אין ספק
שהריסת הגימנסיה הרצליה היא הדבר הנורא ביותר שקרה בתל אביב. כסטודנטית לאדריכלות אני יכולה להעיד שזהו המבנה הכי מרשים שבנו בישראל עד עתה. יתכן שעוד יבנו מבנה דומה לשימושים אחרים. השרטוטים עדיין קיימים ושמישים. אני רואה את הכיכר ונפעמת. יפהפיה. עוד כיכר יפה היא כיכר המדינה. אני יודעת שמדברים על בניה שם. אבל, מדברי המרצים שלי, אני יכולה להבטיח לכם שזה לא יקרה. אי אפשר להכשיר את הקרקע כי זה לא יעבור בג"צ. הקרקע הוחכרה לקבוצת אנשים, אבל עצם ההחלטה להחכיר תיפול בבית משפט ולכן לא יקרה שם דבר. הפיתרון היחיד הוא בנית מגדל אחד במרכז הכיכר ומסביב שטחים ירוקים. אז כולם יהיו מרוצים אבל הירוקים מתנגדים גם לזה. לפעמים אי אפשר לשנות דברים שנמצאים בשטח, דוגמת הכיכר שמתחת למגדלי אביב, מול מגדל לוינשטיין ומגדלי רובינשטיין. הייעוד שלה הוא נתיב תחבורה אבל זה נפל בבג"צ. אגב, גם המרינה בחיפה היתה נופלת בבג"צ, אבל אף אחד לא עשה דבר בנידון. לגבי עוד שני מבנים מרשימים שתוכננו בישראל: היתה תוכנית לבנות קמפוס באוניברסיטה העברית שיראה ממבט על כיונה. עיר השלום קראו לה פעם. "ההיכל", בית כנסת שנראה כמו טירה, תוכנן בירושלים, והתוכניות שייכות לאפריקה ישראל. כיום לב לבייב עומד בראשה והוא איש דתי, אז לכו תדעו. בכל אופן, מדובר במבנה הגדול ביותר שיבנה ביותר בישראל.