כיס המרה ...

בובי

New member
לא ! עד כמה שידוע לי.

ריח רע מהפה נובע למיטב ידיעתי מאכילת גאנק פוד במידה רבה וממושכת כלומר זהו חום מהקיבה. כמו כן יש לשלול בעיות שינים חניכים (דלקות וכדומה) האם יש טעם מר או חמוץ בפה ? זה יכול לסיע בהכוונה

שמש א

New member
יכול להיות קשר

יכול להיות קשר מעט עקיף. ברפואה הסינית אנו הכבד הינו בן זוגו של כיס המרה והוא (הכבד) נוטה להתחמם ואף לחמם את הקיבה או הלב. במקרה שכזה עלול להיות ריח רע בפה. קיימת הבחנה בין ריח רע בפה כל היום לריח רע רק בבוקר. חסרים 'קצת' פרטים...

proxi10

New member
אני אוסיף פרטים...

הטעם בפה הוא טעם מר והוא לא נובע מבעיות שיניים/ חניכיים . לגבי בובי , אמרת שזה מתקשר לאכילת ג'אנק פוד ואכן קיים קשר בין אבנים במרה לג'אנק פוד משום שתפקיד הכיס הוא "לטפל" בכולסטרול שמופרש מהכבד . הסוג השכיח ביותר של אבני מרה אלו אבני כולסטרול . האם עלינו פה על משהו? נ.ב רופא קונבנציונלי שלח מכרה שלי לבדיקת אולטרה סאונד כדי לבדוק אם יש בעיה של אבנים בכיס לאחר שהתלוננה על ריח רע מהפה . תודה.

bestofhealth

New member
מנסים לעשות סדר...

הסיבות לריח רע מהפה - HALITOSIS הן מגוונות וכוללות: סרטן, סוכרת, דלקת ריאות, דלקת חניכיים ובעיות כבד וכיס המרה. לרוב הריח הרע אם מנטרלים את הסיבות האחרות נובע מעיכול לא יעיל. זה גורם למזון לתסוס במערכת העיכול ויוצר גזים שחלקם ננשפים החוצה דרך הפה. סבלנות אנחנו מגיעים... אחת הסיבות לעיכול לא יעיל היא הפרשה לא מספקת של מיצי מרה. מיצי מרה מיוצרים בכבד ומאוחסנים בכיס המרה. הם מופרשים כדי לעכל מזון שומני. אם לא מופרשים מספיק מיצי צרה מזון זה לא מתעכל ביעילות נשאר במערכת העיכול לזמן רב, תוסס ויוצר את אותם גזים שאנו מריחים מהפה. ועכשיו לכמה מהאפשריות לסיבה מדוע לא מופרשים מספיק מיצי מרה לעכל מזון שומני. מיצי מרה מכילים שני מרכיבים עיקריים: כולסטרול וחומצות מרה. בדר"כ הריכוז של חומצות המרה מספיק גבוה כדי לפרק את הכולסטרול. אולם אם הדיאטה עשירה מדי בשומנים, שווי המשקל מופר וחומצות המרה לא מסוגלות לפרק את כל הכולסטרול שמייצר הכבד. חלק מעודפי כולסטרול זה מתגבשים במרוצת הזמן והופכים לאבני מרה. ככה מיוצרות 80% מאבני המרה. אבל בעיה אפשרית נוספת היא שהכבד מסיבות שונות לא מצליח ליצר מספיק מיצי מרה ואז היווצרות של אבנים במרה תקרה גם כשהדיאטה אינה מאד עשירה בשומן. חכה זה הולך ונהיה יותר מענין... דיאטה שמאד דלה בשומן גם כן יכולה ליצור אבנים במרה כי אז מופרשים מיצי מרה בתכיפות נמוכה ולכולסטרול יש זמן והזדמנות להתגבש ולהפוך לאבנים. אבנים קטנות כאלה יש לכולנו בכיס המרה אולם כאשר ההצטברות שלהם מגיעה לסדר גודל גבוה או חלקן גדולות הן חוסמות חלק מהמעברים - DUCT או בלשון פשוטה צנרת. ואז גם כן לא מגיעים מספיק מיצי מרה לעיכול של מזון שומני. JUNK FOOD למרות שמכיל שומנים וחלקו הגדול גם מכיל שומנים לא בריאים - PARTIALLY HYDROGINATED לא בהכרח מכיל כולסטרול אלא אם כן מטגנים במבה, ביסלי וכול השאר בשומן מן החי, ממש לא יודע??? מכול מקום אלה האפשרויות הקשורות לריח רע מהפה שנובע מעיכול לא יעיל שנובע מתפקוד לא יעיל של כיס המרה או הכבד. כפי שציינתי יש גם אפשרויות אחרות אולם הן לא רלוונטיות לשאלתך, ולכן רק הזכרתי אותם בקצרה ולא נכנסתי לפרטים. בתקווה שעשינו קצת סדר בענינים. The person who takes medicine must recover twice, once from the disease and once from the medicine." William Osler, M.D.

proxi10

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט../images/Emo140.gif

האם הוצאת כיס המרה יינטרל את אותם גזים ?

bestofhealth

New member
אולי, ואולי לא...

