כיסאות בטיחות

כיסאות בטיחות

עד איזה גיל או משקל ילד חייב לשבת בכיסא בטיחות ומתי עוברים לבוסטר ובד"כ עד איזה גיל משתמשים בו (לאו דווקא מבחינת החוק, אלא נוחות)? סופשבוע מקסים לכם/לכן

אלה_ה

New member
בדיוק היום חשבתי על אותה שאלה ../images/Emo13.gif

כי הילד שלי כבר עבר 15 ק"ג ולפי ההוראות צריך לעבור כיסא. אבל נוח לו בכיסא. אז להעביר?

יש כסאות שמתאימים עד 18 ק"ג

אני יודעת שאחיינית שלי בת 4 ועדיין בכסא בטיחות רגיל. אני חושבת שקראתי איפה שהוא שבגיל 4 עוברים לבוסטר... שווה להפנות את השאלה לפורום שמתמחה בבטיחות.

noa_f

New member
יש כסאות עד 36 ק"ג

אלו בעצם בוסטרים עם משענת גב, כך שהילד קשור בחגורת הבטיחות של המכונית. יתרונות: 1. רוב הילדים בני ה-4 , בישיבה על בוסטר רגיל נופלים ממנו אחורה (הוא מתגלצ´ קדימה בבלימה) , כלומר מחטיא את מטרתו. 2. לחלק מילדים, גם הבוסטר לא מספיק מגביה לחגורת הבטיחות, והיא משפשפת להם בצוואר (זה מסוכן ולא נוח). 3. בד"כ כסאות כאלה הם בעלי משענת מתפרקת, כך שניתן להסירה כשהילד גדל עוד קצת ולהשאר עם בוסר "רגיל" לגבי "עד מתי?" - כמה שאפשר. אני מכירה כסא כזה של חברת רנו (מהמכוניות) - אפשר לראות ולקנות במוסכים שלהם וראיתי משהו דומה בשילב, אבל אני לא בטוחה. הכסא של רנו מתאים עד גיל 10 ו-36 ק"ג.

נעה גל

New member
כמה הערות לגבי הבוסטרים

בוסטר הוא לא כסא בטיחות כל המטרה שלו היא הגבהה של הילד. ילדים (בכל גיל) שחגורת הבטיחות נוגעת להם באיזור הצוואר, צריכים לשבת מאחור במושב האמצעי, או להעביר את החלק האלכסוני של החגורה מעבר לראש שלהם (כך שהוא יהיה מאחור). זה באמת נורא מסוכן שהחגורה יושבת קרוב לצוואר.

ר_חלי2

New member
כסא בטיחות

אכן הנחיות היצרנים הן לפי משקל הילד אני לא מזמן רכשתי בוסטר לבר ללא משענת והוא לא כל כך נוח כי כל פעם שהיא רוצה לישון היא נופלת לצד או יוצאת ממנוו ונשכבת על רצפת המכונית

כסאות בטיחות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif...../images/Emo43.gif

אז...כמה טיפים (בלי קשר לסוג הכסא): לעולם, אבל לעולם אל תתניעו את הרכב אם הילד לא חגור כמו שצריך בכסא שלו
רבותי, אני זה שצריך אח"כ להסביר לכם למה הילד נהרג מתאונה "שטותית" של קדימה/אחור במהירות נמוכה בתוך העיר כשהוא נמרח על השמשה הקידמית
אם חו"ח מתרחשת תאונה לא להוציא את הילד מכסא הבטיחות . הילד צריך להגיע לבית החולים, ואחרי כל תאונה מומלץ להגיע לביה"ח, כשהוא בתוך כסא הבטיחות. זה הקיבוע הטוב ביותר בשבילו. והעיקר...סעו בזהירות אחרת תפגשו אותי.... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

שרון_25

New member
לא ברור לי מדוע בוסטר בטוח יותר?

לא מזמן רכשתי בוסטר המתאים למשקל של בני, (כזה עם משענת גב) על פניו נראה לי כי הוא יושב בצורה יציבה יותר בלעדי הבוסטר (חגור בחגורת בטיחות). פשוט הבוסטר זז עם כל פניה וכשהוא יושב בלעדיו נראה כי הוא יותר יציב. אני תוהה מה עדיף אם או בלי הבוסטר? (כמובן תמיד חגור)

למעלה