כימיה

כימיה../images/Emo18.gif

עושה רושם שמקצוע הכימיה מעניין אותי וזאת בגלל שבתיכון אהבתי את המקצוע וגם עברתי על חלק גדול מהקורסים באינטרנט, הסיליבוס שלהם ואפילו על הש"ב שמקבלים בהם..
בכ"א, האם זה מספיק כדי לבחור במקצוע זה כקריירה שלי? רוצה לומר, ידוע לי למשל שבהרבה מקצועות, בעיקר הנדסיים הבנתי, מתחילים לרכוש את הידע ה"ממשי" במקצוע רק עם הכניסה לעבודה אמיתית לאחר התואר...כלומר, אני מפחד שאני אוהב את הקורסים, המעבדות וכיו"ב - במילה אחת את הלימודים עצמם, אך העבודה עצמה לא קשורה ללימודים כמעט... יש מקום לחששות אלו?האם הן מוצדקות? אשמח לקבלת תשובה בהקדם-תודה מראש

../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif

שמתי לב שהחלטות לגבי קבלת תלמידים למוסדות להשכלה גבוהה קמות ונופלות כל שנה....בהנחה שעוד 3 שנים אשתחרר מהצבא, זה מדאיג... יש סיכוי ש, נגיד, יבטלו עד אז ל-ג-מ-ר-י את שיטת הקבלה הנוכחית המבוססת על שיקלול בגרויות ופסיכומטרי? אם כן, זה רע....
אני מפחד שהשקעתי ל"חינם" בכל המבחנים הנ"ל ובסוף שיטת הקבלה בעוד 3 שנים לא תתחשב בהם...לא תזיק לי פה מילת עידוד, אם אפשר

שיטת קבלה

במשך שנים ארוכות שיטת הקבלה היתה אחת- ממוצע בגרות+פסיכומטרי. השינוי נכפה על האוניברסיטאות, וכעת הן מראות נתונים שהשיטה הקודמת עדיפה. אם לא ינסו שוב פוליטיקאים ךהתערה בהליכי הקבלה סביר שהשיטה הישנה תשאר על כנה.

כימיה

אחת הטעויות הנפוצות בתהליך הבחירה הוא שאנשים שואלים עצמם מה יהייה מענין ללמוד, ונעצרים שם. ענין בלימודים הוא בהחלט שיקול חשוב, אבל ככלות הכל הלימודים הם הפרק הקצר, והעבודה- הפרק הארוך. חשוב שתשאל את עצמך אם עבודת הכימאי מענינת אותך ומתאימה לאופיך. חלק ניכר מהכימאים עוסקים במחקר. מחקר בכימיה דורש למעשה ללמוד לתואר שלישי. חלק ניכר מהמחקר נעשה במסגרת האקדמיה, ופרושו של דבר שמי שפונה למחקר עשוי לרצות לפתח קריירה אקדמית. התחום האקדמי הוא תחרותי מאד, ודורש השקעה רבה וארוכה גם בעבודה עצמה לפחות בשלבים הראשונים עד לקבלת מינוי של מרצה בכיר. עד אז על החוקר הצעיר להוכיח עצמו "וליצר" מאמרים ומחקרים בקצב שאם אינו עומד בו, יופרש מן המרוץ. בין אנשי האקדמיה מכנים זאת "פרסם (מאמרים) או תעלם". חוקר כזה מבלה את מרבית יומו במעבדה- מקום סגור, ובישיבה על הכסא. ישנם כאלה שחשוב להם שעבודתם תכלול יותר יציאה החוצה, תנועה וניידות. חוקר כזה מתמחה בתחום ספציפי וצר לרוב, עד כי הבדיחה אומרת שבסוף הוא יודע הכל על לא כלום. יש אנשים שהעמקה בתחום צר מתאימה להם, ואחרים שזקוקים לתחלופה של נושאים ועיסוקים. מרבית החוקרים אינם מובילים למהפיכה בתפיסה , אלא תורמים מה שהם מכנים "פרורי ידע נוספים למדע". לחלק זה מאכזב ביחוד אם היתה להם צפיה לתגליות מהפכניות, לפיתוחים חדשניים וכו'. אחרים מוצאים סיפוק רב באותם "פרורים" שנראים להם בהתאם גם כעולם ומלואו. העיסוק במחקר דורש יכול לדחות סיפוקים. המחקר המדעי אינו מחקר קצר בטווח של חודשים, אלא בטווח של שנים. יש כאלה שחשוב להם לראות מהר יחסית תוצאות בעבודתם, ואחרים שלא. האם מאפיינים אלה מתאימים לך?