מספר דברים שכדאילקחת בחשבון: 1. אתה לא כתבת בהודעתיך שאכן האבחון הרפואי הוא של אבנים בכיס המרה. אנא התיחס לזה והיה חד משמעי. זה חשוב.יותר מכך גם אם אכן זוהי הדיאגנוזה, עדיין חסר מידע ביחס למידת הPROGRESSION של הבעיה. האם יש כאבים, או לא וכו' 2. גם אם אכן יש אבנים בכיס המרה זה עדיין לא אומר שאפשר להגיד בביטחון מושלם שהריח הרע נובע מכך. להזכירך זו רק סיבה אחת לעיכול לא אפקטיבי הגורם למזון לתסוס ולא להיעכל ביעילות.יש גם סיבות אחרות רצוי לנטרל אותן לפני שאפשר להקיש כי פתרון בעית מיצי המרה תפתור את הבעיה. בנוסף, הנושא של הריח הרע, למרות שהוא כשלעצמו מטריד הוא מבחינה בריאותית שולי. הוא כן למרות זאת אינדיקטיבי לדברים הרבה יותר חמורים שקורים בגוף שבגללם חשוב לפתור את הבעיה. מזון שלא מתעכל טוב ותוסס נדבק לדפנות המעיים והופך עם הזמן לרעיל. חלקו נספג דרך המעיים למערכת הדם וגורם ל - TOXEMIA. רעילות זו אחראית לבעיות בריאות חמורות כולל לא עלינו סרטן. 3. גם אם אכן קיימת בעיה של אבנים במרה אשר מפריעים לזרימה תקינה של מיצי מרה מהכבד, וגם אם זו הסיבה לעיכול הלא יעיל, עדיין אני האדם הלא נכון לבקש ממנו המלצה לניתוח לפרוסקופי להוצאת כיס המרה. הלללוו? אתה בפורום של רפואה משלימה לא כירוגיה. אני לא מאמין שמישהו מהמטפלים כאן ימליץ לך על ניתוח, אלא אם כן הם חושבים שלחלוטין שאין דרך אחרת. אולם זה לא המקרה. 4. נכון שאדם יכול לחיות גם בלי כיס מרה ונכון שכיום הניתוחים הלפרוסקופיים הם פריצת דרך ושתוך יום או יומיים תהיה בבית, עדיין זה ניתוח וככזה יש בו סיכונים: א. פציעה חלילה של תעלות מיצי המרה בזמן הניתוח יכולה לגרום לדלקת, לסבל רב ולצורך לעיתים לנתח שוב. ב. זרימה ישירה של מיצי מרה מהכבד למעי הדק גורמת להם לזרום בתכיפות גבוהה יותר. אצל בערך 2%-3% מהמנותחים זה גורם לשלשולים כרוניים. 5. ועכשיו לאלטרנטיבה: יש שיטות שונות לשטיפות וניקויים טבעיים של הכבד וכיס המרה. אחת השיטות היותר ידועות היא של רופאה אלטרנטיבית בשם DR. HULDA. היא ממליצה אומנם לפני שעושים את ניקוי הכבד וכיס מרה שלה לעשות ניקוי טפילים וניקוי כליות. ויש עוד הרבה שיטות נוספות של מטפלים אחרים. אין באפשרותי בפורום הזה לפרט את הניקויים האלה. יתכן שלמישהו מהמטפלים כאןיש נסיון איתם ויוכלו לטפל בך להמליץ ולעקוב. אם המצב עדיין לא גרוע במיוחד, יש אפשרות לניקוי הדרגתי ופחות דרסטי, אולם גם כן מאד יעיל. המרכיבים: 1 לימון אורגני, כוס ורבע מים מינרלים, 1 כף שמן זית כתית. חותכים את הלימון עם הקליפה והכול לחתיכות ומכניסים לבלנדר. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים בבלנדר לכ - 60 שניות מסננים ושותים הכול בבוקר על קיבה ריקה שעה בערך לפני שמכניסים משהו נוסף לפה. משקה זה גם שוטף את כיס המרה והכבד, וגם מאזן את החומציות PH של הרוק. במקביל כדאי כמובן ל"חתוך" ככול שניתן בצריכה של שומנים רויים מהחי, וגם להוריד את הכמות הכללית של צריכת השומנים. כדי להכל על העיכול. בתקווה שעזרתי מעט

