כיוון חלון חדר ממ"ד

כיוון חלון חדר ממ"ד

עזבו רגע את ההנחיות של הג"א, לו זה נתון לבחירתכם- האם תעדיפו למקם את הממ"ד כך שהחלון הוא לכיוון מערב (יותר רוח= לכאורה יותר איוורור= לכאורה פחות הצטברות גז ראדון) או מכוון שהממ"ד בד"כ יותר קריר משאר החדרים לא כדאי שיהיה לכיוון הרוח כי אז בכלל הילדים יקפאו?

avi5199

New member
גז ראדון בממד זה סתם קישקוש.

הבעיה עם גז ראדון היא במקלטים תת קרקעים . אצלי החלון לכוון מערב. מה האופציה השניה אצלכם ?

efratcn

New member
הפוך לכיוון הגעת הטיל ../images/Emo6.gif

לכיוון צפון מזרח כמובן, כי אני גרה סמוך לישובי עוטף עזה. מבחינת רוחות וכו', אם תקפיד על מיקום של חלון מהצד השני זה יבטיח תחלופה של אוויר. ולגבי הראדון - מספיק לאוורר את החדר.

avi5199

New member
רק קצת. בממד אפשר חלון אחד, דלת אחת.

ושני החורים העגולים שבהם תקוע הצינור ברזל הקצר והמכוער עם פלנץ' וברגים גדולים מיסביבו . שנוצרו כנראה כדי לתת הרגשה של צוללת. (המשפט האחרון היה בצחוק)

efratcn

New member
לא לא. התכוונתי שמול החלון יהיה פתח אוויר

שיאפשר זרימה של אוויר. כמובן שאין אפשרות ל-2 חלונות בממ"ד. הרי הכי בטוח זה ממ"ד פנימי ללא חלונות כלל. אגב, חבל שפיקוד העורף לא פוטר מממ"ד אבל אני יודעת (בעלי משרת בפקע"ר ושאל מהנדס) שחדר בנוי מבטון 35 עם חלונות הדף סוגר את הפינה ולא צריך ממ"ד. אבל אין אישור לזה. איחס, שונאת ממ"דים. ליבי איתכם.

eranshap

New member
מאיתנו פיקוד העורף דרש חלון לממ"ד פנימי

הטענה של המהנדס שם הייתה שזה פתח מילוט אם קיר המגן שמול הדלת יפול עליה ויחסום היציאה...

efratcn

New member
וואלה... יש היגיון.

האמת שמרחב מוגן מוגדר כפנימי אבל זה בבתים ללא ממ"ד. טוב, הסתבכתי עם עצמי ואין לי בכלל ממ"ד בבית

למעלה