כיף

m i t a l y

New member
כיף

אתמול אמי באה לבקר אותנו וזאת לאחר חודש שלא ראיתי אותה |(בגיל 60 פתחה עסק, מייצאת תכשיטים לחו"ל - מעשה ידיה ומטפלת בבעלה החולה). מאוד שמחתי והתרגשתי לראותה. אבל.... איך אפשר בלי אבל?
כשבמשך כל הביקור היא הדגישה כמה אנחנו ההורים זה "בשביל החינוך", לדבריה, וכשהיא באה אפשר "לאכול טבלת שוקולד לארוחת ערב". כחצי שעה לאחר שהיא הלכה, התקשרה להגיד כמה היא נהנתה אצלנו. יופי לה.

maybesure

New member
כל האמהות אותו הדבר?

גם אמי אומרת כך..שהורים נועדו לחינוך ילדיהם, וסבים לפינוק של הנכדים. ההבדל הוא..כנראה - שאני לא נלחצת ולא מתעצבנת מזה. לא הבנתי מה הבעיה עם נשנוש של טבלת שוקולד? הכמות? סוג המזון? נזק לשיניים? השמנה? זה הרי לא עניין יומיומי. גם ההורים שלי מאפשרים לילדי פינוקים שהם יודעים שלא יזכו ממני לכאלו. יש חוקים של סבא/סבתא ויש חוקים של בית - והם למדו לעשות את ההפרדה כי מעולם לא נשברתי. התפעלתי מהיזמות של אמך, נשמע מדליק! מותר לדעת אילו תכשיטים היא מכינה?

m i t a l y

New member
לא נלחצתי ולא התעצבנתי ../images/Emo13.gif

פשוט לקחתי את השוקולד ואמרתי/הסברתי ששתי קוביות הן יקבלו לפני האוכל ושתיים אחרי...
אמי מתכשטת (איך העברית שלי\?
) תכשיטים מכסף וזהב. אם היית רואה אותי, היית רואה הרבה מאלה.

"חינוך" הוא מושג מאוד רחב.

גם מתן כבוד לחינוך של ההורים הוא "חינוך". אני מסכימה שההורים הם המחנכים ומתווי המדיניות לילדים שלהם, אבל סבים וסבתות שיוצאים באופן מופגן כנגד החינוך חוטאים גם לנכדים וגם לילדים. סבים וסבתות שמכבדים את המסגרת שילדיהם מתווים לנכדים, שומרים, בסופו של דבר גם על שלום בית וגם על כבוד ההורים. הנכדים שלי מבלים אצלי הרבה מאוד שעות בשבוע. יש דברים שלא אלחם איתם, למשל, כמות הצפיה בטלביזיה. אבל, אם אמא שלהם תדרוש מהם לכבות את הטלביזיה, לא אשאיר אותה דלוקה עם "קריצה". כנ"ל לגבי דברי מתיקה. מראש אין אצלי הרבה דברי מתיקה בבית, וגם אם מתחשק לילדים משהו מתוק, יש גבול לכמות שיאכלו, כי גם אני מודעת לנזקים הנגרמים מאכילת דברים מתוקים בלי סוף. אגב, כל הכבוד לאימך שבגיל 60 החלה בעסק חדש. גם הריחוק מכם, מטריד אותה, כנראה, והעובדה שהקשר שלה עם הנכדות מתרופף. הנסיון לקנות את ליבן ב"שוקולד" הוא בסך הכל נסיון לשמר את הקשר הקרוב שהיה .

גלבועא

New member
תגידי, ../images/Emo32.gif יש מצב שתעלי

תמונות של תכשיטי אימך לפורום או תשלחי לי למייל? אני מאוד אוהב תכשיטים, ולאחרונה פתחתי אהבה לסיכות על בגדים. סיכות קטנות של חיות, ג'וקים, עכשבישים וכאלה.. גם טבעות גבריות במחיר סביר מעוררות בי ענין רב. ------------ בענין לסבתא מותר הכל - אז אסור לסבתא הכל, גם אצלה בבית אסור, ויש להציב גבולות מאוד ברורים. יש ספר חדש שכתבה ידידה טובה מאוד שלי בשם הדס מטס, שאני רק בראשיתו, אבל כבר קראתי תיאור "מצמרר" של ארוחה עם החמות ואיך היא מאביסה את הנכדה השמנמנה בניגוד לבקשות ההורים.

maybesure

New member
היי! רציתי לבקש ממנה אתמול

שתעלה תמונות אבל...התביישתי כי חשבתי שאולי בגלל שלא שייך ישירות לנושאי הפורום. אני שמחה כ"כ שביקשת! אני אשמח לראות תמונות של התכשיטים, אומנויות בכלל מעניינות מאוד. סיכות לבגד יש לי כמה שקניתי במהלך השנים אשמח לנסות לצלם עבורך את החיות.

m i t a l y

New member
מייבי, תרגישי חופשי

להעלות לפורום כל נושא שמעניין אותך. וממני להתבייש??? נעלבתי
סתםםם... לגבי התכשיטים של אמי, מצטערת, אבל התמונות לא אצלי (לא יודעת אם יש בכלל), אבל תוכלו לראות אותם או בנמל ת"א בגלריה "7 מעצבות" או ב"קניון חיפה" (או עלי. אני קצת "מקדמת מכירות" שלה
)

pf26

New member
צריך לשים גבולות גם להורים?

לא מספיק שצריך לחנך את הילדים והנוער? בד"כ אני חושבת שאצל סבא וסבתא צריך לנהוג לפי חוקי הבית שלהם, אבל כאן מדובר בביקור בבית שלך ובחוקי חינוך שאמא שלך הפרה באופן מכוון. בכל זאת לא הייתי נכנסת איתה לעימות. אתן נפגשות לעיתים רחוקות למדי וחבל להתווכח על זה. אמנות? אמא שלי ציירה וכתבה (אולי ממשיכה בזה גם כיום). יש לי אפילו ציור שלה שאני מאד אוהבת וכמה ספרי שירה שהוציאה (שאני חושבת שהם אדיוטים למדי וכתובים ברמה של גיל התבגרות). כיף לך.

למעלה