כינוס נכסים

פאול6

New member
כינוס נכסים

האם מישהו נתקל במניפולציה שמטרתה להכריח למכור את דירת המגורים בכינוס נכסים למרות שאין סיבה כספית לצעד זה. נראה שזו דרך לתת תמריץ כספי לעורך דין של הצד השני. יש למישהו רעיון איך ניתן להתגבר על הבעיה.

ערסlight

New member
כבל מאריך

מכירת הדירה ע"י כונס נכסים זה מצב שיש חובות ובעלי הנכס לא עומדים בפרעון או פירוק שותפות כפוי מתוך שהצדדים לא משתפים פעולה.
כאילו... אם אתה לא רוצה למכור, אתה צריך להציע אלטרנטיבה סבירה על דעתו של הצד שממול.
[מה? שאנחנו נציע?]

בדד1

New member
לא מדוייק

מכירת הדירה על ידי כונס אינה קשורה לחובות
כשאחד הצדדים מכריז שהוא רוצה "פירוק שיתוף" בנכס
השופט נותן זמן קצוב ומוסכם על הצדדים למכירת הנכס
אם הם לא מצליחים מאיזו שהיא סיבה למכור את הדירה תוך פרק הזמן שנקבע
רשאי בית המשפט למנות כונס לבקשת אחד הצדדים

לידיעת הצדדים (המתגרשים)
כינוס נכסים מוריד את מחיר מכירת הדירה ואל תשכחו שהכונס לא עובד בחינם וגם הוא רוצה את ליטרת הבשר שלו

בדד1

New member
אין

התהליך נקרא "פירוק שיתוף" בדירה
ומרגע שאחד הצדדים רוצה בכך לצד השני אין שום יכולת לעצור את זה למעט שיכנוע שזה לא לטובתו (ומכיוון שאתם מתגרשים אני מניח שלא תצליח לשכנע)
קח בחשבון שמהחלק שלך ילקח סכום כסף די גדול לטובת הבטחת המזונות (והנה לך מניע לענין)

פאול6

New member
שאלות נוספות בקשר לכינוס

אין עניין של חובות וכן מזונות לא רלוונטיים.
באיזו דרך ניתן לקנות את הדירה ולו רק על מנת למכור במכירה רגילה לאחר מכן ? האם יש דרך להגביל את שכר טרחת עורך דיני לעניין הכינוס ?

בדד1

New member
אצל עורכי דין

יש רק תעריפי מינימום לכל פעולה, תעריפי מקסימום הם בשמים, אז תבדוק שלא עושקים אותך יותר מדי
אם המכירה היא דרך כונס, תן את ההצעה הכי גבוהה והדירה שלך (למעט אם גרושתך עשתה איזו קומבינה)

פאול6

New member
קומבינה ?

עורך הדין שלי סירב לכתוב בהסכם שיש לבני הזוג זכות ראשונים ולהבנתי אין חובה על הכונס למכור למציע ההצעה הגבוהה ביותר.
באופן כללי הליך הכינוס נשמע לי ככר פורה לקומבינות...
שאלה תיאורטית : אם הייתי מתקשר עם עורך דין חדש - איך היה נכון לנסח את הסכם שכר הטרחה הכולל איתו על מנת להגביל את שכרו ככונס וכן לדאוג שלא תהיה ריצת אמוק לכינוס לפני ניסיון מכירה בשוק החופשי או לתת הזדמנות לבני הזוג לרכוש את הדירה.

בדד1

New member
תגובתי

לאנה קרן
מתאימה גם לכאן
בכינוס נכסים, קומבינה היא לב הענין, הכל נתון לשיקולו של הכונס (בגבולות החוק ואלה נמתחים לכל מיני כיוונים בהתאם לרצונו)

למעלה