כיווצים בבגד

כיווצים

בקצה המכנסים זה לא כיווץ, אלא תוספת בד מעוגלת כשאשר מישרים אותה היא מתעגלת בחזית השמלה זה אכן חוט גומי (ציפקה)

davidbelo

New member
הכיווצים בחזית השמלה

נתפר במכונה? איך קוראים לגומי? את הגומי אני שמה בתוך המכונה (ולא במחט?)

רות מלר

New member
אכן לגלגל ידנית על הבוביק

למתוח מעט ממש מעט כשאת תופרת הגומי יהיה בצד הפנימי של הבגד השימלה די פשוטה- מלבן קחי בחשבון שעל מנת שיהיה מה לכווץ היקף הבגד במקום הכיווץ יהיה פי 2.5 מההיקף הרצוי

davidbelo

New member
אפשר בבקשה יותר פירוט בהסברים?

לא כ"כ הבנתי... מה שהבנתי שהגומי הוא על הבוביק והחוט הרגיל במחט. מה הלאה? (אף פעם לא תפרתי עם גומי) מה למתוח? את החוט תוך כדי התפירה? זה אפשרי? תודה

טובה ב

New member
טיפ טוב אבל ארוך

למעשה הדרך ארוכה: לפני שהיו כל כך הרבה בדי כותנה עם לייקרה בנמצא, נהגתי להשתמש הרבה מאוד בתפירה בתך כיווץ גומי כזה, כי זה מאפשר לעצב יפה את הבגד על הגוף, ודווקא בנקודות מסויימות נבחרות. מצאתי שהדרך הטובה ביותר לעקוף את חוסר היציבות של הגומי התחתון, ובכך להבטיח מוצר שיחזיק מעמד גם בכביסות חוזרות, היא זו: לתפור בצד שמאל שורות מקבילות של סרט אלכסון ולהשחיל בתוכן סרט גומי רגיל כזה של תחתונים. בתפירת האלכסון משאירים פתח להשחלה ואת רצועות הגומי גוזרים מראש באורך אחיד. תפירת הגומי התחתון דורשת קצת ניסיון, חשוב לדעת כמה למתוח את הבד בזמן התפירה, ובדרך כלל צריך לפתוח את הבורג של הבוכיאר, וז ממש פתח לצרות עתידיות.

shukpuck

New member
זה גומי מיוחד למכונות תפירה

(לא גומי תחתונים). מגלגלים ידנית על הסליל התחתון תוך מתיחה קלה מאד. החוט העליון חוט רגיל. תופרים רגיל. תנסי על פיסת בד מיותרת כדי להרגיש את רמת הכווץ, כדי לדעת כמה רוחב בד תצטרכי מהתחלה.

davidbelo

New member
תודה

רק דבר אחד לא הבנתי- מתי מותחים את הגומי- תוך כדי תפירה?? איך?

shukpuck

New member
בקושי מותחים

בתפירה המכונה כבר מותחת לבד, ואח"כ זה מתכווץ. זה ממש פשוט. מציעה בחום לנסות על שארית בד, והכל כבר יתבהר....

davidbelo

New member
ממה שהבנתי

ללפף על הסליל התחתון במתיחה ואז לתפור. הבנתי נכון? ומה אני עושה בסוף התפר? הרי חיזוק התפר(תפירה לאחור) מן הסתם לא עושים אז מה כן?

shukpuck

New member
לא במתיחה!! במתיחה קלה מאד!!

תקשיבי, לי הכי אין מושג במכונת תפירה ותפירה ואת זה אני מצליחה לעשות - זה באמת פשוט. ואני כן נסעתי אחורה איזה 2 ס"מ.

למעלה