כימיה או רוקחות

• פותח הנושא sk10
  • פורסם בתאריך

sk10

New member
כימיה או רוקחות

שלום אני סטודנט לכימיה שנה שלישית בבר אילן ואני מתלבט אם להמשיך לתואר שני בכימיה תרופתית או לעשות תואר ברוקחות בירושלים. מה עדיף לי מבחינת שכר ותנאי עבודה כמה מרוויח רוקח ממוצע וכמה מרוויח כימאי תואר שני/שלישי? איפה גם יש יותר ביקוש? האם זה נכון שיש פחות מקומות עבודה לדוקטור לכימיה מאשר לתואר שני בכימיה? אשמח אם תענו לי בפירוט תודה

והאמת שאני סטודנט "שם" אבל

רק שנה ב'
בכ"א, מה שאניודע הוא שבשביל לעשות תואר ברוקחות עכשיו,תיאלץ לעבור עוד3 שנים...ובהתחשב בעובדה שזה תואר ראשון נוסף,כלומר אופי לימודים שונה בהחלט מתואר שני, לא יודע אם לי אישית היו עצבים להתחיל שוב תואר ראשון,במקומך...אבל זה עניינך,רק תשים לב לזה. חוצמזה-תחשוב למה אתה רוצה תואר ברוקחות-כי אתה רוצה לעסוק במו"פ של תרופות,סינטזות שלהם וכיו"ב או להיות רוקח במובן ה"ציבורי" יותר[הגדרה לא משהו אניודע], כלומר להיות רוקח בבית מרקחת? אם האפשרות הראשונה היא הנכונה,אני מאמין שתואר שני ועדיף שלישי בכימיה אורגנית/ביואורגנית/תרופתית[וכו'] תתאים למטרה...למרות שאני זה בהחלט לא אתה,אניודע לפחות שאני שואף לאופציה הראשונה.

noabm

New member
לא למדתי כימיה

(אבל למדתי משהו בסביבה..) ועבדתי בחברת כימיה גדולה. והמסקנה שלי (ואני חשבתי ברצינות לעשות את זה) היא לימודי רוקחות. לימודי רוקחות מאוד קשים אבל הם פותחים בפניך הרבה תחומים בחברות תרופות, במחקרים...

Golgi

New member
אין ספק שמי שמעוניין לעסוק בפיתוח

תרופות, המסלול הטוב ביותר בשבילו לתואר ראשון זה רוקחות (וממנו אפשר להמשיך גם לתארים מתקדמים בכימיה, ביוטכנולוגיה וכו'). אבל האם תואר ראשון בלבד ברוקחות מספיק כדי לעסוק במשהו רציני בחברת התרופות? האם להיות רוקח עם תואר ראשון בלבד זה עדיף מלהיות כימאי או ביולוג עם תואר שני/שלישי (מבחינת תחומי האחריות, שכר וכו')? הרי מדובר במישהו שיש לו כבר תואר ראשון בכימיה ולא במישהו שרק עתה בוחר את כיוון הלימודים הראשוני...

אפשר פירוט?[פה או במסר]

ובכלל,למה אתה מתכוון מחקרים?.. אותי[עושה רושם! אני רק סטודנט שנה ב'] מעניין תחום הסינטזות, לא התחום הקליני יותר.. בכלל אני מנסה להבין מה כימאי עושה ביוםיום,מה שנותר אצלי מאז ומתמיד כ"חידה",כך שאם תספר מעט,במידת האפשר על תעסוקתך["לשעבר"], אעריך זאת מאד
תודה מראש על כל התייחסות..

למעלה