כיול בינדינגס

Arnon Ayal

New member
כיול בינדינגס

התחיל בשרשור של Gabe, אבל יש לי עוד תהיות אז עדיף נראה לי לפתוח שרשור חדש.
1. מקובל לבוא לחנות ולהגיד 'אני מבקש 6/7/9 דין' ? או שפשוט להמשיך לזייף את המשקל שלי כמו כל כוסית ?

2. יש אפשרות אמיתית לבדוק שהמגלש משתחרר כשצריך? לפני שאני מתחיל לגלוש כמובן.
3. אנשים מכוונים לבד? משנים את ה DIN על ההר? כתלות בפעילות למשל, או שמשאירים קבוע במהלך כל השבוע?

שנה שעברה נקעתי את הקרסול בשאמוני (והקטע המעצבן - דווקא כשהתחלתי להנות ממש ובתנאי שלג הכי טובים עד לאותו הרגע). המגלש השתחרר אבל כנראה קצת מאוחר מידי.

marceloros

Member
מנהל
שאלה טובה

אני טענתי כי אני סומך על המקצועיות של החנות ממנה אני שוכר, כאשר מנגד נתי "זלזל" או "גיחך" על השיטה הזו שלי.
עם זאת עדיין לא למדתי את רזי המקצוע, ולא נותר לי אלא לסמוך כפי שעשיתי ברביעי האחרון בחרמון (שם דאגתי גם לא להתרסק ולו פעם אחת).
בנוסף בכל הקריירה שלי המגלש התנתק כשהיה צריך, ואם אני מבין נכון יש מצב בנפילה מסויימת שלא יתפתח מומנט כח בכיוון שצריך כדי שיפתח.
האם יש טענה שזה תמיד כיוון שגוי?

ראיתי לפני כשבועיים בבדיקת השכרה באוסטריה שמציעים כיוון אלקטרוני של הביינדיגס בתוספת תשלום, או ידני בחינם.
לא יודע מה זה אלקטרוני, נדמה לי רשמו שהוא מדוייק.
כנראה המכונה בודקת מתי זה נפתח ללא קשר למה שרשום בחלונית.

לא הייתי סומך על אף אחד חוץ מאשר עצמך

אני אפרט את הניסיון שלי.
הייתי שוקל 86-87 ק"ג (בלי ציוד וביגוד כבד), וכבר שלוש שנים אני מבקש לכייל אותי ל-60. השנה אני שוקל 81-82 (כן, רזיתי, נאאא!), וביקשתי בחנוכה לכייל על 60, נראה מה אעשה בהמשך החורף.

אפילו שהכיול היה מכוון להרבה מתחת למשקל שלי, היו מעט פעמים שהרגשתי שזה עדיין מעקם לי קצת את הרגל לפני שזה משתחרר. והלכתי וביקשתי שיכוונו על משקל עוד יותר נמוך.

ניהול הסיכונים שלי הוא כזה -
אם ישתחרר לי מגלש סתם במהירות גבוהה בגלל כיוון קל מידי, בוודאי אפול, וזה לא נעים, ואולי גם אחטוף מכה רצינית.
אבל אם הברך תסתובב ויהיה איחור בשחרור, זו פציעה רצינית שתהרוס לי את החופשה, ואולי גם את כל השנה - לפחות!

מדובר על לפחות 15 פעמים של שכירת ציוד, בעיקר בצרפת, קצת באיטליה. אני אולי לא מגיע למהירויות של 80\90, הממוצע שלי הוא יותר באיזור ה 40-50, (עם פיקים של 75) אבל מעולם לא השתחרר לי מגלש בשום פניה.

במהלך השכירה התווכחתי גם עם המכיילים שהם מומחים עם ניסיון, וגם עם גולשים אחרים שהסבירו לי בידענות שאני מטומטם, ושזה מסוכן לכוון קל מידי. שניים מהידענים האלה נפצעו בהמשך כי המגלש לא השתחרר להם.

אם תשאל מומחים - הם יהיו נגד דעתי, ומן הסתם גם מחשבוני האינטרנט מייצגים את דעתם המומחים.

אתה שואל איך לבדוק? עצתי - ביום הראשון תעלה את האינטנסיביות בהדרגה, ותהיה קשוב למה שקורה.

natyh

New member
הכיול משתנה גם בהתאם לתנאי האתר

משהו שאף מכייל או מחשב כיול לא מביא בחשבון .
ארנון תן לי נתונים ואציע לך כיול שיתאים לך :
תן משקל גובה מידת מגף בס:מ לדוגמא אני 42.5 = 318 מ"מ
ורמת גלישה מבוקשת ,
מתחיל בינוני חצימתקדם .

