב"ג נסע ברכב מיושן לבן שנתקע כל שני וחמישי במוסך, כנ"ל אשכול שלא ראה צורך לבזבז על זה כסף, רק גולדה שכבר הבינה משהוא ביחסי ציבור וגיוס כספים בחו"ל, מצאה תקציב בחו"ל לרכב נורמלי לה ולשני המאבטחים שהוצמדו אליה אחרי המלחמה, ...
הכל עניין של מודעות, וחינוך. איך אמר איש תקשורת מפורסם, בשביל להפתיע את ישראל לפני 40 שנה היו הערבים צריכים לפתוח מלחמה בכיפור בצהריים, היום הם יכולים לעשות זאת בגמר האח הגדול.(דרך אגב, בדיעבד הערבים עשו טעות, משום שרוב הכוח הלוחם היה או בבתים או בבתי הכנסת, הכבישים היו ריקים לחלוטין. כך שלמרות ההפתעה, כוח המילואים שבלם את הפלישה המצרית סורית יכול היה להתארגן די מהר יחסית) התקשורת עשתה פרוייקטים לציון המלחמה, אני מניח שהמטרה הייתה בעיקר הנוער כי למי שחווה את המלחמה ההיא הם חידשו מעט מאוד הרוב כבר נכתב ונדוש עשרות פעמים. .

למעלה