1טלילה

New member
כשהייתי מורה בתיכון

פעם כשהייתי צעירה ובגלגול אחר הייתי מורה בתיכון. תמיד ידעתי לזהות מי העתיק מהספר בלי להבין . אתה כותה כאן שפע תשובות לאנשים לפעמים אפילו די מענינות ונראה שאתה משקיע זמן בתרגום מאמרים אך כפי שציינתי עברי כמורה נותן לי לראות שזה בא מקריאה ותרגום ולא מלימוד או עבודה בשטח . אגב לימוד עצמי זה אחלה וכל הכבוד לזמן שאתה מקדיש אך מאחר ומדובר בבריאות עדיף לא להטעות את הציבור .

bestofhealth

New member
מה בדיוק מפריע...

you are as young as you think you are אני מקווה שלמרות גילך המתקדם את עדיין מרגישה צעירה בנפשך. זה חשוב! שנית, הביקורת שלך לצערי לא ממש ענינית או נקודתית. גם לא כל כך לגופו של ענין. במה בדיוק הטעתי את הציבור? מה בדיוק בהודעות שכתבתי היה כה רחוק מהמציאות באופן כזה שגרם להטעיה. ואם את חושבת שטעיתי בהודעתי, או שלא דייקתי מדוע את לא טורחת לתקן לטובת אותו שואל שאת כל כך דואגת לבריאותו? אני אגיד לך למה, כי הרבה יותר משאת דואגת לבריאותו את ממוססת אולי תסכולים אישיים באמצעות ביקורת צינית. אישית - זו לא כל כך הדרך להרגיש צעיר. לא בספר שלי מכל מקום. באשר לשפה, חייתי כמחצית חיי בארץ דוברת אנגלית, כך שהרבה מהדברים שלמדתי למדתי בשפה האנגלית ומכאן אולי מתעוררות חלק מהתחושות שלך. יותר חשוב הוא להבין שאף אחד לא נולד עם ידע מובנה, אולי רק עם הכלים לרכוש אותו. ידע לא נרכש אך ורק באמצעות עשיה בלתי אמצעית, שהרי אם כך את יכולה להסיק שתלמידים שלך כשסיימו שנה או חטיבה או תיכון עיוני כמעט ולא ידעו ולא כלום. כמורה זה עלול היה לגרום לך להרגשה מאד לא נעימה. של כמעט מיותרת. נכון אני לא מטפל וכבר הודעתי זאת בפורום. אולם האם את חושבת שתשובה או מתן כיוון שלך או של כל מרפא אחר שמשתתף בפורום הזה מבוססת רק על נסיון עשיר אישי עשיר וטיפול עם עשרות אנשים בתחום שבו ניתנת התשובה אני חושב שאת ממש לא בכיוון הנכון. אני חדש וירוק בפורום הזה ואני ממש לא מכיר אותך, אולם מכיון שרציתי ללמוד מעט יותר על מי שכותבת אלי, חפשתי הודעות שלך בפורום. יכול להיות שאני טועה אולם את שתקנית די גדולה. מענין שהדבר הראשון שיש לך לומר מזה זמן הם דברי ביקורת. היה יותר בונה מצידך להאיר, להעשיר ולתרום לידע של המשתתפים באופן חיובי. באשר אלי, הידע שלי בא חלקו מקריאה ולימוד (לא כל כך מבין את ההבדל בין קריאה ללמוד. מה את מנסה להגיד שמקריאה לא לומדים) וחלקו משנים רבות של ישום אישי של הידע על עצמי וגם על משפחתי. כולל בתחומי תזונה, צומות (קצרים ובינוניים) מים ומיצים, שימוש בצמחי מרפא, שיטות ניקוי שונות ועוד. "מעתיק מבלי להבין", זה כנראה בגלל שאת לא היית המורה שלי. מה הן בדיוק שיטות הריפוי המקוריות שאת פיתחת במהלך נסיונך כמטפלת. איזה ספרים ומאמרים פרסמת על השיטות המהפכניות האלה שאת ממליצה למשתתפי הפורום לקרוא ולהחכים? את מבינה, אוריגינלים, ממציאים יש מעטים בנינו. רובנו (כולל אותך אני מאמין) לומד מהם ומשיטותיהם ומחכים. ואולי יחידי סגולה מאתנו היצירתיים המוכשרים באמת או כאלה שנתמזל מזלם וגילו משהו באקרעי הם אלה שאת תזכי אולי ללמוד את תורתם. בחיינו להיות מקוריים האושר הזה עדיין לא נפל בחלקי, אולם מי יודע אני עדיין צעיר, או לפחות מרגיש כזה. בנתיים אני שואב ספוק מללמוד לקרוא לנסות לחלוק ידע ואולי אולי גם לעזור. מה בדיוק גורם לך להיות מאושרת חוץ מלמתוח ביקורת אישית ולא ענינית מדי פעם?

1טלילה

New member
מה גורם לי אושר ?

לגרום לך לחשוב למשל התרגיל הזה כבר ליווה אותך היום וילווה אותך הלאה ואולי גם תלמד מזה משהו ואז כולם הרויחו. שיטה מקורית לא ?

למעלה