כיפה

כיפה

שאלה שמסקרנת אותי מאוד כמה מכם או/וכמה מהקרובים שאתם מכירים שמגדירים את עצמם כמסורתיים כמוכם חובשים כיפה? אני עצמי לא חובש כיפה אבל זה בתהליכים ובעזרת השם אחבוש. כיפה זה משהו מאוד מושך בעיניי ויפה בעיקר הכיפות הסרוגות סגנון המתנחלים איחוד הלואמי.

ronity3

New member
מושך אותך בחורים עם כיפה??../images/Emo2.gif

איזה קטע, גם אותי..

ronity3

New member
מעבר לזה, זה איזשהו סמל סטטוס

שאומר אני דתי, מאמין במשהו ממעלה לי(לכן הכיפה מעל הראש), וגאה בו.

חס וחלילה!!!! לא התכוונתי לזה!!!!

התכוונתי לזה שכיפה עלי זה מאוד יפה מבחינתי!! מה גם שחברה שלי לוחצת עלי חחח

yetush

New member
חחחח

אני עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין הפורום שלכם לשלנו.. תהרגי אותי...

lady h

New member
ההבדל הוא

שהפורום הזה בא לשמש במה לכל יהודי שמחובר למסורת וחש זיקה למסורת יהודית. זה שהוא רואה טלויזיה בשבת או לא הולך עם כיפה (סתם דוגמאות לצורך העניין), את חשבון הנפש ואת ההחלטות שלו הוא יעשה עם עצמו, הקב"ה בטח לא שם אותי שופטת על עם ישראל. חוץ מזה, יש לכם פורום מקסים, באמת! אבל כפי שכתבתי בהודעות קודמות אני לא יכולה לקרוא לעצמי דתייה כי אני הולכת לים (לחוף מעורב) ויוצאת לפאבים (לא בשבת
) ורוקדת מעורב וכו'. בפורום שלכם יש כמה שמעבירים ביקורת ולא רואים בעין יפה התנהגות כזאת, לכן הצעתי לתפוז לפתוח את הפורום הזה שלא יבוא לחנך את הגולשים שלו ושאלו לא יצטרכו להצטדק בפני דמויות וירטואליות. חג שמח

yetush

New member
אה..

לא נכון.. זה שיש כאלו זה ברור... אבל אנחנו פתוחים לכל רוח נושבת אשר תהיה וחוצמזה אני בעצמי הולך לחופים מעורבים.., אני לא רואה את עצמי יותר ממך.. אולי רקה בשאיפות..

lady h

New member
../images/Emo26.gif

פה הבהרתי את עצמי יותר בבירור. אתה רוצה להגיד לי שבאמת אתקבל בזרועות פתוחות?

yetush

New member
בשיא הרצינות..

מה נראה לך שכולם דתיים באותה רמה בדיוק שמה?? את יודעת כמה דרגים ורמות יש בתוך המגזר הזה הנקרא דתיים??? זה לא כזה פשוט ותמים כמו שזה נראה ולא ממש מוגדר.. תשאלי בפורום שלי מה זה דתי בשביל כל אחד ותקבלי שלל תשובות שונות..

וטוב שיש פורום כזה...

בס"ד כי יש כל מיני רמות ודרגות של דתיות וקדושה בעם ישראל. הרי נאמר ש-70 פנים לתורה. טוב לנו פורום כזה שלמשל שמי שמגלה את אהבתו לקב"ה ואולי הוא לא זכה לגדול בבית דתי/חרדי(כמוני למשל),אלא חילוני,אך כל חייו אותו בחור/ה חש/ה שהשם מלווה אותו ואולי נותן לו קריאה שזה שנולד כמובן מאליו דתי,לא חש באיזו רוח אקסטטית(ריגושית)נפעמת מהיותו בן לעם סגולה-עם נבחר. אני ממשיך ללמוד כל הזמן(איזהו חכם הלומד מכל אדם-פרקי אבות)ומכל מלמדי השכלתי. אל לנו לשפוט,שכן נאמר:'אל תידון אדם עד אשר תגיע למקומו'. אני ביום יום מתהלך עם כובע מצחיה,עושה קידוש בליל שישי ומניח תפילין מדי יום! נהיר וברור שתמיד יש מה לעשות ולהתחזק. אשתי לא רוצה שאחזור בתשובה(והאמת שגם אינני רוצה בכך).אני מאמין בחבר'ה ברמת הכיפה הסרוגה,שמשרתים בצה"ל,עובדים ומשלבים תורה וזה נפלא. אני אוהב כל יהודי ויהודי ותמיד מחפש את נקודות הזכות שלו והרי נאמר שלכל אחד מישראל יש חלק לעולם הבא. אני אשמח להשתתף כאן,כפי שהנני עושה בפורום דתיים. אני חושב שעם ללא חזון פשוט יפרע.(באין חזון יפרע עם). ככל שלא ירצו לכפות עליי דת,כך אעמיק חקר ואהנה יותר,אם אוגבל(ע"י חקיקה),אהיה אומלל. שבוע טוב ומועדים לשמחה.

lady h

New member
יצא לי להכיר מישהו שחובש

כיפה באופן קבוע אבל הוא לא היה שומר שבת באופן מלא. אבל אני מכירה כמה שהם שומרי שבת וכשרות אך לא חובשים כיפה.

למעלה