כיף לבקש מבנק מזרחי שם משתמש וסיסמה לאתר

jen711

New member
כיף לבקש מבנק מזרחי שם משתמש וסיסמה לאתר

ולגלות שהשם משתמש זה 10 מספרים רנדומליים.
איך אני אמורה לזכור את זה עכשיו?

k-don

Well-known member
לקחת קורס בשמירת מספרים אקראיים

ובשיפור הזכרון

kowa

New member
דיי נו, סתם בכיינות.

אני זוכר את זה אחרי 5 פעמים שהשתמשתי בזה.
עד אז כתבתי את זה בטלפון כאילו כמספר.
לא אסון.

אותיות ומספרים

מקובל בהחלט, ברור שלא שם משתמש כמו השם שלך או איזה כינוי.

evike

Well-known member
מנהל
כמה שהסיסמה יותר קשה לזכירה

ככה יותר קשה לפרוץ אותה.
מכיוון שרובנו מחוברים בנט לכל כך הרבה שרותים, ומכיוון שלא רצוי לתת את אותה הסיסמה לכולם, יש לי דף רשימה עם כל הסיסמאות, מוחבא בבית. בדרך כלל אני זוכרת את הסיסמה לאחר כמה שימושים, אבל כשאני לא זוכרת את אחת הסיסמאות (כי יש הרבה, ולא בכולן משתמשים כל הזמן) אין פשוט מאשר לבדוק ברשימה.
ובכלל, יש אתרים שמחייבים לשנות את הסיסמה לאחר כל תקופה מסויימת.
כך שבאמת קשה לזכור הכל, ואז הרשימה עוזרת.

ספוקי

New member
אני גם שונא את הקטע של סיסמאות מתחלפות

אין לי בעיה עם "דרישות מינימום" לסיסמא. הסיסמא שאני משתמש בה במקומות רגישים היא בת 13 תווים, חלקם אותיות, חלקם מספרים וחלקם סימנים מיוחדים (?!@#$% וכד'...). הסיכוי לפרוץ אותה הוא אפסי. אבל זו סיסמא קבועה שלי ואני זוכר אותה.
ברגע שאתרים כלשהם (בעיקר בנקים וחברות אשראי) דורשים להחליף סיסמא כל חודש / שלושה חודשים, באיזשהו שלב "נגמרות" לי הסיסמאות ה"תיקניות" שלהם. ואז מתחילים לרשום את הסיסמאות. בין אם זה על חתיכת דף בשולחן כתיבה, בארנק או במכשיר הסלולרי. וברגע שזה רשום איפשהו - כל האבטחה המוגברת נהרסת כי ניתן לגנוב את זה.

השיטה שלי כיום, אגב, זה להשתמש בסיסמא עם אות מתחלפת. למשל Q123456. כשאני צריך להחליף את הסיסמא, אני משנה את זה ל-W123456 ואח"כ ל-E ואז ל-R וממשיך לפי הסדר של המקלדת. ואז אני אכן רושם את הסיסמא בצד, אבל אני רושם רק את האותה הראשונה. שאר הסיסמא נשארת קבועה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בדרך כלל מחליפים כל פרק זמן בכולם, לא בעיה

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני משנה רק חלק מהססמה מאותה סיבה

rasmus girl1

New member
גם אני עושה את זה..

מספרים ואותיות וכשמבקשים להחליף אני מחליפה רק את האות האחרונה.. ובאופן מאוד מוזר החלפתי גם בעבר לQ ו-W..
וכמו שזה רשם מעלייך, גם לי זה רשום על דף.
ולפותחת השרשור- פשוט תשמרי את זה בפלאפון שלך תחת סתם שם של מישהו ממוצא.. כמו תומר או משהו..

jen711

New member
את הסיסמה אין לי בעיה לזכור כי אני קובעת אותה

קשה לי לזכור את השם משתמש הרנדומלי שהם המציאו לי.