אני מתקשה להבין כיצד זה קשור

יש לי רק רצון אחד - שהברך שלי לא תעמוד מעל לחץ מסוים - בזוויות מסוימות, כדי לא לקרוע כלום. לא אכפת לי מצב השלג, מצב הרוח, רמת הגלישה שלי, כלום! חשוב לי רק שמעל לחץ של XX ק"ג (אפילו לפני שמתחיל קצת לכאוב) המגלש יתנתק.

אני מניח שהברך שלי חזקה יותר (אבסולוטית) מברך של ילד ששוקל 40 ק"ג, לכן אני מבין איך זה קשור במשקל שלי. מעבר לכך אני לא מבין מה עוד רלוונטי.

natyh

New member
ראשית אתה צודק אבסלוטית .

ושנית אם האתר מלא במוגולים יתכן שתיפול לצד לא קדימה .
אז לא תפעיל את אותו המומנט קדחמה והסקי לא ישתחרר
אז אולי כדאי שתבקש להוריד עוד בכיוונון .
או אם האתר מלא פאודר ואתה שולט בזה אולי תבקש להעלות מעט את הכיוונון .
אני מדבר על תוצאת המחשב המחשבת רמת גלישה לא על המשקל .

I Gabe

New member
הייתה לי שיחה אתמול עם מדריכי הסקי על זה

אם השפיצים של הנעל שחוקים, הנעל משתחררת יותר מהר. אז בתחנות השכרה נוטים לכוון יותר גבוה, בלי קשר למה שאתה מבקש. בנוסף, סקי ארוך משתחרר יותר קשה מסקי קצר. לא הבנתי למה. ציפיתי שיהיה הפוך.

על פי נתי ואני מאמין לו, חלק מהפציעות היה אפשר למנוע בלימוד נכון. גם אני התרשמתי כי המגמה היא לדלג מהר על החלק הטכני ולחתוך ישר לאקשן, מה שרוב האנשים רוצים. את המחיר משלמים כשמשהו משתבש והגוף לא מגיב אוטומטית (או בכלל). כתבת שאתה מתאמן באומנויות לחימה אז אתה בטח יודע על מה אני מדבר.

המסקנה שלי לסיכום כל הבבלת: מיליארד כוסיות לא טועות.

אגב, מבין את האכזבה שלך. אני פה יום רביעי ובקושי גלשתי. זה כל כך מבאס שבא לצרוח. כל השנה חיכיתי לשבוע הזה ועכשיו נאדה. יש סיכוי קלוש ליציאה נוספת השנה, אבל סיכוי קלוש.

natyh

New member
אכן זה מה שכתבתי

לאחר שעברתי בדיוק את הפציעה הזו בחרמון 2006 מוגולים בסוף המסלול סוף היום ...
סקי נטו כיוון לי לרמה המתאימה לי או קצת גבוה מזה ...את הכאב אי אפשר לתאר בכלל ...
אז הבנתי שאין דבר כזה שיכונו לי ...
האורטופד קבע מיד תור לניתוח היה כרטיס טיסה בכיס לאנדורה השתהיתי ...
שבועיים אחרי הייתי שם עם תחבושות אלסטיות בקושי זזתי ירדתי לקבוצת מתחילים .
זה היה הדבר הנכון , וכאן למדתי פעם ראשונה ברצינות כמו שצריך , הגלישה הפוכה מהאינסטינקט , ומכאן התחלתי במסלול הלמידה הנכון .
למה פעמיים הייתי צריך למצוא עצמי עם ברך פגועה ?
פעם אחת קודמת היתה בסנטיאגו צילה הסכמתי שחבר ילמד אותי הפציעה היתה מידית....
אין תחליף לאיש מקצוע והדרכה נכונה , זה מקצוע לומדים אותו לאט ומסודר .

I Gabe

New member

עשיתי היום שיעור פרטי עם מדריך מנוסה. טיפוס יבש אבל יודע את העבודה. שאל אותי על מה אני רוצה לעבוד. תיארתי לו את הפציעה ואמרתי שאני לא רוצה שזה יקרה לי שוב. מה יש לו להציע? עבד איתי על שליטה על מהירות ולהכיר בדיוק את הנקודה בה אני על סף איבוד אחיזה ואיך לצאת מזה. אני חושב שהיה שיעור חשוב מאד.

