כיוון קרבורטור

כיוון קרבורטור

שאלה גם מהפורום השכן, אבל כאן יש מנהל חובב טיונינג. ע"פ מה שהצלחתי להבין: כיוון קרבורטור מקורי, כשהפילטר והאגזוז מקוריים, יהיה רק ע"י בורג הפיילוט ע"פ המידה הכתובה בספר, עם המשחק הקטן של חצי סיבוב לפה ולשם ע"פ תגובות המנוע + התאמת סל"ד סרק וכך הלאה עד שמגיעים למצב יציב. האמנם? לא ראיתי התייחסות בספרי רכב לשאר הדיזות (שאותן יש לשנות, כי אין להם כיוונון, או שאני טועה?) או לכיוון מצוף קרבורטור ע"פ ההעדפות וכו'. "משחקי קרבורטור" אחרים נועדו רק כשישנם רכיבים לא מקוריים/ שיפור ביצועים? איך יודעים להמנע מתערובת עניה מדי/עשירה מדי? הכל ע"י קריאות פלאג?

45degrees

New member
בעצם - אתה שואל האם כדאי

או לא כדאי לקרוא את הפרק על קרבורציה בספר של בל... התשובה היא: כן, כדאי גם כדאי. לשאלות ששאלת יש אוסף תשובות ארוך ומורכב. לא כולן תשובות של משפט אחד ודי.

45degrees

New member
אפשר אך זו לא התשובה הנכונה.

דווקא בגלל שאני יודע, אני גם יודע שאי אפשר לתת תשובה טובה בהיקף אותו נכון לשים בתגובה בפורום. לא סתם המלצתי ללכת לקרוא את הפרק בספר: גם במנוע סטנדרטי לחלוטין - יש מה להפיק על ידי שינויים בקרבורציה. היקף השינויים, מהותם, ו"נכונות" הביצוע תלויים בהמון גורמים. אפילו סוג הקרבורטור עשוי לשנות את "נכונות" התשובות. בדיוק כפי שכתבתי קודם - היקף התשובות הנדרשות פשוט גדול מדי.

asparagos

New member
הספר של בל

http://cgi.ebay.com/LITTLE-ENGINE-THAT-COULD-1930-PIPER-Dick-Bell-TRAIN_W0QQitemZ8057143823QQcategoryZ279QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

45degrees

New member
יש עוד ספרים חוץ מהספר הזה.

ישנם ספרים שלמים שדנים רק במערכות יניקה ופליטה של מנוע.

תודה, אבל לא עזרת לי ../images/Emo13.gif

כן, שאלתי בשלושה פורומים בהם קיוויתי למצוא תשובה, וגם ציינתי בפירוש שהשאלה שוכפלה. קולט ענה לי לשאלות, בצורה נהדרת. לפעמים, אתה רק מנסה להסביר כמה אתה יודע וכמה זה מסובך. תחשוב מה מרגיש אדם ששואל על הכנת עוגה, והוא מקבל תשובה מקונדיטור ראשי של איזה מלון יוקרתי. הקונדיטור לא יבין איך בכלל אפשר להכין עוגה בתנאים ביתיים, כי היא לא תצא כמו שצריך, וכו'. ולא היה אכפת לי שאתה לא עונה ורק מקשה, אבל לכתוב לי בפורום שטח שאני "מציף"? לא יפה ומעליב. השאלה שלי היתה די ממוקדת, ובפירוש התייחסה אל מערכות יניקה ופליטה מקוריות, ולגבי הכיוון הבסיסי שלהם. ברור לי שיש ספרים שלמים שדנים בכך (ולכל מערכת של האופנוע אפשר למצוא המון התייחסות.), אבל לא צריך לקרוא ספרים שלמים כדי לכוון ע"פ הוראות היצרן, למצב המומלץ ע"פ היצרן, כמו שלא צריך לקרוא מאמר על חשמל אם שואלים איזה סוג נורה צריך. לא שאלתי על שיפורים, טיונינג מדוייק או מערכות חליפיות. ולבסוף אכן קיבלתי תשובה קצרה עקרונית ומספקת. תודה בכל זאת, אני מקווה שתיקח את זה כביקורת בונה ולא כתקיפה אישית, ככי יש לך הרבה ידע וחבל שאתה לא רוצה לחלוק בו אלא רק לנפנף בכך שהוא נמצא אצלך.
תודה ולהשתמע.

למעלה