כיוון Sag אחורי

Oren S1

New member
כיוון Sag אחורי

מה הדרך הנכונה למדוד את ה-Sag? חלוקת משקל הגוף בזמן המדידה ממש משנה את הלחץ שמופעל על הבולם האחורי (בהשענות על הכידון, אופן הנחת הרגליים על הפדלים והישיבה על האוכף עצמו). השאלה היא בעצם: איך נכון לשבת על האופניים כשמודדים?

dyego

New member
נכון לשבת על האופניים כפי שאתה יושב...

כשאתה רוכב. מרכז כובד במרכז האופניים.. מציע שתעשה כיוון ראשוני תבצע מספר בדיקות לראות כיצד מגיב הבולם ותשחק עם הכיוון לכל הכיוונים (יותר לחץ, פחות לחץ וכו')כדי לשפר את הביצועים שלו. אחרי תקופה תבין מה אתה אוהב בבולם ותוכל בקלות לכוון כל בולם לצרכים שלך.

Oren S1

New member
לא הבנתי.

השאלה שלי הייתה איך לגשת כבר מהכיול הגס, ולא איך עושים fine tuning. מדובר בכיוון בולם אחורי, שבאופן מובן לא מגיע עם טבלת לחצים כי העברת המשקל אליו תלויה מאד בשיטת השיכוך של האופנים. רוב הלחץ על הבולם מגיע מהמשקל שמונח על האוכף. כשכיוונו לי Sag ב-"רוזן-מינץ" אמרו לי לשבת על האוכף כשהוא נמוך ולא לשים רגליים על הפדלים. המדידה הזו נראית לי לא נכונה, כי אחר כך כשמשקל רב עבר לפדלים (ואל הכידון כשנשענתי יותר קדימה) השיכוך הרגיש מאד נוקשה. לכן שאלתי אם יש דרך שנחשבת לנכונה (והאם המוכר באמת טעה).

oferbic

New member
לדעתי המוכר טעה

הסאג צריך להיות בתנוחת רכיבה טבעית. טבלת לחצים אמורה להגיע עם האופניים הספציפיים. נדמה לי שלרוב הלחץ הוא כפול ממשקל הרוכב. אני לעומת זאת לא מסתכל על מד הלחץ, רק על הסאג.

bikingstudent

New member
כיוון בולם FOX אחורי

השקיעה של הבולם צריכה להיות 20% מהאורך שלו כלומר : השרוול -הצינור שניכנס ויוצא מגוף הבולם, צריך להיכנס כ20% מכלל אורכו, לתוך גוף הבולם . ישנה בדרך כלל גומיה שמאפשרת את המדידה, אם אתה רוכב XC יחסית רגוע אפשר להיסתפק ב10% אם אתה רוכב פרירייד תרצה שקיעה של 30%

P a p i r

New member
עוד פעם אתם עושים סלט לבן אדם בראש.

בתשובה לשאלתך (ולא למלא שאלות אחרות שכולם ענו להם) בשביל למדוד סאג אתה צריך לשבת על האופניים בתנוחת הרכיבה הרגילה שלך, תשדל להעביר את כל משקל הגוף על האופניים, לא משנה אם הרגליים על הפדלים או סתם באוויר, העיקר שלא תעזר במשהו אחר כדי להחזיק את עצמך. אתה יכול להישען על משהו מהצד רק כדי ליצב אבל לא להעביר לעצם הזה משקל. תבדוק על ידי ה- O ring (גומיה שיושבת על הבולם) כמה הבוכנה נכנסה פנימה. המטרה היא להגיע בין 20 - 30 % סאג. 10% זה קשיח מידי לדעתי והבולם לא יעשה את מה שהוא מיועד לעשות. במקרה והסאג לא ב-30% תחזיר את הגומיה הכי קרוב לתא אוויר (יעני לחלק הגדול של הבולם) ותנפח/תוציא אוויר לפי הצורך. בכל ניפוח אל תוסיף רק 5 PSI כי ברגע שרק הכנסת את המשאבה חלק מהאוויר נכנס למשאבה ובכך איבדת כמה PSIים. תנפח בערך כמה שנראה לך שצריך ותזכור בדיוק לאיזה PSI הגעת לצורך ניפוח נוסף אם יש צורך. תשב שוב על האופניים ותבדוק שוב ותחזור על הניפוח/הוצאה שוב למקרה הצורך. חשוב שכשאתה על האופניים או כשאתה עולה עליהם לא לקפץ. בנוסף חשוב לא ללחוץ על שני הברקסים כדי לא לגרום ל-brake jack בזמן שאתה על האופניים. אם אתה רוצה ללחוץ על הברקס אז רק על הקידמי. בהצלחה.

4x4bike

New member
השקיעה המומלצת בשיטות שיכוך רגילות-כ25אחוז

יש שיטות שיכוך אחרות כמו VPP או שלדות המארין החדישות בשיטות אלו היצרנים ממליצים על שקיעה של כשליש ממהלך הבולם

ishaitaif

New member
בכל אופנים שבהן שיטת שיכוח VPP

לפי טבלת לחצים של הבולמים השונים שאני מכיר ובהתאם למשקלים... השקיעה היא עד 75% (אחוז) מאורך הבולם.. כאן אני קורא שזה אמור להיות 25% (אחוז).. משהו כאן הפוך בהסבר שיש כאן הסבר אחר....

JonesD1

New member
אפשר לשאול בבקשה

אם יש לך הפניה לאתר יצרן סנטה קרוז או אינטנס (לדוגמה) ששם מדברים על 33% שקיעה ראשונית (SAG)? כמו-כן בעיון מעמיק ב- FOX RACING SHOX OWNER'S MANUAL יש טבלת לחצים מומלצת לפי משקל הרוכב רק למזלגות (בולם קידמי) אך לבולם אחורי הטבלה לא קיימת בגלל התלות בשיטת השיכוך. FOX ממליצים על SAG של 15-25% לפי סוג הרכיבה, גם למזלג וגם לבולם אחורי. תודה מראש יונה

JonesD1

New member
מצאתי באתר של אינטנס המלצה

ל- Sag של בין רבע לשליש לבולם האחורי. ניתן לקרוא זאת כאן: http://www.intensecycles.com/2008/bikes.php?model=55evp יש לבחור בלשונית VPP TECH

שאלת תם - האם נכון?

שאלה - האם זה נכון? לנסוע באופניים ולראות בסוף הרכיבה אם ה o-ring הגיע כמעט ל 100%, אם לדוגמא הגיע רק ל 80% אזי להוציא אוויר? תודה שחר

אם הגעת ל 100% ברכיבה רגילה

זה אומר שאין לך שום ספרים למקרה של דרופ רציני אצלי ה O-RING מגיע בערך ל 80% מהלך...

למעלה