כיוון דירה

urielp

New member
כיוון דירה

שלום, מה היתרונות והחסרונות של דירה הפונה לכיוון דרום מזרח (שמש / אוויר וכו') האם אני צפוי לקבל שמש ישירה אשר פוגעת בספות? מהו הכיוון האופטימלי? תודה.

בינא

Member
בארץ הכיוון האופטימאלי הוא צפון...

או צפון מערב. השמש מגיעה ממזרח כך שכל הקיץ הדירה תתחמם עד 12 ותוסיף להתחמם עד החורף...בחדרי השינה יהיה קשה לישון אחרי 5 בבוקר שעון קיץ ללא מיזוג או לפחות מאוורר... הדרום חוטף שמש כל השנה, אבל בחורף זה יתרון...באזור ההר גם דרום וגם מזרח ייתן דירה חמה ברוב השנה מה שאומר הרבה שימוש במיזוג והרבה שימוש בהצללות (תריסים, מרקיזות).

efratcn

New member
אף פעם לא הבנתי את ההגדרה הזו

מז'תומרת הכיוון של הבית (בהנחה ומדובר בבית פרטי ולא בדירה)? הרי לבית פרטי יש 4 כיווני אוויר... אז מה אמור לפנות לאיזור צפון? מה קובע את "כיוון" הבית? <יצאה שאלה דבילית?
>

efratcn

New member
ואם יש לי חלונות בכל הכיוונים?

מה קובע את כיוון הבית? החלונות הגדולים ביותר?

efratcn

New member
הדיסלקציה שלי במיטבה ../images/Emo6.gif

רק עכשיו אני קולטת שההודעה המקורית מדברת על דירה. פדיחה שלי

צימעס

New member
זה בהנחה ש"בארץ" = גוש דן ../images/Emo3.gif

יש בארץ מי שגר במקומות קרים, אתה יודע...

פיטנגו4

New member
2 כיוונים דירה

יש הבדל רב אם מדובר בדירה תל-אביבית בקומה תחתונה מוקפת בתים רבי קומות, ששם דירה צפונית זה משהו טחוב ולא נעים, או בדירה בקומה גבוהה או במקום לא צפוף - ששם דוקא עדיף לפנות לצפון, כי זה הצד הכי קריר, ובמדינה שלנו יש פחות ימים קרים מימים חמים, גם בצפת וגם באילת. בכל מקרה, רוחות שמגיעות מדרום או ממזרח הן רוחות לא נעימות. בריזה מערבית עדיפה תמיד. מכיוון דרום יש יותר שמש ברוב שעות היום. מזרח זה שמש בוקר שמאירה ומעירה, וכאן נכנס השיקול של אורח החיים ושעות הפעילות שלכם. יש גם שיקולים של כיוון ים או נוף, שלא כדאי להתעלם מהם. הם שווים הרבה, גם בכסף. אופטימאלי זה שונה לכל אדם. אם היו נותנים לי לבחור 2 כיוונים בלבד - הייתי בוחרת צפון מערב, בהנחה שהדירה מוארת ומאווררת.

ואני מעדיפה מזרח וצפון

בבוקר השמש לא לוהטת לכן מעדיפה כיוון מזרח לעומת זאת , כיוון מערב = שמש בעיניים וחום בלתי נסבל בשעות אחה"צ והערב. כיום יש לי דירה עם כל כיווני האוויר.צד מערב דורש הצללה רוב שעות היום וזה די מעצבן בניגוד לצד מזרח. לגבי הצד הדרומי השמש בקיץ היא במסלול צפוני יותר ובחורף דרומית יותר. לכן גם צד זה נעים בד"כ.

גם אני, אולי כי גדלתי בדירה כזו

והיה נעים בה מאוד בכל עונות השנה אבל במיוחד בקיץ.

urielp

New member
תודה: אז הנה אני מצרף את תרשים הבניין

בעקרון, זו קומה 4 מתוך 20, בפתח תקוה. אני אעדיף כמובן מינימום קרינה ישירה של אור השמש, אך יחד עם זאת אעדיף תאורה טבעית בבית (האם זו סתירה?) כמו כן, כמובן שעדיף רוח של בריזה נעימה. בנוסף, אעדיף לא להתעורר בתוך סאונה בבוקר... לאור האילוצים וההעדפות הנ"ל: איזו דירה הייתם ממליצים לי לרכוש (A, B C או D?) ,אם אקח רק את השיקול הסביבתי בחשבון? תודה.

urielp

New member
תודה: אשמח לעוד דעות.

כמו כן, מה לגבי דירות C ו D? האם הן יסבלו מחום ושמש במשך מרבית שעות היממה?

צימעס

New member
שמש בדירות C ו D תלויה בכמה פרמטרים:

- שמש ישירה תכנס דרך חלון בקיץ אם אין מעליו גגון שמצל. בחורף תכנס שמש גם אם יהיה גגון, אבל זה לדעתי ייתרון. - שמש על הקירות תשפיע אם הבניו אינו מבודד. שאלה רלבנטית לקבלן היא האם מחפים את כל הבנין בקלקר או בפוליאריתן מוקצף. אם כן, אז השמש שפוגעת בקירות לא כ"כ משפיעה על הבית.

urielp

New member
תודה. עוד דעות?

אם כן - יתקבלו בברכה... (המרפסות בסלון מקורות מהריצפה של הקומה שמעל (כ 2 מטר רוחב): האם ישפיע?

צימעס

New member
2 מטר זה מצוין לקיץ.

בחורף זה קצת יחסום את השמש, אבל מדובר באיזור חם, אז לא נורא.

urielp

New member
שלום: ביררתי את הנושא: הקיר החיצוני מורכב מ 3

שכבות: 1. בלוקים (לא ידוע אלו) 2. אלמנט טרמי 3. אבן שיש חיצוית (חיפוי) האם זה יבודד את הדירה?

צימעס

New member
כן, בהחלט. זה נשמע מצוין.

אם כי הייתי מבררת מהו בדיוק האלמנט התרמי, ואיך האבן מחוברת לבלוקים (יש - אם לתאר את הענין בקווים מאוד מאוד גסים - טרייד-אוף בין בידוד לחוזק החיבור).

THE UNDER TAKER

New member
דירה או בית קרקע יש להפנות לצפון מערב

לא מתיחסים לשמש אלא לכווני האויר , על פי רוב הבריזה היא מצפון מערב ומאווררת את הבית ברוב ימות השנה . בדירה שאני שכרתי היה הכוון דרום מערב , לא היה לי אויר לעומת השכנים שדירתם פנתה לצפון מערב .

למעלה