כיוון גיטרה

אפרת14

New member
כיוון גיטרה

טוב, אז דבר ראשון שלום לכולם, קוראים לי אפרת ואני בת 14 [מין הסתם], התחלתי לנגן לפני חודש בערך [ככה שאין לי מושג על מה אתם מדברים רוב הזמן], השאלה שלי היא כשמכוונים את הגיטרה אז בעצם משווים בין המיתר ה-6 [סריג 5] ולמיתר 5 פתוח וככה הלאה, נכון? ובאחד המיתרים אמורים ללחוץ על הסריג ה-4, זה מיתר 3 או 4? כן אני יודעת שאלה מטומטמת, אז לא תהיה לכם בעיה לענות ;-)

red hot

New member
היי אפרת . בהצלחה עם הנגינה.

גם אני בת 14 וחצי והתחלתי לנגן לפני חודשיים. העצה שלי לך היא לקנות טיונר= מכוון גיטרה. ככה את לא תצתרכי להשוות בין המיתרים והמיתרים יהיו ממש מכוונים.

KamikazA

New member
לדעתי עדיף לכוון לפי שמיעה

נכון שכיוון בטיונר הרבה יותר מדוייק אבל כיוון לפי שמיעה מפתח את השמיעה

red hot

New member
באמת זה טוב לכוון לפי שמיעה

כי אז מפתחים את השמיעה. אבל אם היא רק מתחילה אז עדיף לה להשתמש עם טיונר וגם לנסות לפעמים לכוון לפי שמיעה.

SLASH.forum

New member
כיוון גיטרה...

קודם כל לא שאלה מטומטמת בכלל... סדר הכיוון הוא מיתר 6 בסריג 5 ל-5 פתוח 5\5 ל-4 מיתר 4 בסריג 5ל-3 פתוח ו-מיתר 3 בסריג 4 שווה למיתר 2 והאחרון גם ב-5 אל תקני טיונר זה מזיק לשמיעה וכשאת מכוונת מיתר תמיד תמתחי אותו (סתומרת לא להוריד אל התו המתאים אלא להוריד קצת מאחורי ולמתוח אל התו המדויק..) ככה הגיטרה תישאר מכוונת יותר זמן. בהצלחה עם הגיטרה... תשתדלי כמה שפחות לנגן דברים מספרים ולהוציא כמה שיותר דברים משמיעה ככה תגיעי למצב שייקח לך 10 שניות להוציא שירים שלמים (כמו שאני מוציא היום שירים של אקורדים פשוטים)ובכלל את תכירי ת`גיטרה ות`צלילים יותר טוב.... כשתלמדי אקורדים (אם לא למדת) תנגני כמה שיותר נירוואנה זה דבר שאני התפתחתי עליו. בקשר לטכניקות כיוון של גיטרה תבקשי ללמוד את השיטה של האובר טונים זה הרבה יותר מדוייק.

למעלה