תגובתי לעניין..

כאמור, הלימודים מעניינים אותי, וכך גם המחקר, למעשה.... השאלות הן כאלו- עם תואר שני "בלבד" אי אפשר להסתדר? חוצמזה, מדי פעם אני רואה משרות בלוח דרושים, לאו דווקא דרך חברות כוח אדם בהם אני רואה דרישה, נגיד לכימאי אורגני בחברת תרופות מסויימת... אז העיסוק היחיד איננו באקדמיה בלבד, לא? או שלא הבנתי משהו כראוי...אם תוכל להבהיר לי את הנק' הללו זה יהיה נחמד

מאי בר

New member
תרשה לי להגיב

מקריאת ההתכתבויות רק רציתי לאמר לך כמה דברים, אני קצת מתמצאת ורואה בסביבתי הקרובה כימאים ואנשי מעבדה, הרבה מהעבודה באקדמיה,אך כן יש משרות בחוץ, בגופים פרטיים. למי שאוהב עבודת מעבדה, ובן- לדעתי דווקא לימודים אלו, בשל המעבדות הרבות שבהן יכולים להוות אינדיקציה גם לעבודה בתכלס, ניתן למצוא עבודה גם עם תואר שני, למרות שאין ספק שתאר שלישי מכובד ונדרש הרבה יותר, העבודה סיזיפית, זה נכון, אך מלאת אתגרים, עניין, וידע- שוב- למי שמסוגל לחיות במעבדה. אין זה אומר שאתה כל היום עם עצמך- יש צוות קבוע, כמעט כמו בכל מקום עבודה. הצעתי לך- לך בקר באוניברסיטאות, במעבדות, תבקש אפילו ממזכירויות החוג (או שפשוט תיגש עצמאית, קשה לי להאמין שמישהו יסרב לך) ליצור קשר עם דוקטורנט/מסטרנט ולבוא לכמה ימים לצפות בעבודה, אולי זה יעזור לך. בהצלחה

כימיה

אם תחזור ותקרא מה שכתבתי, תראה שנאמר שם חלק ניכר מהמחקר נעשה באוניברסיטאות. ברור שכימאים עובדים בעוד מסגרות- במפעלי תעשיה שונים (כמו מזון, מוצרי עץ, גומי, פלסטיק, כימיקלים, טקסטיל, פרמצבטיקה, קוסמטיקה ואחרים) בחברות ציבוריות גדולות העוסקות בחיפוש ובהפקת מחצבים, מינרלים, קידוחי נפט וכד'. כימאים מועסקים גם במשרדי ממשלה שונים (כמו משרד התעשיה והמסחר, משרד הבריאות, משרד האנרגיה, משרד המדע והטכנולוגיה, מעבדות המשטרה לזיהוי פלילי, משרד הפטנטים ומערכת הבטחון). ישנן משרות הפתוחות לבעלי תואר שני, אולם מועמדים בעלי תואר שלישי מועדפים.

...