דבר נוסף שחשוב מאד לדעתי שלמדתי היום. קניתי לראשונה בחיי מגפי סקי. דגם שאמור לשרת אותי כמה שנים טובות קדימה אז הוא על הצד הנוקשה (120). אמנם הם היו לי מאד לא נוחים אבל השגתי שליטה שלא הייתה לי מעולם לפני זה בסקי. מסקנה, טכניקה זה מאד חשוב אבל גם הציוד.

natyh

New member
יפה מאד טוב לשמוע.

הבהרה חשובה , מה שאתה מרגיש שלמדת בתום שיעור הוא משהו שלמדת , אך לא בטוח שהפנמת .
כדי להפנים צריך עוד מספר שלבים :
ראשית חזרה .
שנית הבהרה לעצמך מה בדיוק אתה מתכנן לעשות ואיך.
שלישית לראות האם אתה יודע להסביר את הטכניקה למישהו אחר.
רביעית האם אחרי שהסברת למישהו אתה יודע להסתכל ולראות האם ביצע נכון .
חמישית האם אתה יכול לתקן לו שגיאות .
כל אלו שלבי הפנמת ביצוע טכניקה מסוימת .
למה כל כך קשה לנו ללמוד ?
ראשית מנוגד לאינסטינקט .
שנית לא בטוח שאנחנו באמת מבצעים את מה שאנחנו חושבים שאנחנו מבצעים כדי להבין זאת בדיוק צריך לשבור טכניקה למספר צעדים שלבים קטנים ולעבוד על כל אחד מהם בנפרד .
כלומר יוצא מזה שכדי להשתפר בסקי אנחנו יכולים לעבוד גם על ספורטים דומים המשלבים שיווי משקל לאו דוקא סקי .
למשל המתחרים האירופאיים עובדים בקייץ על סקי נורדי ברולר בליידס לדוגמא .
אני הלכתי לכיוון סקי מיים , וקיימות עוד אפשרויות רבות גם אופניים או סקייטים או סקייטבורד החלקה על הקרח כדוגמא רק כמובן הכל במבוקר .

I Gabe

New member
שיפור מתמיד

עוד לא ממש בסדר אבל לא שמעתי זעקות לעזרה מכיוון הברך כך שהמשכתי.

Arnon Ayal

New member
יש דרך לבדוק לפני העליה על ההר...

את הכיוונון? ולודא שהוא משתחרר כשצריך?
מה שלי נראה לפי התגובות פה:
1. לעמוד בפוזת דוגמנית, ולהצעיר שאני שוקל 20 קילו פחות מהאמת.
2. לבדוק את סמן ה DIN ולראות אם הגיוני לפי מחשב הרשת שנתי פירסם שפחות או יותר צריך להתאים לרמה פחות ממה שאני באמת ( שזה אומר גלישה על שקית זבל)
3. יעזור גם לא לעשות שטויות על ההר - אבל זו כבר באמת דרישה מוגזמת!

I Gabe

New member
הבעייה שבדיקה תגמר באופן בלתי נמנע בנפילה.

1. הייתי מנסה החלקה צדדית עד עצירה מוחלטת במהירות שהיא בטווח הגבוה שאני גולש בו. הסקי אמורים להישאר על הרגל.
2. הייתי ממסה כנ"ל כשאני מטה חזק את הגוף לאחור בסוף הבלימה. זה אמור לדמות רגל שיצאה מכלל שליטה. יכול להיות שלא שני הבינדס ישתחררו כי הראשון שישתחרר יפחית עומס על השני. אתה תיפול כשסקי אחד עף. אז תוודא שהמסלול ריק, רצוי לבחור מבעוד מועד תלולית שלג טרי להתרסק לתוכה.

natyh

New member
בודקים במכה

במעמד הכיונון .
אתה יכולכול גם לשים סקי בודד ולבעוט אחורה לראות שמשתחרר ואחר כך לנסות אותו הדבר עם השני .

Arnon Ayal

New member
משנה במי בועטים?

נראה לי שיתחילו לירות עלי אם אתחיל לבעוט בקירות של החנות

natyh

New member
בחוץ בשלג ... בתנאים קרובים לאמיתיים כשאתה אוחז במעקה סקי

natyh

New member
מה עושים בחנות ?

נותנים מכה זה הכל ...
כל הסיפור הוא המומנט שפותח את הסקי .
לגולש של K2 היה טריק כזה לקפוץ ולפתוח מצנח באויר אחרי שבעט בסקי והם השתחרו פתח מצנח ...
באחת הפעמים בעט והסקי לא השתחרר אז הוא לא פתח את המצנח ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Shane_McConkey 

למעלה