כחובבת אורז לבן

beagle

New member
כחובבת אורז לבן

מעולם לא הכנתי אורז מלא... מודה ומתוודה. בסופ``ש עברתי מסע שכנוע בנושא ``למה אורז מלא יותר בריא``. אני עדיין מסרבת להאמין שזה יותר טעים, אבל תמיד מוכנה לנסות. והשאלה היא - מה היחס בין מים לאורז מלא? יותר מרגיל, אני מניחה.

efratbar25

New member
אורז מלא

ניסיתי, טעמתי, האורז הלבן הרבה יותר טעים וחוצמזה מהם כבר הפרשי הקלוריות? זניח.

עמרש

New member
אורז מלא

הכל תלוי בטיב התיבול. יכול להיות טעים לאלה.חוץ מזה על טעם ועל ריח....

טללבן

New member
הטעם, הבישול והבריאות

אז נכון שעניין הקלוריות הוא זניח אבל ההבדל בעיכול הוא גדול!!! אורז מלא תורם המון לזירוז מערכת העיכול והתאים/הסיבים שבקליפתו הם הסוד הגדול שלו. אני ירדתי המון במשקל בזמן שאכלתי כמעט בכל יום אורז מלא עם שעועית או אורז מלא מעורבב בסלט ירקות טרי. וזה טעים. כשלא ממש בא לי רק על אורז מלא אז אני מבשלת בסיר אחד כוס אורז לבן + כוס אורז מלא ואז זה קליל יותר. בעניין הבישול- כוס אורז על 2 - 1/2 2 כוסות מים וכפית שטוחה של מלח. חשוב לזכור שזמן הבישול של אורז מלא הוא כמעט פי שתיים מאורז רגיל

אורז מלא- מלא טעם

אכן אורז מלא דורש הכנה שונה מהרגיל. הוא דורש כמות כפולה וחצי מכמות האורז (על כוס אורז מלא- 2.5 כוסת מים או מרק) משך בבישול משתנה גם הוא, ומתארך ל45 דקות, על להבה נמוכה. להלן מתכון לאורז מלא עם פטריות: 2 בצלים קצוצים 1/4 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות 1 סלסלה פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו או ירדן)- קצוצות מלח, פלפל שחוא קורט אגוז מוסקט טחון 5 כוסות מרק עוף מסונן ורותח(שווה להשקיע ולהכין במיוחר- זה משנה את כל המתכון), או אם אין ברירה- מים רותחים. אופן ההכנה: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות תוך ערבוב. מתבלים ומוסיפים את הנוזל הרותח. מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, ומשבלים 45 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות ואז מגישים.

y.n

New member
פשטידת אורז מלא

הנה מתכון לפשטידת אורז מלא עם אגוזים ודברים טובים שנוסה בהצלחה: 1 כוס אורז מלא 3 כוסות מים (750 מ``ל) 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 100 גרם גרעיני חמניות קלופים 50 גרם שומשום 50 גרם פקאנים קצוצים 50 גרם חמאה מרוככת 2 כפות רוטב סויה 2 ביצים טרופות חמאה לשימון התבנית תבנית מוארכת בגודל 10*18 ס``מ אופן ההכנה: שמים את האורז בקערה, מוסיפים מים כדי כיסוי ושורים למשך שעה. מסננים את האורז, שוטפים ושמים בסיר. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות על אש בינונית. מנקים את גרעיני החמניות והשומשום, שוטפים ומסננים. מוסיפים אותם אל האורז ומבשלים 15 דקות נוספות ללא כיסוי. מחממים את התנור לחום בינוני. מניחים לאורז להצטננן מעט ומעבירים לקערה גדולה. בוחשים אל האורז את הפקאנים, החמאה ורוטב הסויה. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב. משמנים את התבנית, מעבירים לתוכה את התערובת ומהדקים מעט כדי לשטחה. אופים כ-35 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב. מניחים להצטננן מעט לפני ההגשה.

למעלה