(טוב ראשית כל הבהרה-יש לי עוד 3 שנים לפחות עד שאתחיל ללמוד אבל בכ"ז דברים אלו מדאיגים אותי...למרות נדנודיי אני מבקש מכם בכ"ז, למרות שיש לי עוד זמן-שתענו לי על שאלות אלו...אני מעריך מאד את העזרה שאתם נותנים כאן...תודה!
) הבנתי שאפשר להתקבל להנדסה כימית/חומרים בכל מקום גם ללא בגרות בפיסיקה(המקרה שלי)רק שזה יחייב אותי להשלים פיסיקה ו/או לעבור בחינת סיווג בפיסיקה (במהלך 3 החודשים הראשונים בטכניון כמדומני)ו/או לעבור קורס הכנה בפיסיקה לפני הלימודים...אני צודק? נגיד ואני צודק,נכון להיום הסכם הטכניוני שלי מאפשר קבלתי לחומרים/כימיה וגם להנדסה כימית(הסכם שלי הוא 82.34) - לכן אני מקווה להתקבל לנ"ל(במקום כימיה, שכן בשני מקצועות אלו מרכיב הכימיה חזק למדיי ומנגד הם מבטיחים (הכל יחסי-ברור לי שלאור המצב ביום במדינה שום דבר לא בטוח אך ברמת הכלל אני מדבר, שתואר ראשון הנדסי "שווה" יותר מכזה מדעי...)תעסוקה לאחר תואר ראשון... עכשיו ההתלבטות/שאלה- בבוא הזמן, נגיד והסכם קבלה לנ"ל(הנ. כימית/חומרים)יעלה פלאים עד למעבר הסכם הנוכחי שלי(
) , מה תציעו לי לעשות? לשפר פסיכומטרי(יש לי 609 ואני מאמין שאגיע לאיזור ה 650-660) או ללכת "ישר" למכללה או ללכת לכימיה טהורה באוניברסיטה(בהנחה שאליה אתקבל)? ע"פ בדיקתי, אין מצב שאני לא מתקבל למכללות אפילו בעוד כ-3 שנים....ה"סכם"(טוב לא בדיוק סכם אלא שיקלול מסויים של בג' ופסיכו'...
) קבלה לשם היום נמוך באופן כמעט מפחיד, באופן יחסי...(אני מדבר על "שנקר"/מכללת יו"ש/מכללה להנדסה בירושלים והמכללה להנדסה בנגב)...(כששאלתי לגבי מה עדיף לעשות אני מדבר רק על ה"רווחיות" שבעניין- כלומר עם כדאי לעשות תואר במכללה למרות קשיי מציאת העבודה עם התואר בי-טק) כמו כן, עוד מס' שאלות: התואר ההנדסי שמקבלים במכללה להנדסה בירושלים הוא BSC, BTECH או מה?לא הצלחתי לברר את זה...סורי.. ועוד שאלה, האם בכל המכללות שציינתי לעיל מוסמכים הסטודנטים כמהנדסים ומאושרים לרישום בפנקס המהנדסים? ובקשר לקודם, האם תואר ראשון אוניברסיטאי בכימיה "שווה" יותר מבחינה תעסוקתית מתואר טכנולוגי הנדסי(בי טק) בהנדסה כימית ממכללה? ודבר אחרון, השכ"ל במכללות הנ"ל הוא אוניברסיטאי(~10000 ש"ח)? מצטער אם עשיתי לכם כאב ראש עם כל הבלבולי מוח שלי, אבל ת-ו-ד-ה ענקית לכם אם תענו לי!

