כיבוד הורים

goost1

New member
כיבוד הורים

בעשרת הדיברות בתורה נאמר כבד את אביך ואת אמך ולא נאמר אהב את..ולכן ילדים שלא קיבלו אהבה מהוריהם אינם חייבים לטפל בהם באהבה כשהם מזדקנים אך כן חובה לדאוג לדברים בסיסיים ,כמו למשל לאשפז בבית אבות כדי שיקבלו טיפול רפואי וכו...אבל לא חייבים לבקר לעיתים קרובות שזה ביטוי של אהבה.

נץ666

New member
גם אני מסכים אתך

אגב זו לא חובה על ילדים לאהוב את הוריהם.

מכחכחת בגרוני...:)

אני חושבת שאין קשר בין מצוות כיבוד הורים לבין לאהוב את ההורים. הילד יעשה מה שביכולתו כדי להקל על הוריו לעת זקנותם.בכלל זה הביקורים, שזה יהיה כפועל יוצא מאהבה או כיבוד. אני חושבת שגם אם מערכת היחסים שלי עם אבי בכי רע, מאחר והוא עזר לי מתי שהייתי צריכה יש לי כלפיו לפחות הכרת הטוב כדי לעזור לו בבוא היום בלי קשר לאהבה שלי כלפיו או לאהבה שלו כלפיי. בברכה:)

כיבוד הורים תגובה

בתורה כתוב: " כבד את אביך ואת אימך , למען יאריכון ימיך" כלומר , לא למענם אלא למענך, אני חושבת שכבוד הורים הוא הדבר הכי חשוב במשפחה ובכל מקרה ולא חשוב מה. אלא, שקשה מאד לכבד הורים שלא מכבדים את הילד. אמא שלי ז"ל, הייתה אומרת לעולם, אבל, לעולם אל תקללי ילד ואל תעליבי, כי הוא עלול להחזיר ואז הפגיעה יותר כואבת, הפנמתי, ואני מאד מכבדת ילדים קודם כל כבני אדם, ואני אכן מקבלת עם ריבית מהילדים ומהנכדים, אהבה גדולה. אבל, בעירק, שם נולדתי, לא היה כבוד לילד, הוא פשוט לא קיים אלא למלאות את צרכי המבוגרים , וכמעט תמיד היה מלווה בצעקות ובפקודו. סבלתי מזה מאד מאחר והייתי בקטנה בבית ולכולם היה מותר להעליב ולתת פקודות. למזלי זה השתנה בארץ ופה הילד הוא מלך. לא לקבל ברור מאיליו אהבת ילדים ולא אהבת הורים, להעניק אהבה, לנשק ולחבק, ולהגיד שאוהבים.

לורליי43

New member
דברים בסיסיים

זה גם חום ותשומת לב. אז נכון שלא חייבים, רק צריך להבין מה המשמעות של זה. זה לא דבר שלוי אלא חלק מהבסיס.

למעלה