כיכר דיזינגוף

adaro

New member
אסונות נוספים

אסון כיכר אתרים (1976) וכיום המחזה האפוקליפטי ביותר בת"א - שלד הקוליסאום המיותם (נראה כמו לאחר פצצה גרעינית)

adaro

New member
אסון נוסף

אסון מגדל שלום (1965). בכל השטחים הפנויים של ת"א של שנת 1965, היו חייבים לתקוע את גוש הבטון על אחד מהמבנים ההיסטורים והיפים ביותר שהיו קיימים אז?? אין כבוד לעבר - לא יהיה עתיד.

debby k

New member
אין ספק

שהריסת הגימנסיה הרצליה היא הדבר הנורא ביותר שקרה בתל אביב. כסטודנטית לאדריכלות אני יכולה להעיד שזהו המבנה הכי מרשים שבנו בישראל עד עתה. יתכן שעוד יבנו מבנה דומה לשימושים אחרים. השרטוטים עדיין קיימים ושמישים. אני רואה את הכיכר ונפעמת. יפהפיה. עוד כיכר יפה היא כיכר המדינה. אני יודעת שמדברים על בניה שם. אבל, מדברי המרצים שלי, אני יכולה להבטיח לכם שזה לא יקרה. אי אפשר להכשיר את הקרקע כי זה לא יעבור בג"צ. הקרקע הוחכרה לקבוצת אנשים, אבל עצם ההחלטה להחכיר תיפול בבית משפט ולכן לא יקרה שם דבר. הפיתרון היחיד הוא בנית מגדל אחד במרכז הכיכר ומסביב שטחים ירוקים. אז כולם יהיו מרוצים אבל הירוקים מתנגדים גם לזה. לפעמים אי אפשר לשנות דברים שנמצאים בשטח, דוגמת הכיכר שמתחת למגדלי אביב, מול מגדל לוינשטיין ומגדלי רובינשטיין. הייעוד שלה הוא נתיב תחבורה אבל זה נפל בבג"צ. אגב, גם המרינה בחיפה היתה נופלת בבג"צ, אבל אף אחד לא עשה דבר בנידון. לגבי עוד שני מבנים מרשימים שתוכננו בישראל: היתה תוכנית לבנות קמפוס באוניברסיטה העברית שיראה ממבט על כיונה. עיר השלום קראו לה פעם. "ההיכל", בית כנסת שנראה כמו טירה, תוכנן בירושלים, והתוכניות שייכות לאפריקה ישראל. כיום לב לבייב עומד בראשה והוא איש דתי, אז לכו תדעו. בכל אופן, מדובר במבנה הגדול ביותר שיבנה ביותר בישראל.

DerBleistift

New member
אכן... עצם קיומו של מגדל שלום

הוא אסון! הוא האחראי לרציחתו בדם קר של מבנה הגימנסיה הרצליה בת"א!
וכן, בת"א לא ידעו לכבד את נכסי העיר ודאגו להשמידם בזה אחר זה. נראה, עם זאת, כי אנו עדים לתחילת שיפור המצב. נקווה לשיפור חזות העיר במהרה, ובימנו אנו.

Sephiroth

Member
איך הרסו לעזאזל כזה דבר יפה !?

כמו שאומרים - רק בישראל... לבנות בכיכר המדינה תהיה טעות שוות ערך לדעתי. צריכים לשפץ מסביב את הבתים, צריכים לשפץ את הכיכר ולעשות לה מתיחת פנים, וזהו !

DerBleistift

New member
עם ההזנחה של היום...

הבניינים החדשים והמכוערים שנבנו מאז בכיכר, התנועה המאסיבית של המכוניות והאוטובוסים ופגעי הזמן עשו שלהם והכיכר כבר לעולם לא תראה כפי שהיא מוצגת בתמונותיך. הדבר דומה לצילום של עלמה צעירה וחיננית בשנות העשרים לחייה משנות ה-50 בת"א... מאז, הזמן הראה אותותיו.

oren*

New member
מתכננים להוריד את הכיכר לגובה הכביש

ולפי מה שהבנתי עיריית אשדוד ביקשה לקבל את הפסל של יעקב אגם במידה ועיריית תל אביב תוותר עליו (כבר היום הוא חלוד ודהוי).

kyle

New member
לאאאא!!!../images/Emo12.gif

חבל
, אני גדלתי על הפסל הזה, אני מת עליו!
צריך רק קצת לצבוע אותו או משהו כזה...