הנדסה

הבנתי שאפשר להתקבל להנדסה כימית/חומרים בכל מקום גם ללא בגרות בפיסיקה(המקרה שלי)רק שזה יחייב אותי להשלים פיסיקה ו/או לעבור בחינת סיווג בפיסיקה (במהלך 3 החודשים הראשונים בטכניון כמדומני)ו/או לעבור קורס הכנה בפיסיקה לפני הלימודים...אני צודק? ____________________________________________________________________ עליך להבחן בבחינת מיון. בהתאם תשובץ ללימודי פיסיקה בשנה א'. לחילופין אתה יכול לעשות קורס, להשלים ידע, להבחן ולהגיע לרמת פטור. ____________________________________________________________________ בבוא הזמן, נגיד והסכם קבלה לנ"ל(הנ. כימית/חומרים)יעלה פלאים עד למעבר הסכם הנוכחי שלי() , מה תציעו לי לעשות? לשפר פסיכומטרי(יש לי 609 ואני מאמין שאגיע לאיזור ה 650-660) או ללכת "ישר" למכללה או ללכת לכימיה טהורה באוניברסיטה(בהנחה שאליה אתקבל)? ע"פ בדיקתי, אין מצב שאני לא מתקבל למכללות אפילו בעוד כ-3 שנים....ה"סכם"(טוב לא בדיוק סכם אלא שיקלול מסויים של בג' ופסיכו'...) קבלה לשם היום נמוך באופן כמעט מפחיד, באופן יחסי...(אני מדבר על "שנקר"/מכללת יו"ש/מכללה להנדסה בירושלים והמכללה להנדסה בנגב)...(כששאלתי לגבי מה עדיף לעשות אני מדבר רק על ה"רווחיות" שבעניין- כלומר עם כדאי לעשות תואר במכללה למרות קשיי מציאת העבודה עם התואר בי-טק) _____________________________________________________________________ עדיף תואר BSC מאוניברסיטה, אחריו תואר BSC ממכללה, ורק אחריו תואר BTECH ממכללה. אשר על כן עדיף לשפר נתוני קבלה ולהתקבל לאוניברסיטה. _____________________________________________________________________ כמו כן, עוד מס' שאלות: התואר ההנדסי שמקבלים במכללה להנדסה בירושלים הוא BSC, BTECH או מה?לא הצלחתי לברר את זה...סורי.. ___________________________________________________________________ BTECH הוא תואר המוענק רק על ידי מכללות , והוא פחות נחשב בשוק העבודה, ___________________________________________________________________ ועוד שאלה, האם בכל המכללות שציינתי לעיל מוסמכים הסטודנטים כמהנדסים ומאושרים לרישום בפנקס המהנדסים? __________________________________________________________________ לא בהכרח. ישנם מסלולים במכללות המאפשרים רישום בפנקס המהנדסים, ואחרים שלא. צריך לבדוק לגבי המסלול הספציפי בו אתה שוקל ללמוד. ___________________________________________________________________ ובקשר לקודם, האם תואר ראשון אוניברסיטאי בכימיה "שווה" יותר מבחינה תעסוקתית מתואר טכנולוגי הנדסי(בי טק) בהנדסה כימית ממכללה? _________________________________________________________________ אמת. _________________________________________________________________ ודבר אחרון, השכ"ל במכללות הנ"ל הוא אוניברסיטאי(~10000 ש"ח)? מצטער אם עשיתי לכם כאב ראש עם כל הבלבולי מוח שלי, אבל ת-ו-ד-ה ענקית לכם אם תענו לי! _________________________________________________________________ 8,873 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ד __________________________________________________________________

עדיין לא ברור לי משהו...

אמרתם שתואר ראשון בכימיה|סדגש(ולא בהנדסה כימית) שווה תעסוקתית יותר מתואר הנדסי טכנולוגי(בי טק) של מכללה.... אבל כבר הבנתי שממילא הרבה עבודה עם תואר ראשון בכימיה-אין.... אז? עם תואר ראשון הנדסי-טכנולוגי של מכללה אפשר למצוא פחות אפשרויות תעסוקה מכלום??!? עד כדי כך זה שווה רק "מיסגור" ותו לא או מה? לא הבנתי פשוט
(תודה בכ"א על התגובה!...:))

לא כך

מה שכתבנו התייחס לתארים ועד כמה הם נחשבים כללית בשוק העבודה.עם תואר BTECH בהנדסה כימית ניתן למצוא עבודה אף שיש העדפה לבעלי BSC בהנדסה כימית. בשל העדפה זו בעלי BTECH צריכים לעיתים להתפשר ולפנות לןמשרות פחות אטרקטיביות. שקול נוסף- יותר ויותר ממשיכים לתואר שני גם בהנדסה. בעלי תואר BTECH מדווחים על קושי להתקבל למסלולי תואר שני , ועל דרישה להשלים קורסים בהיקף נרחב מהתואר הראשון לפני קבלה לתואר שני.

למעלה