כיוון מראות

emissary

New member
כיוון מראות

אני נהג חדש, מה אני אמור לראות במראות?

Itch

New member
אתה יודע - יש מורה לנהיגה בשביל זה

במראה הגדולה - אתה אמור לראות את כל החלון האחורי. במראות הצד - אתה אמור לראות את דופן האוטו (קצת) - ואז את כל השאר (הכביש).

© DrorZi

New member
אז זהו שלא

אתה לא אמור לראות את הרכב בצדדיות
דרור זי.

שי ז.

New member
על זה היה לנו בעבר דיון ולמיטב

זכרוני גם אז לא הגענו להסכמה. לי אישית יותר נוח כשמראות הצד משיקות לדופן הרכב (בתנועת ראש קטנה אני רואה את ידיות הדלתות)

wil

New member
../images/Emo45.gifלראות את הדופן רק במ"מ הפנימי

ומראת אמצע - אני מעדיף לכוון כך שתראה את החלק הימני של החלון האחורי (כל החלון לא נכנס, צריך לבחור ואני מעדיף את צד ימין כי שם יש כמובן יותר שטחים מתים)

שי ז.

New member
במראה הפנימית אני לא משתמש

כי אני רגיל לרכבים מסחריים.

© DrorZi

New member
תראה, תשמע

אני נהגתי הרבה על פיאט דוקאטו, ואין חלון אחורי, משתמשים רק בצדדיות, ברור שהן מכוונות ככה שרואים גם חלקים מדופן האוטו. גם בטוסטוס אין לי ראי אמצע והמראות מכסות ככה שאני רואה את קצוות הכלי מכל ראי גם בקליאו, למרות מראת אמצע אני מכוון את הצדדיות לראות בדיוק את השפיץ של האחורה של אותו צד בגלל נסיעה מהירה משאר התנועה ומודעות אישית מאוד גדולה לסביבה שלי אני משתמש בראי של אותו צד למעבר נתיב ללא שימוש במראה המרכזית / לחילופין אני מודע לשטחים מתים שיצרתי בכינוס המראות פנימה. למרות/בגלל כל האמור לעיל, הכיוון הנכון לרכב פרטי שמתבסס על הסתכלות ב 2 מראות לפני כל מעבר נתיב משיג כיסוי גדול יותר בכיוון כך שדווקא לא רואים את קצות הרכב במראות הצד ואני חושב שנהגים וחדשים בפרט שעדין לא מודעים לכמות השטח המת יעשו לעצמם רק טוב בכיוון המוצע, לאחר תקופה של נהיגה כזו יבחר לו הנהג את הכיוון הנכון לאחר שהבין את יכולת הכיסוי הרחבה ביותר יחליט אם לצמצם אותה ולמה (ולהיות מודע לצימצום שעשה)
דרור זי.

שי ז.

New member
דווקא לנהגים חדשים ולא מנוסים

אסור להשאיר חור בין מראת הצד לדופן כי בזמן שהם עוברים מהפנימית למראת הצד יכול להיכנס לשטח המת טוסטוס.

© DrorZi

New member
מניסוי שערכתי אין מצב...

למרות שלא רואים את הדופן כן רואים כל טוסטוס איפה שהוא לא יהיה לצידך עם מראת הצד, יותר מזה אתה רואה הרבה יותר פתוח ובגלל זה דווקא כן תראה את הטוסטוס שבנתיב לידך אבל נמצא בחלק הרחוק ממך שרוב השטח המת של הנהגים שם. הכוונה בלפתוח את המראה זה לא להסתכל איתה על הנתיב השלישי לידך אלה בדיוק קצת מעבר לדופן האוטו ד"א מראות שונות ברכבים שונים מאפשרים כיוון שונה, למשל מראות של קליאו ויותר מזה של BMW נותנות כיסוי מעולה ומכילות גם חלק אולטה רחב בקצה, אפשר לכוון אותם ככה שממש רואים את שפיץ הרכב ועדין לקבל כיסוי של כל הנתיב ליד במלואו ומראות של 306 או אלפא לא מאפשרות כיוון כנל ואין ברירה אלה לפתוח אותן ככה שלא יראו את השפיץ של האוטו כדי להשיג כיסוי הולם של הנתיב ליד גם ברכב מסחרי הכיסוי גדול יותר (מראה אחת של פירט דוקאטו מכילה יותר שטח ראי מכל השלוש מראות של הקליאו ביחד....)
דרור זי.

Uno1600

New member
מסכים עם דרור

אבל השורה התחתונה שזה מאוד אינדיווידואלי.. אני באופן אישי רגיל ל-2 הדרכים.. אני מעדיף לראות את כל הנתיב לידי מאשר את קצוות הרכב במראות הצד אבל כיוון שגם אבא שלי נוסע על האוטו והוא רגיל לראות את קצוות הרכב רוב הזמן המראות מכוונות כך ואני טורח לכוונן כך שיראו את כל הנתיב הסמוך רק לפני נסיעות ארוכות...

gilka

New member
איך שאני מכוון אותן

זה שאני רואה בצד של המראה (זה שיותר קרוב לרכב מן הסתם) רק מין פס לבן שזה האוטו. ככה כשאני מסתכל הרבה יותר קל לי להבין איפה כל כלי רכב נמצא ביחס אליי.

Itch

New member
אז זהו - שמחלוקת

לא צריך לראות את כל הרכב, אלא רק קצה של הדופן. זה מהווה סימן ומבטיח שהמראה נותנת כיסוי מלא. ואני משנה את הניסוח: אני חושב שכך עדיף. לי זה יותר נוח כך, וכך נוח לעוד כמה אנשים שאני מכיר. כך אני נוהג 13 שנה, בלי תאונות ברוך השם. זו רק המלצה.

be_roo

New member
כך היא נותנת כיסוי חלקי, לא מלא

כיסוי מלא תקבל בשיטה השניה. היתרון של כיוון מראו תהצד כך שיראו את דופן הרכב, הוא לאומדן יחסי של הרכב עצמו. אולם השטח שהמראות כולם מכסות הוא קטן יותר, יש שטחי חפיפה גדולים יותר בין מראות הצד למראה הפנימית.

Itch

New member
כיסוי חלקי או מלא

שני סנטימטר של הרכב שאני רואה, לא אומר שהכיסוי הופך חלקי. פילוסופית כן - מעשית לא. אפשר גם להכניס לעניין גדלים של מראות, קעירות. זה פשוט יותר נוח לראות קטע קטן מהרכב. זהו.

למעלה