Sephiroth

Member
דווקא אני בעד הנמכת הכיכר

הכיכר במתכונתה הנוכחית "סותמת" את האיזור. כיר "נורמלית" שטוחה ונמוכה - בלי פסלים מזוויעים תראה הרבה יותר טוב לדעתי.

debby k

New member
כל כך הרבה שנים

מקשקשים על השבת הכיכר לעברה המפואר. בינתיים לא יצא מזה כלום, אבל ברור שמתישהו זה יקרה. אספר לכם סיפור: ב-1994 עבדתי בטלסקר בבניני התאומים. אז בנו את מגדלי המגורים מאחור. דיברו אז על מגדל אסיף אביב שיהיה בן 45 קומות. מי אז האמין שזה יקרה ומאז הוסיפו לפרוייקט עוד 20 קומות. אז מתישהו ישנו את הכיכר. את המזרקה רוצים להעביר לגני יהושע. האם ידוע לכם שרוצים לבנות מגדל תצפית בן מאה מטר בפארק? גם על כיכר אתרים מדברים שנים. המדרגות שצריך להעלות לשם מציקות ורוצים להרוס את כל המבנה. את בריכת גורדון יהרסו בקרוב עם הארכת הטיילת צפונה ונראה שכיכר אתרים בתור.

debby k

New member
כל כך הרבה שנים

מקשקשים על השבת הכיכר לעברה המפואר. בינתיים לא יצא מזה כלום, אבל ברור שמתישהו זה יקרה. אספר לכם סיפור: ב-1994 עבדתי בטלסקר בבניני התאומים. אז בנו את מגדלי המגורים מאחור. דיברו אז על מגדל אסיף אביב שיהיה בן 45 קומות. מי אז האמין שזה יקרה ומאז הוסיפו לפרוייקט עוד 20 קומות. אז מתישהו ישנו את הכיכר. את המזרקה רוצים להעביר לגני יהושע. האם ידוע לכם שרוצים לבנות מגדל תצפית בן מאה מטר בפארק? גם על כיכר אתרים מדברים שנים. המדרגות שצריך להעלות לשם מציקות ורוצים להרוס את כל המבנה. את בריכת גורדון יהרסו בקרוב עם הארכת הטיילת צפונה ונראה שכיכר אתרים בתור.

DerBleistift

New member
אכן כן...

את עברה של כיכר צינה(ושל רחוב דיזינגוף בכלל), ייקח שנים לשקם(אם בכלל יצלחו במשימה זו), ולהחזיר לגדולתו. עם זאת, אנני בעד הנמכת הכיכר. הכיכר המוגבהת מקנה נופח מאד ייחודי לצומת ממנו מורמת ואישית אני די אוהב את התכנון הכללי שלה, מה גם שהוא שמעט "צפוף" ו"דחוס" מדי. את פסלו של אגם אנני אוהב(בלשון המעטה), אולם בניגוד לדעתי בעבר, אני סבור שסילוקו של הפסל ישאיר "חור" גדול שיהיה כמעט בלתי אפשרי למלא. הפסל הזה(זה בכלל פסל!?), מאד מרכזי ומושך תשומת לב, והייתי משאיר אותו במקומו.

adaro

New member
כיכר דיזינגוף היא...

האסון האדריכלי השלישי בגודלו שנעשה בת"א לאחר בניית מגדל שלום על חורבות גימנסיה הרצליה ובניית מפלצת הבטון המכונה כיכר אתרים. כיכר דיזינגוף המקורית היתה אחת מהכיכרות היפות ביותר שנראו בארץ, ומשתווה ליופי הכיכרות בפאריז (ראו תמונות). בתי הסגנון הבינלאומי בתכנונה של ג´ניה אוברבוך הם מן היפים בת"א, ופיארו בהוד את הכיכר, בעוד היום הם מוסתרים על-ידי ההגבהה הדוחה והמזרקה הדוחה עוד יותר.

למעלה