כיוון ספידומטר

asaft161291

New member
כיוון ספידומטר

קניתי ספידומטר והשאלה שלי איך אני מכוון אותו כמו שצריך שיראה לי אתה המהירות האמיתית שלי? ראיתי את ה"שאלה הנפוצה" ולא הבנתי איזה נתון אני צריך להכניס? ומה הכוונה להכניס? תודה

JacB

New member
אתה צריך להכניס היקף גלגל

בד"כ בהוראות המכשיר יש טבלת היקפים לפי סוג הצמיג.דוגמה מצורפת (ראה טבלת Wheel Size ). אפשר גם להחזיק את האופניים ישר כך שהונטיל כלפי מטה, לסמן קו ברצפה (או להניח חפץ) ליד הונטיל, להוליך את האופניים ישר עד שהונטיל שוב כלפי מטה, לסמן שוב ולמדוד את המרחק. זה היקף גלגל. בפועל - ההפרש בין 2 השיטות זניח - חלקי אחוז.

asaft161291

New member
אבל מה הכווונה "להכניס"??

יש לי את הנתון מהטבלה שנתת לי מקודם אבל לאן אני צריך להכניס אותו? מה אני אמור לעשות איתו?

JacB

New member
גם בשעון חדש צריך לקבוע את השעה

בספידומטר צריך להזין נתונים ראשוניים על מנת שיפעל נכון: - כוון שעון זמן על מנת שיידע מה השעה - הזנת היקף הגלגל, כלומר - איזה מרחק האופניים מתקדמים בסיבוב גלגל אחד. (החיישן סופר מספר סיבובים, אבל המחשבון צריך לדעת מה המשמעות של סיבוב לגבי המרחק. לדוגמה: אופניים עם גלגלי "26 יעברו בסיבוב גלגל אחד כ 2.07 מ' , בעוד שאופניים עם גלגלי "20 יעברו רק כ 1.6 מ'. איך "מכניסים"? תלוי במכשיר. קרא את ההוראות המצורפות ופעל לפיהן. אם אין לך - לפחות ציין את דגם המכשיר ואשתדל להוריד את ההוראות מאתר היצרן. אם אתה מתקשה בהבנת האנגלית - העזר במישהו, או בפורום... מצטער, בימינו כמעט כל מכשיר אלקטרוני דורש קריאת והבנת הוראות שימוש: שעון יד, מערכת סטריאו, נגן MP4 , תנור אפיה... ומה לא? אז תסתגל

asaft161291

New member
מצאתי איך!!!

השאלה היא מה היקף הגלגל שלי? הגלגל:26" תודה לעוזרים.

dyego

New member
רק הערה/הארה!!!

לכל צמיג יש היקף שונה במעט. זה שאחד הוא 2114 מ"מ לא אומר שזה נכון לכל הצמיגים. צריך למדוד עם מטר של חייטים או לגלגל את הגלגל על הרצפה מנקודה לנקודה במלא ההיקף (אפשר לסמן הקפה אחת על פי הונטיל) ואז למדוד עם מטר רגיל. אז יש לך היקף מדוייק יותר של הגלגל.

JacB

New member
מסכים איתך

גם לי לא נראה, כי המספר 2114 שנינקב פה בנחישות הוא מספר קדוש. מופיעים כל מיני מספרים בכל מיני טבלאות אצל יצרני ספידומטרים. בטבלה שאני קישרתי, למשל, ובכמה אחרות, הערכים הם דוקא סביב ה 2070 עבור צמיגי 26x2.1 . המסקנה - אכן תלוי בסוג הצמיג, ועדיף למדוד לבד.

שיטה פשוטה לחישוב היקף הגלגל

פרק את הגלגל הקידמי. החזק אותו מאוזן,והצמד אותו אל קיר. כעת, כל מה שנשאר, זה למדוד את המרחק בין הקיר לציר הגלגל (רדיוס) כידוע לכולנו/חלקינו משיעורי גאומטריה היקף שווה לפעמיים הרדיוס כפול pi pi=3.1415926 מדדתי עכשיו את הגלגל שלי שהוא 26x2.1 וקיבלתי 2073 פחות מ 2114, יתכן בגלל שהצמיג שלי מנופח ל 25 PSI בלבד... עוד נקודה למחשבה.. היקף הגלגל תלוי בלחץ הניפוח !

בעצם אין צורך לפרק את הגלגל...

כאשר האופניים עומדות, נית ן למדוד את את המרחק ביו הרצפה לציר הגלגל - זה יתן את הרדיוס... זה מה שנקרא שיכלול רעיון תוך כדי כתיבה... ):

ddv1

New member
סתם שאלה...

למה לא למדוד את המרחק שעושה הגלגל מונטיל לונטיל? והמהדרין עוד עושים את סיבוב הגלגל בישיבה על האופניים שכן משקל הגוף משפיע על קוטר הצמיג.

כיוון שהטעות שלך יכולה להיות גדולה

מ"ונטיל לונטיל" אתה יכול בקלות לטעות בס"מ שלם אם לא אפילו 2 (הונטיל חייב להיות ניצב ב 100% בשני המצבים) 2 ס"מ זה שגיאת מדידה של 1%, לא מעט...

ddv1

New member
ונטיל לונ.. הוא רק Figure of speech

סמן את הצמיג בעזרת גיר[או כל סימון אחר על הצמיג] קרוב לרצפה ואז סטיית התקן שלך תקטן. לא צריך להיות אסטרונאוט וגם לא צריך חישובים ודיונים ארוכים על כך. אמנם 1% זה לא מעט אבל זה גם לא נורא אלה אם כן אתה מכייל את הספידומטר שלך בעזרת פיצוץ של 15 טון חומר נפץ

JacB

New member
חבר'ה חבר'ה, רגע רגע...

נכנסתם להגזמות גובלות בקטנוניות. התמונה אותה צירפתי ואני מצרף שוב לאחר שיפור, לקוחה מעלון השמוש המצורף לספידומטר של VDO . אז אם את ה"יקים" שמייצרים מיכשור למרצדס השיטה מספקת, מה אנחנו מתפלספים? נ.ב. לא צריך להקפיד על "ניצבות" הונטיל, פשוט רואים שהוא הכי למטה. נ.ב. אם כבר דיוק - צריך לרתך את הכידון, כי התזוזות שלו גורמות לזיוף יותר גדול במרחק... לסיכום: לא נורא, 1% - אז על כל 50 ק"מ תעשו 500 מ' "חינם". קרה משהו? יאללה, צאו לרכוב!

מטרת האיור היא להמחשה

איזה מספר עליך לחשב או לקחת מטבלה... לא נראה לי כי מישהו התכוון כי תשב ותמדוד את המרחק שעבר הגלגל כיוון שתוצאה זו קשה למדידה.. לא מבין מה הבעיה למדוד רדיוס של הגלגל ולהכפיל אותו ב 2*PI כל כך מסובך? האם לא קנית ספידומטר כדי שימדוד לך את המרחק והמהירות האמיתיים שלך?

למעלה