evike

Well-known member
מנהל
נכון, את שם המשתמש לרוב קובעים נותני השרות

ואותו אין צורך להחליף. אז דווקא בשל כך, לאחר מספר פעמים של שימוש, אין בעיה לזכור אותו.
בס"ה, הם רוצים בטובתנו, כדי להקשות על פריצה לאתר. זה חשוב במיוחד כשמדובר בבנק.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בהכרח; פעמים רבות ניתן לקבוע או להחליף

בשני כרטיסי האשראי (חברות שונות) אני קבעתי את שם המשתמש (לא זוכרת אם ברישום הראשוני או שהחלפתי את הבסיסי שקיבלתי) והתברר לי לאחרונה שגם בבנק זה אפשרי וסוף סוף החלפתי אותו.

אני מבינה את הרעיון להקשות על פריצה לאתר, אבל למה להקשות עליי?
בניגוד לדברייך, יש לי בעיה קשה לזכור אותם. אני פשוט לא. אפילו בקופת חולים, שנים אותו שם, ואני לא מצליחה לזכור (פשוט רשום לי, ולא אכפת לי שרשום לי). לו הייתי נכנסת לאתרים האלה יום יום אולי הייתי מצליחה לזכור רצפים אקראיים של אותיות ומספרים. מכיוון שאני נכנסת פעמים ספורות בחודש, לא.

dani666

New member
את תתרגלי. אני מסוגל להקליד אותו תוך שינה...

.. ואני לא ממש נכנס לאתר הרבה.

שם המשתמש - קבוע ולא מתחליף. בסוף (די מהר בעצם) זוכרים אותו.

urilei

New member
חארטה!

בתור אחד שמבין דבר או שניים באבטחת מידע, תרשה לי לספר לך כמה עובדות על "פסיכולוגיה של אבטחה". תחום חשוב עשרות מונים מרמת האבטחה הטכנית עצמה, שלצערי כל ה"מומחים הגדולים" של הבנקים בכלל לא מכירים או בוחרים להתעלם מהן:
1) ככל שתחייב את המשתמש בסיסמה ארוכה ומסובכת יותר, כך גדולים הסיכויים שהסיסמה הזו בסופו של דבר תמצא את עצמה על פתק מודבק על המסך. רוב המשתמשים אפילו לא יטרחו לכתוב אותה הפוך או לשנות בה דבר מה אחר.
2) ככל שתחייב את המשתמש להחליף סיסמה בתדירות גבוהה יותר, כך גדולים הסיכויים שהוא יאפס סיסמה לפני כל כניסה כי הוא פשוט שכח אותה, או שוב - שתמצא אותה בפתק מודבק על המסך.
האמן לי שגם אם ה"מומחים" האלה עברו את כל הבדיקות והמערכות שלהם נמצאו סופר-מאובטחות, הסיסמה ab2468 כשהמשתמש זוכר אותה בראש בלבד, חזקה ומאובטחת הרבה יותר מהסיסמה n20c894mmtWWx50 שכתובה למשתמש בפתק שנמצא בארנק.
שם משתמש הוא שם משתמש. הוא לא אמור להיות נתון סודי ולא אמור להיות מסובך או מורכב.
הבנקים חושבים שהם מאובטחים ומוגנים, בפועל הם כופים על המשתמשים שלהם מציאות מאובטחת הרבה פחות מפייסבוק...

prizman

New member
דווקא נכון.

בתור מישהו שכבר קרא את המומחיות שלך בתחומים מסויימים לטענתך
לא הייתי ממליץ להסתמך על זה.

urilei

New member
אני מודה שאפילו לא הבנתי

אם אתה מסכים איתי או מזלזל בדעתי...

prizman

New member
לזלזל אני לעולם לא מזלזל.

לפעמים יש לך תובנות נכונות ולפעמים אני לא מסכים איתך.
עקרונית אני חושב שקורה מדי פעם שאתה לוחץ מדי מהר על המקלדת.

ובכל זאת..... סיסמא פשוטה כמו AB2468 יותר קלה לפיצוח בכל העולם.... מפתק בארנק שהסיכוי שיפול לידיים לא מורשות ממש זניח.

למעלה