כינוס נכסים

shiron111

New member
מכירת בית בכינוס

שלום רב, אז ככה, הבית היה בכינוס נכסים אבל הצלחנו למצוא קונים לבדנו רק שכונס הנכסים היה חייב להיכנס לתמונה בעת המכירה מפני שבפועל הבית נמצא בידי ההוצאה לפועל. טוב, אז הכונס חתם על המכירה וראש ההוצאה לפועל אישר את המכירה. המחיר שקיבלנו על הבית כיסה את סכום המשכנתא אבל כונס הנכסים טוען שמגיע לו עפ"י התקנון כ- 8% מערך סכום המכירה שזה יוצא כ- 80,000 ש"ח, כמעט כל מה שנותר לנו מהמכירה. אין לי מושג אם החוק החדש חל גם עלי, אך לפי מיטב ידיעתי הסכום שהכונס דורש הוא עפ"י התקנון החדש. רק שבמקרה שלי הכונס לא היה צריך לעבוד כמעט בכלל בתיק, אנו העסקנו מתווך, שילמנו לו ואף ניסחנו ביחד איתו חוזה מכירה וכו'. מלבד זאת השאלה היתה האם היה מקום בכלל לפתוח תיק כינוס נכסים מלכתחילה? אגב, אין לי כסף לעו"ד ואני מחפשת מישהו שיהיה מוכן לעבוד ע"ס אחוזים.

שכר טרחה

שלום רב, שכר הטרחה נשמע גבוה. במיוחד לאור העובדה שאת מצאת את הקונה. עליך להגיש התנגדות לשכר הטרחה בהוצאה לפועל ולדרוש הקטנתו. מומלץ להעזר בעו"ד לצורך הענין. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

shiron111

New member
כינוס נכסים

תודה רבה לפונים על שאלותי ברגע שתסתיים השביתה אפנה להוצל"פ ע"מ לצלם את התיק ולגשת עמו לעו"ד (אין לי מושג עדיין למי בדיוק) השאלה היא לעו"ד גולדנברג: האם לדעתך, באופן כללי, יש מקום לתבוע את הבנק על פתיחת תיק הכינוס מלכתחילה? (היה חוב ששולם, הוראות קבע ירדו אח"כ כסדרן וכו' כפי שפרטתי בפנייתי הראשונה). אודה לתשובתך

shiron111

New member
כינוס נכסים

שלום רב, יש לי בית ממושכן. בזמן מסויים התקשתי בהחזרים ולא הצלחתי לשלם כמה משכנתאות. (מדובר על לפני החקיקות החדשות בעניין המשכנתאות - לפני כשנה וחצי). לאחר טלפון מנציג הבנק התייצבתי בבנק ושילמתי את החוב. עפ"י סיכום עם הבנק בשישה צ'קים. הצקים נפדו, ובמקביל ירדה ההלואה כל חודש כסדרה. לאחר שנפרעו כל הצקים (ולמעשה שולם כל חוב הפיגורים) המשיך הבנק לגבות דרך הוראת הקבע עוד כ- 4 תשלומים שוטפים של המשכנתא. יום בהיר אחד הפסיק הבנק מיוזמתו!!! את גביית תשלומי המשכנתא ופתח בתהליך של כינוס נכסים. כשהצלחנו להפגש עם הכונס הסביר לנו שיש לנו חוב למשכנתא שהבנק לא גבה מיוזמתו ע"ס 50,000 ש"ח + שכ"ט עו"ד 50,000 ש"ח. הסתחררנו, התחננו לבטל את הכינוס ולהגיע להסדר. לא היה לנו סכום של 100,000 ש"ח לשלם. לא נענינו. מכרנו ביוזמתנו את הבית. ביום חתימת החוזה קבענו עם הכונס ע"מ שיחתום על המכירה (הוא הסביר לנו שרק הוא רשאי לחתום על החוזה). הכונס הגיע לפגישה, חתם על המסמכים (למעשה רק במעמד זה הוא הכיר את הקונים) וכעת גם דורש מאיתנו סכום של כ- 8% מסכום המכירה (כ- 80,000 ש"ח) הכסף היחיד שנותר לנו מהמכירה. שאלתי היא: האם היה מקום לכינוס נכסים? האם יש מקום לפתוח בהליך משפטי נגד הבנק על פתיחת הליך כינוס זה? תודה רבה ובברכה

התנהגות דורסנית

שירון שלום, יתכן וניתן יהיה לתבוע את הבנק על התנהגותו הדורסנית. אם הלקוח עמד בתשלומים לא היה מקום לממש את הדירה ולגרום לנזק בלתי הפיך. התייעצו עם עו"ד המתמחה בתחום לבדיקה מעמיקה של העובדות והטענות המשפטיות האפשריות. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה