כיווני אוויר

Shukilida

New member
כיווני אוויר

שלום לכולם, האם מישהו יכול לעשות איזשהו סיכום לגבי "כיווני אוויר"? ואני אחדד...האם כאשר הבית חסום מכיוון מערב נגזר עליו להיות לא מאוורר? אנחנו בשלב התכנון כרגע של בית פרטי שכיוון מערב שלו חסום על ידי כביש (הבית מתחת לכביש) ורציתי לדעת האם יש דרך ליצור אוורור (חשבנו על חלון בגג לכיוון זה על מנת לאפשר הזרמת אוויר לבית). צד מזרח של הבית פתוח לנוף. החדרים מתוכננים להיות בכיוון צפון - האם יש בזה איזושהי בעייתיות? ובקיצור - אני ממש ממש לא מבינה בזה ואשמח אם תעשו לי קצת סדר... (כמובן שאבקש הבהרות גם מהארכיטקטית)...

Dfengshui

New member
לא צריך להגזים

גם כיוון דרום וכיוון מזרח נותנים אוורור לא רע. אני גרה כרגע בבית דו-משפחתי, כאשר כיוון הדו הוא מערב. זאת חסימה מוחלטת ויותר קיצונית ממה שאת מתארת. הבית הוא יותר ממאוורר והחלונות כאן ממש לא גדולים (בית קבלן פשוט). אז מהנקודה של האוורור את יכולה להירגע. א-ב-ל, מנקודת מבט של פנג שואי יש כאן בעיה. עושה רושם שהבית שלך יפנה למזרח ובתים שנבנים היום לכיוון מזרח הם בתים עם "אופי פנג שואי" לא מוצלח. הבעיה עלולה להתבטא בעיקר במישור הכספי. יש אפשרות לפתור את זה בעזרת כמה דרכים: 1. סיבוב קל של הבית לכיוון דרום-מזרח או צפון-מזרח וקבלת "מפה אנרגטית" אחרת. 2. אם המרחק בין הבית לכביש (במערב) הוא מספיק רחוק, אז רצוי שיהיו פתחים לכיוון הזה, אם כי זה ידרוש תיקונים משמעותיים. אני ממש ממליצה לך להתייעץ בצורה יותר מסודרת בנקודה הזאת, כי חבל להגיע לבית החלומות ולא להצליח להחזיק אותו. שיהיה בהצלחה, בכל מקרה.

אמאל'ה תרגיעי אותי

אנחנו בונים בית דו משפחתי כאשר הקיר המשותף הוא מערבי כך שיש לנו רק 3 כיוונים- דרום , מזרח , צפון הכניסה לבית היא לכיוון דרום, - מה זה אומר מבחינת פאנג שאווי? מה אפשר לעשות בנדון?

אני יכול להרגיע אותך . פנג שואי

זה שטויות של עובדי אלילים , מפליא אותי הכיצד יהודים מאמינים בעבודת אלילים .

פיטנגו4

New member
לדעתך האישית, אך לא לדעת אחרים !

אין לך שום זכות לאמר על אמונה של מישהו שהיא שטות. זה ממש מכוער. לא, אני לא חסידה עיוורת של תורה זו או אחרת, גם לא של היהדות. כל עניין אני שוקלת לגופו. יש דברים יפים בכל אמונה שאפשר לאמץ אותם, גם ביהדות (דת) וגם בפנג שווי (שאינה בכלל דת, ולכן לא מתנגשת עם דת אחרת). יש דברים שנראים לי מוגזמים וקשה לי להבין אותם. למשל: השפעת כיוון הפתחים וכמות דגי-הזהב על ההיבט הכספי, שחיטה כשרה, ייבום וחליצה, איסור לפתוח מטריה בשבת. אין לי בעיה שמישהו אחר יאמין בזה. מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, מותר לך גם לא להבין בזה, כי זה לא מעניין אותך. אבל לפסול דיעות של מישהו אחר, רק בגלל שאינך מסכים איתו?? לא היית רוצה שיפסלו כאן את דיעותך במילה "שטות". נכון?

ובכל זאת אשמח לקבל תשובה פאנג שאווית

חברה לא צריך להתווכח - אני קוראת כאן את שניכם ואתם עוזרים לכולם כל אחד בתחומו. לגבי הפאנג שאווי - אני דווקא מאמינה שאופן סידור הדברים באופן פיזי משפיע על אוירה, אנרגיות מסויימות וכו'. כבר ראיתי בית לדוגמא שמאוד אהבתי ויש בו הרגשה טובה ולא רק טעם עיצובי טוב כמו שחשבתי, ואח"כ סתם הסתכלתי בספר פאנגי שוואי וראיתי שהרבה מהכללים המומלצים חלים גם על הבית הזה מבלי שבעלת הבית בכלל ידעה. בכל אופן אשמח לתשובה לגבי שאלתי - חזית הבית פונה לדרום, צידו למזרח והחלק האחורי לצפון. מה השלכות ומה אפשר לעשות? יום טוב

Dfengshui

New member
לאמא אוהבת ביותר, וגם לאדם הפשוט

לרוע המזל, לפנג שואי יש יחסי ציבור נוראיים והוא הוכנס לתודעת הציבור כערימה של חפצים שמשנים חיים. האדם הפשוט - אתה יכול להירגע. גם אני לא מאמינה שזוג ברווזים ליד המיטה יביא זוגיות טובה. אבל זוג ברווזים זה לא פנג שואי. פנג שואי הוא שיטה תכנונית נטו, למרות ועל אף מה שמוכרים בספרים. פנג שואי יודע לאבחן את ה"אופי" של הבית. וכמו שלא תתחתן עם אשה רק בגלל שהיא יפה, אלא תרצה לגלות קודם מה האופי שלה, כך גם בבית. אני בכל אופן, הייתי רוצה לגלות לפני החתונה אם הבחור החתיך לא יתגלה כבעל מכה
פנג שואי לא עוסק בעיצוב הבית וכל עניין סידור הרהיטים הוא אולי אחוז בודד ממכלול השיטה, אבל זה החלק הפופוליסטי ולכן שיווקו אותו בעוצמה. ולאמא אוהבת - אין אקסיומות בפנג שואי וגם לא הכללות. לכל בית יש את הפנג שואי היחודי שלו, כמו טביעת אצבע. זו הסיבה שאני לא יכולה להסתכן ולהגיד לך דברים מוחלטים על הבית שלך. אבל, אני כן יכולה לומר שני דברים: 1. ציינת בעצמך שחזית הבית פונה לדרום. מבחינת פנג שואי, חזית הבית זה הצד ממנו נכנס הכי הרבה אור לבית (בד"כ הסלון). אם הבית שלך נבנה במהלך 3 השנים האחרונות, אז רוב הסיכויים שהפנג שואי שלו טוב. קיימת בעיה עם בתים שנבנים עם חזית למזרח ולצפון. 2. הכי פשוט - תבחני את החיים בבית. איך הבריאות? הכספים? מערכות היחסים? אם הכל בסדר, אז הפנג שואי כנראה טוב
מקווה שהרגעתי קצת

הבעיה היא לא בפנג שואי כשיטת תכנון

כל אחד יכול לתכנן באיזו שיטה שהוא רוצה . הבעיה היא ( אני לא יודע מה הולך כאן בארץ ) אבל בהונג קונג למשל תולים בתכנון של הפנג שואי את ההצלחה או אי ההצלחה של עסקים ושל בני אדם . אנרגיות שהשד יודע מהיכן הביאו אותן . נו באמת ! זה לא לוגי לא שיטתי ולא מדעי . דרך אגב ראיתי כבר שתכנון נכון במקור אוטומטית עונה לדרישות פנג שואי . כך שזו לא מציאה גדולה . הבית שלי פונה לצפון ומה הקשר לבריאות ? אנשים היום כל כך חולים שבאיזו צורה שהבית שלהם יעמוד נכון או לא נכון הם חולים כנראה שהרסו לי את הבית בהתנתקות באלי סיני בגלל שהחזית שלו הייתה צפונית
נו בסדר אבל לשכן שלי החזית הייתה לדרום ולא רק שהרסו גם לו את הבית , אלא גם הבת שלו נרצחה בפיגוע 300 מטר מהבית . צריך לתכנן את הבית שיהיה נוח לשימוש וימלא את כל הצרכים האיכסוניים והאישיים של הבונה מספיק האדריכלים מבלבלים לבונים את המוח וגורמים נזקים כספיים , לא צריך להוסיף דברים מיותרים . רק היום עבדתי בלייצר טפסנות למדרגות לשכנה שבונה לידי, כי הפועלים של הקבלן הסתבכו עם התכנון המשוגע של האדריכל ולא הצליחו אפילו לשרטט את המדרגות כמו שצריך על הקיר, שלא לומר לבצע את הטפסנות

Dfengshui

New member
תראה, אני יכולה להתווכח על זה שעות וגם ימים

אבל בקיצור אומר לך - מחקרים מדעיים כבר הוכיחו שיש השפעה רבה לסביבה על מה שקורה לאדם. למשל, הידעת שחדר אדום מעלה את לחץ הדם? הידעת שגם עיוורים (לחלוטין) מגיבים באותה צורה? ובעניינים אחרים של ריוכז, מיקוד, תאבון ועוד - חברות גדולות מנצלות את המידע הזה לתועלתן. דוגמא קטנה - מקדונלדס. שאלת את עצמך פעם למה הסניפים אדומים? ויש הרבה דוגמאות. אני כבר מזמן הפסקתי להסביר למה הפנג שואי עובד. הוא פשוט עובד ויש לי תוצאות שמראות את זה. עכשיו זו החלטה אישית אם לנצל את הידע הזה או לא. ממש לא חייבים. זו יותר זכות.

avi5199

New member
עם כל הכבוד לפנג שואי, אין שום הוכחה מדעית

לכן שעיוורים לחלוטין מושפעים מצבע אדום.

Dfengshui

New member
אני זוכרת שקראתי על זה בעבר

אבל אני לא מוצאת כרגע, אז מחמת הספק... מבחינה הגיונית - צבע הוא אורך גל וידוע (לא אכתוב שהוכח) שצבע משפיע מאוד על מצב הרוח, התחושות והרגשות שלנו. אנחנו לא רק רואים צבע, אלא גם מרגישים אותו. לכן, הגיוני מאוד שגם עיוורים יושפעו מצבע. כמובן, שמדובר על להכניס אותם לחדר שצבוע כולו בצבע מסוים ולא על למקם על השולחן פריט צבעוני קטן.

בינא

Member
משהו מקצועי על אמונות כמתווה לתכנון אדריכלי

"אדם באמונתו יחיה", אינו רק פתגם אלא למעשה דרך של כל אחד בחייו. לכן חשוב שאמונות אלו יובאו לדיון בפני המתכנן ובאמת לא חשוב מה הבסיס לאמונותיו, לפני תחילת התכנון, רק כדי שהמתכנן ייקח בחשבון את אמונותיו של הפונה אליו. מטבע הדברים, הכנסת האמונות בתהליך בתכנון, ייתנו את התוצאה הקרובה ביותר לליבו של הלקוח, אשר עבורו מתכננים והוא המשקיע כסף רב, בין היתר, בתרגום אמונותיו לסגנון וצורה של ביתו. ..."כמו שאדם מאדם הוא שונה - שונים הבתים אותם הוא בונה..." בתים שתוכננו ונבנו על-פי אמונתם של האנשים, יצאו לשביעות רצונם בעוד שבתים שנקנו ללא מעורבות בתכנון, יצרו אנטגוניזם אצל רוב האנשים ("חשבנו שהתקרה תהיה יותר גבוהה" או "מה זה המסדרון הצר הזה?"), אשר השקיעו לאחר שקיבלו את הבית/הדירה, הרבה אנרגיה בהתאמתם לאמונתם או לטעמם הנובע מאמונתם. הפנג-שואי, לצורך העניין, הוא רק אחת מהאמונות האלו. מניסיון העבר למדתי, כי תכנון עבור אנשים שהפנג-שואי היה להם למתווה, נתן להם את האפשרות לקבל החלטות על מיקום חדרים, בקלות רבה יותר מאשר כאלה שהגיעו בלי שום אמונה, כמו גם האנשים הדתיים שלהם תוכננו בתים/דירות ואשר היה להם ברור מה ליד מה ומה לא יהיה ליד משהו אחר. לאדריכל המתכנן, אלו הן הנחיות שהוא מבקש על ההתחלה של התכנון וזה רק עוזר. לכן, אין לפסול אמונות של אנשים בבואם לתכנן, אך רצוי שלא יתערבו האמונות במהלך הבצוע...

avi5199

New member
אמצעי החישה היחידי בגוף האדם לצבע הם

תאים שנמצאים בעין ושרגישים לאורך גל ספציפי, ויש אנשים שרואים אבל לא רגישים לצבע = עיוורי צבעים כי אין להם כלל או שאין להם מספיק תאים כאלה. הרגשת הצבע היא אפקט פסיכולוגי שמקדימה אותו ראיית הצבע, וללא ראיה של צבע לא תהיה שום הרגשה של צבע. אם תקחי אדם עיוור צבעים לחלוטין ותראי לו צבע אדום, הוא לעולם לא ינחש איזה צבע זה, ולא יבדיל בינו לבין צבע אחר, וגם לא ירגיש מה שאדם שרואה צבעים מרגיש ביחס לצבע. מי שרואה צבעים הצבעים משפיעים על מצב רוחו והרגשותיו בגלל שהם מעוררים אצלו אסוציציות מתאימות, למשל אדום זה צבע שמעורר אסוציציה של אש, וחום, ואילו ירוק וכחול מקנה לנו אסוציציה של קרירות ורענות כיוון שזה מזכיר לנו יער או את השמיים חוף הים וכ"ד. וזאת גם למרות שמבחינה פיזיקלית ואנרגטית אור כחול הוא יותר חם ואנרגטי מאור אדום. בילדותנו הסביבה שלנו מטביעה אצלנו אסוציציות בהתאם למה שאנחנו חווים, האסוציציות האלה מוטבעות אצלנו בתת מודע בילדות, ומקנות לנו את הרגשות שנרגיש ביחס לתחושות האלה בבגרות (כנ"ל גם טעם וריח ).

