כיוון בחיים

he100

New member
כיוון בחיים

שלום, אני בת 24 ומתלבטת קשות באיזה מקצוע לבחור ללמוד. אני יודעת בבירור שאני לגמרי בעלת נטיות הומניות. נאמר לי מפי כמה גורמים שאני נוטה למקצועות החופשיים. הכי הייתי רוצה לעסוק בתחום הכתיבה או התקשורת אך אני יודעת שהסיכוי להצליח בתחומים אלו קלושים למדי... יודע לי גם כמובן שכיום תואר ראשון אינו מבטיח(בהמעטה) עבודה בתחום או אפילו בכלל אך בכל זאת הייתי רוצה לקבל איזשהו יעוץ לגבי בחירת מקצוע לימודי וכיוון לקריירה בכלל. תודה

lirandr

New member
נצל"ש.

אני מאוד מבולבל מכל סוגי התארים שיש בתחום הכלכלה ושוק ההון, וכמה הם נדרשים בשוק העבודה. האם בנקאות ושוק ההון נדרשים יותר מכלכלה וניהול ? עדיף חשבונאות ? יש לציין שאני מתעניין בכל השלושה. כמו-כן, איפה אפשר לקרוא על התארים השונים בתחום הכלכלה ? משהו שיסדר לי את הראש...

כלכלה

בין התחומים שציינת תחום החשבונאות הוא היותר מבוקש ומתוגמל. מסלול בשם בנקאות ושוק ההון קיים רק במוסד אחד- מכללת נתניה. בשאר המוסדות תחום זה נלמד בתוך החוג לכלכלה. תואר בכלכלה עדיף על תואר בבנקאות. באתרי המוסדות המלמדים תמצא את רשימת הקורסים הנלמדים ותאור קצר של תכני כל קורס.

יעוץ

יעוץ כזה צריך להתבסס על הכרות מקיפה איתך- כשריך, תחומי הענין, אישיות וכו'. עם כל הרצון הטוב לא ניתן "לזרוק" הצעות סתמיות. כדאי היה לפנות לאחד הגופים העוסקים באיבחון ויעוץ תעסוקתי.

למעלה