כיול לקרבין

כיול לקרבין

שלום, אתמול עברתי מטווח ונמצא שפגעתי בערך את כל הכדורים פה כדור שם כדור התפספסו לי הבעיה יחידה היא שבמקום לפגוע במטרה השמאלי שאליה הייתי אמור לכוון פגעתי הכל בימנית לאחר המקצה הראשון בצעו לי כיול בקרבין (באמצעות הקליקים) ובמקצה שלאחריו שוב אותו הסיפור למשהו יש מושג לאיזה צד צריך לסובב את השנתות בכיול של הכוונת על מנת לתקן את הסטייה ? (מזלי במטרה שמימיני לא היה אף אחד ולכן כל הפגיעות הן בוודאות שלי
) תודה !

ליאור451

New member
עד כמה שזכור לי

סיבוב בורג הצידוד מימין לכוונת האחורית ימינה תגרום לכוונת האחורית לסטות ימינה בתוך המסגרת שלה. סטייה זו תגרום להסטת המכוון ימינה אף היא. ניתן להזיז את הכוונת 16 שנתות משמאל או מימין למרכז.

תודה על התשובה

אז אם יש לי סטייה לימין בכוונת אני צריך לסובב אותה שמאלה על מנת לתקן סטייה זו ? תודה

orensaab

New member
הבעיה אינה ברובה

ראשית, מה הכוונה ל"בערך כל הכדורים?" כולם או חלקם פגעו במטרה ? במידה וכל הכדורים שפגעו במטרה (גם אם ירית יותר כדורים וחלק לא פגעו), פגעו במטרה השכנה, לא שמת לב לאיזה מטרה אתה יורה או שאתה מכוון עם העין הלא מכוונת שלך. כוון הכוונות איננו כזה, שבמרחק המטרות במטווח, הכדורים יפגעו במטרה השכנה. מציע לך לבקש לעבור מטווח נוסף עם הדרכה קצת יותר צמודה על מנת שתדע, האם באמת אתה יורה נכון. גילוי נאות: אני משמש כקצין בטיחות במטווחי קרבין ביחידה בה אני מתנדב. בברכה, אורן

תשובה

מתוך 28 כדורים בכל מקצה פגעתי בממוצע 26-27 כדורים על כל עמוד יש 2 מטרות אני הייתי על השמאלית מבניהם ומימיני לא היה יורה נוסף בבדיקה שלאחר המקצה מצאתי שכל הכדורים שכן פגעתי, פגעתי במטרה הימנית למרות שאני בטוח בוודאות שכוונתי על המטרה השמאלית כמובן שאין לי ידי ברזל ואני נוטה לזוז קצת בזמן הירי אבל אני משתדל לפני כל יריה לעצור את הנשימה לשבריר שנייה בשביל לקבל קצת יותר יציבות ובנוסף נשענתי על קיר בטון ליציבות נוספת

למעלה