כיכר המדינה

בן ספר

New member
כיכר המדינה

הייתי יום ראשון בכיכר המדינה ואני רוצה לפתוח דיון על הכיכר עצמו ! קודם כל ניבהלתי...מזה !!! איך יכול שמקום כזה יוקרתי בחנויות כאלה יוקרתיות !!! מסביב לכיכר הכיכר כזאת מוזנחת לאל דשה לא שום ירוק ממש לא מתחבר לי היתאכזבתי מהכיכר ... זה תמיד היה ככה הכיכר המדינה היא כזאת גדולה ומזניחים אותה לא שמים דשא לא עצים שום כלום אתם מחוברים איתי מתי פעם אחרונה יצא לכם להיות שם ?

four seasons

New member
אני מניח שהסיבה העיקרית...

קשורה לכך שהשטח הוא פרטי וחלקים ממנו שייכים למספר בעלים ועומדים לבנות על הכיכר מגדלים (כמה עצוב ולא מתאים), בכל אופן זה לא ממש סיבה להזנחת הכיכר עשרות שנים, היום אין הרבה טעם לעשות משהו כי הוחלט ע"י בית המשפט שיש להניח לבעלי הנכס לבנות פרוייקט שהיה אמור להתחיל (דגם הפרוייקט פורסם), כל יום שבכיכר הזו פתוחה לציבור היא מתנה, לדעתי זה טיפשוט של בעלי הנכש ועקשנות, הם כבר לפני מספר עשורים היו יכולים לקבל שטח חלופי, לבנות פרוייקט עליו ולהנות, היום גם הכיכר מוזנחת וגם הבניה עליה נדחית משנה לשנה.

זה האיזור הכי שנוא עליי בת"א!

אני גם לא מבין איך עד היום המקום הזה נחשב לאחד המקומות היוקרתיים בת"א.....

asaf2000

New member
כיכר המדינה

אני כל יום עובר בכיכר הזאת ויושב מולה עד שהאוטובוס מגיע. אמנם יש דשא באמצע אבל בקושי מטפחים אותו וגם הכיכר די נטושה, החנויות מסביב כבר מזמן הפסיקו להיות משיכה לקונים כי היום כשרוצים לקנות משהו הולכים לקניונים הממוזגים. והבתים מסביב לכיכר מכוערים. תמיד אני חולם שיום אחד יקיפו את הכיכר בשיחים של 3 מטר ובפנים ישתלו צמחייה ויקימו אגם עם ברברורים אבל כנראה שזה לא יקרה...

הממלכה

New member
לחפש מימצאים ארכיאולוגיים.........

כיוון שמתחת ל"יד לבנים" הסמוך (רחוב פנקס) ישנו אתר ארכיאולוגי גדול, יתכן מאוד שככר המדינה איננה אלא.......קולוסיאום תת קרקעי. האם יש מישהו שיוכל לאשש או להכחיש?

למעלה