galigal33

New member
אוירה זה דבר חשוב

וגם לסדר את הבית בצורה שתרגיש לך נכון. ובכל זאת ממליצה לך לא לקחת את כל זה יותר מידי ברצינות.גם ככה לבנות זה קשה ויש יותר מידי אילוצים . אני לא מוצאת טעם בלהוסיף עוד הגבלות. שנים האמנתי שמאוד חשוב הסידור של הבית , העיוונים וכו',, אבל אז הגיעה תקופה קשה ונאלצתי לגור במצריף קטן די חשוך, שלכל הדיעות היה אמור להיות גרוע מבחינת הפנג שאוי . ובכל זאת בבית הזה הכרתי את בעלי , פתחתי קריירה עצמאית וכל חיי השתנו.

הבית בבניה בעיקרון

תודה על התשובות,למרות שהן כלליות. אני לא באמת כזו מודאגת ובכל זאת אם אפשר לשפר במשהו אני תמיד שמחה. אני דווקא כן מאמינה שזוג ברווזים ליד המיטה יכולים להביא אהבה - זה לא הברווזים אלא מה שהם מזכירים למתבונן בהם את נושא הזוגיות ומעלים לתודעה שלו את הנושא ואז הוא מתעסק בזה , מחפש אותה, נפתח אליה וכו' - במקום לברוח מזה (כמו הרבה אנשים והם כאילו מתלוננים שאין להם אהבה). אני יודעת שאני נסחפת פה קצת, זה פורום בונים בית , אבל מכיוון שהנושא כבר הועלה... בכל מקרה לגבי הבית שלנו (מצ"ב תוכניות בדף מס/ 1 או 2 בפורום - אשמח לשמוע הערות) פאנגשאוויות ואחרות.

Dfengshui

New member
ברווזים

יכולים להביא כל דבר שתרצי - זוגיות, כסף וכו'. ובתנאי שתאמיני בכך. זה יפה ואפילו עובד, אבל זה לא פנג שואי. זו פסיכולוגיה. אני אנסה להציץ בתוכניות שלך, אם אמצא אותן.

Dfengshui

New member
ראיתי את התוכנית שלך

הכניסה היא מדרום, אבל החזית (לפי פנג שואי) נראית לי דווקא למזרח, אלא אם החלונות לצפון ממש גדולים. במצב כזה, צריך לבדוק לאיזה מזרח בדיוק, כלומר לאיזו מעלה במצפן, הבית פונה. אם מדובר במזרח מלא, כלומר 90 מעלות, אז יש לבית בעיה ודרוש שיפור עוד בשלב התוכנית. אחרי הבניה כבר יהיה מאוחר מדי. אני לא מנסה להפחיד אותך. אני פשוט מנסה להיות ישרה וישירה עד כמה שניתן במדיה הזו. אם המזרח הוא יותר צפון-מזרח (ושוב, זה דורש בדיקה עם מצפן), אז זה יותר טוב, אבל עדיין דרוש שיפור. בכל אופן, שווה בדיקה וכיוון שאת באזור השרון וגם אני
, אני מזמינה אותך להגיע אלי עם התוכניות (וכולל תוכנית מודד), ללא תשלום, ואוכל לתת לך תשובות יותר ספציפיות.

במידה ו..

הבית הוא לכיוון מזרח 90 מעלות, אז מה עושים? זה קשור לאדריכל? למודד? מה בדיוק צריכים לעשות? ותודה על הההתייחסות הרצינית וגם על ההזמנה, יתכן ואממש אותה, (כרגע אין לנו עדיין תוכניות מודד)

Dfengshui

New member
מה עושים

זה דורש שינויים בתכנון ובעיקר בתכנון הפתחים של הבית. את השינויים יבצע האדריכל, כמובן. לפעמים אפשר לעשות שינוי ע"י הגדלת חלון אחד והקטנת אחר, אבל יש עוד אפשרויות ואני צריכה לראות תוכנית יותר ברורה כדי לחוות דיעה מדויקת יותר. ההזמנה פתוחה. מתי שתרצי

למעלה