כינור שני
אז ככה זה הולך... ביום שיש לך הופעה שאתה אחראי עליה, מתחילות הצרות. אתה קם בבוקר ואתה מתחיל לחשוב, איך יהיה הערב, כל הנגנים שסיכמת איתם יבואו בזמן? ההגברה תעבוד כמו שצריך? מה יהיה אם נתקע בדרך? ההורים של החתן יהרגו אותי!!
רגעעעעעעע! אתה זוכר באיזה סולם סיכמת עם החברים שננגן את "תהא השעה הזאת"? בטח! אפשר ונהוג לנגן את השיר רק בסולם אחד! ב1 בצהריים אתה מתחיל לעשות טלפונים עצבניים לחברים. אתה זוכר שיש היום הופעה?? אתה צועק לתוך השפורפרת.בטח! הוא עונה, למה אתה עצבני?? אתה לא מכיר אותי? אני...אני תמיד מגיע בזמן!! יופי אני עונה לו, וממשיך לטלפון הבא...בדרך אתה מכונס בעצמך ואתה אומר לעצמך, מה יעזור לך שתתעצבן ותלחץ כבר מעכשיו? יש עוד שעה ומשו עד שנגיע...ובסוף...כמו כל דבר טוב זה נגמר, ומגיעים לאולם. בכניסה עומד שומר. אנחנו מהתזמורת אני אומר לו. היכן בבקשה המעלית כדי שנוכל להעלות את ציוד ההגברה בקלות? ההוא מסתכל עליך כאילו הרגע ירדת מהירח,ואומר לך אני רק השומר פה.אתה יורד מהטנדר וניגש למשרד של האולם כדי לדבר עם בעל הבית . אתם יודעים פה בישראל מנהל אולם או רב מלצרים חושב שהוא לפחות ראש הממשלה
ברגע שנפלת בידיים שלו ה´ ירחם עליך
))) נו שויין...בסוף מגיעים למעלה עם הציוד הסבל מרכיב אותו לא לפני שרמקול אחד מתגלגל קודם אחר כבוד מכל המדרגות לקול צהלת ההמונים...יש עוד משו אצלינו, כשקורה משהו לא נעים כמו שרמקול או מקרופון נופלים מיד יבוא מישהו ויסביר לך שזהו העולם נגמר! למה זה ככה? אולי בגלל שקשה לחיות כאן בארץ ו"צרת רבים חצי נחמה" אז יותר קשה לפרגן לאנשים
)) ואז כשהכול עומד על מקומו מגיעה סוגית החשמל. תוקעים את הכבל בחשמל ו....כמובן אין חשמל!! תסלח לי אני ניגש לאחראי ואומר לו. אין חשמל! זה הוא אומר לי בעיה אצלכם!! הציוד שלכם דפוק! הכלל אצלינו בישראל אומר שכשמעירים למישו הערה זה אומר שאתה אומר לו שהוא לא בסדר! ומייד הוא יוצא להגן על עצמו! אולי אני אומר לו תעשה טובה ותבדוק? אתה צודק אני אומר לו הציוד שלנו הוא "על הפנים" אבל אתמול הוא עבד! ככה???? הוא אומר לי גם פה לפני שעתיים החשמל בשקע עבד!!! בסוף הוא ניגש לבדוק לא לפני שהוא בטוח שהוא ניצח בויכוח
ואז השעה כבר 7 בערב והגיטריסט מאחר להגיע ואני משתגעעעעעע בסוף גם הוא מגיע. ואז מתחילים לעשות סאונד והקהל מגיע ומתחילים לנגן והכול בסוף עובר בשלום ואז....ואז...בסוף הערב האיש הישיש מתחיל להרגיש איך עומס במשקל שתי טונות מתחיל לרדת ממנו מי שלא חווה את ההרגשה הזאת לא יכול לתאר אותה!
))) אבל כשאתה כינור שני ז´תומרת רק מנגן כנגן שכיר בתזמורת העולם נראה אחרת לחלוטין
אתה רגוע כל מה שקורה לא קורה לך. אתה מביט מהצד. זה..זה שווה כל הון שבעולם! אתה יכול לדאוג. אתה מעוניין שזה יצליח. אבל זאת לא האחריות שלך....אי אי אי " לקחת אחריות" כמה זה קשהההההההההה גם לנהל את הפורום המתוק הזה זה לא פשוט. כותבים לי הרבה אנשים לתיבת המסרים או לאימייל. הורדתי את הניגון מהפורום שלך וזה מקסים.או אני כל יום נכנס לפורום כליזמרים לראות מה חדש זה פורום מקסים! תדאג הוא אומר לי שזה ימשיך ככה! אז....אז למה אתה לא משתתף בפורום אני שואל אותו? תכתוב גם אתה! תחווה דעה, יש אמנם משתתפים מקסימים בפורום אבל לא יזיק עם יהיו עוד, אהה... הוא עונה לי אתה צודק! כשיהיה לי מה לכתוב אני אכתוב... בוקר טוב לכולם
אז ככה זה הולך... ביום שיש לך הופעה שאתה אחראי עליה, מתחילות הצרות. אתה קם בבוקר ואתה מתחיל לחשוב, איך יהיה הערב, כל הנגנים שסיכמת איתם יבואו בזמן? ההגברה תעבוד כמו שצריך? מה יהיה אם נתקע בדרך? ההורים של החתן יהרגו אותי!!