זאת ועוד
אכן מסכימה אני עם ענניתי ואוסיף ואחדד בהתייחסותי לטיעונייך: כתבת:
"דווקא בייעוץ הפילוסופי, בדיוק כמו שהיא מתחדדת ברפואה האלטרנטיבית - מהות העיסוק."- אכן. כתבת:
"אדם עם פריחה יכול ללכת או לרופא או למטפל אלטרנטיבי, אלו שתי האופציות היחידות שקיימות."- לא מדוייק. בגדול צודק אבל קיימות עדיין עוד אופציות לאדם , מבחירה : ללכת לרופא אליל, ללכת לסבתא שיודעת, ללכת לשכנה שידועה בפתרון פריחות, לא ללכת כלל, לשאול את האישה ולהתייעץ עימה, להראות לחברים , לחפש מענה באינטרנט, לעשות אמבטיה טובה, לקנות משחה מומלצת בשוק, לא לאכול אפרסקים , לקחת מחבר את המשחה שהוא הביא מתיאלנד, לרקוח משחות מענגות, להיכנס לאמבטיה ארומטית וכדומה . טוב, הבנת את הרעיון.
כתבת:
"הוא לא יפנה לפסיכולוג ולא לכלכלן ולא להמנדס. "- וודאי שלא , אלא אם הם מבינים בדבר פריחתו או שהם חבריו או שיש לו בעיה או סוגייה הקשורה לכלכלה או להנדסה. או שמא הוא כלפני שבועיים, השתטח (ערום כולו ) על מכונה במפעל מסויים (טוב, כל אחד והמוזרויות שלו... לך תבין). והוא יישאל את מהנדס המכונות את מורכבות המכונה וינסה לקשר אותה לפריחתו. כתבת:
"ולכן הייתי שואל בחדות - האם מרפא אלטרנטיבי בהכשרתו (סיני או כל טיפול אחר) מוכשר לזהות נניח פריחה שמעידה על נמק ? (סתם אני זורק לחלל דברים שאינני מבין בהם)." - אכן מסכימה איתך בדבר אחד - אתה באמת זורק לחלל דברים שאינך מבין בהם. ובשל כך אין טעם לשאול כי זה ייראה מגוחך ושוב מאושש את טיעוניי בדבר אדם שהוא אינו מוכשר ולא למד את המקצוע, אין הוא רשאי להתעסק במקצוע . כי אם אני אקח את הדוגמא שלך , אז אותו מרפא שלא הוכשר ואינו מקצועי , אלא רכש ידע מניסיון אישי , עלול לזהות פריחה כנמק , עלול לחשוב שפריחה זה נמק , כי עפ"י נסיונו האישי במקום מסויים, הייתה מחלה מסויימת שהחלה כפריחה והסתיימה כנמק והוא, מבלי לעבור הכשרה רפואית (ולדעת שפריחה אינה אינדיקציה לנמק . יש אינדיקציות מאוד , מאוד , מאוד ברורות לנמק . למעשה כל בר דעת שלא עבר הכשרה יכול לחשוד באם לאדם יש נמק כי זה תהליך ויש סממנים ברורים ) , סבור שאותו אדם, שהגיע אליו עם פריחה קלילה הנובעת מאלרגיה או פטרייה , מפתח נמק והוא כמובן עלול לעשות נזק גדול מאוד. רופא אלטרנטיבי שכן עבר הכשרה מסוימת ברפואה , יידע לזהות פריחה וידע לזהות נמק ולא יעשה את הקישור ההרסני הזה. כתבת:
"ברור לי שרופא אמור לדעת לזהות בעיות קשות שנראות פשוטות, זה חלק מהותי מהלימוד שלו. "- אכן, צודק. כתבת:
"ברור לי שרוקח יודע אילו תרופות אסור לערבב באיזו סיטואציה (אצל חולה סכרת כן ואצל חולה המפוליה לא)"- נכון. כתבת:
"(שוב זורק לחלל דברים שאינני מבין בהם). "- צודק. כתבת:
"ייעוץ אישי הוא שוב מקום שבו דברים קטנים יכולים לכסות על בעיות ענק. "- ללא ספק, ללא ספק. כתבת:
"אדם שמגיע עם דיבור מהיר ואנרגיות מטורפות, עלול להיות חשוד במאניה." - נכון . אבל רק עלול ואוי לו לאותו איש מקצועי שאכן יאבחן כל אדם שמדבר מהר כאדם שלוקה במניה-דפרסיה. לעומת זאת אדם שאינו עבר הכשרה , עלול בהחלט לקבל את הרושם ולחשוד על ההתחלה שאותו אדם הינו לוקה במניה-דפרסיה . כתבת:
"פסיכולוג אמור לחשוד ואם צריך לזהות זאת, אפילו שהאדם לא מראה סימנים אחרים, אפילו שדיבורו רציונלי יכול להיות שבסיס הדברים מנותק מהמציאות."- לא מכירה את חשדותיהם של הפסיכולוגים . אך לטעמי, פסיכולוג אינו קרמינולוג . אין הוא חושד על ימין ועל שמאל וכשאדם מגיע אליו , מבחירה שלו, עם בעייה מסויימת , הפסיכולוג מנסה לפתור אותה ולא לקטלג את האדם מולו כחולה במחלה נפשית כזו או אחרת ואו אז, מעצם הקיטלוג, לנסות לטפל בבעיה. זה לא יהיה נכון לעשות זאת וגם לא מקצועי . כתבת:
"נניח הוא מספר שהוא מוטרד כי פיטרו אותו, ובכלל הוא לא עבד בשנה האחרונה. " - נניח. כתבת:
"אדם לא מיומן עלול לא להבין בכלל שעומד מולו מישהו שאיבד קשר עם המציאות."- נכון. כתבת:
"אדם מיומן יחשוד בגין הדיבור המהיר והעיניים התזזיות, ויחשוד בכלל בכל מילה שיוצאת לו מהפה, וינסה לאשש את חשדותיו (במקרה זה, אני מדבר על דברים מציאותיים, אדם לא מקצועי יתקשה מאוד לזהות מאניה, צריך ללמוד)."- אדם מיומן שעבר הכשרה לא יחשוד בהתחלה בשום דבר ובטח לא יעשה אבחונים על ימין ועל שמאל מרושם ראשוני . כדי לאבחן דבר שכזה , צריכות להיות סדרה של פגישות, כולל בירור לגבי התנהלותו והתנהגותו של אותו אדם בסביבה הטבעית שלו . בהחלט יכול להיות מצב שאותו אדם מתרגש מאוד בבואו לפסיכולוג (ואם זו פסיכולוגית יפה וחתיכה , אז בכלל ...) . כתבת:
"ולכן אני חוזר על השאלה - האם יועץ פילוסופי למד להכיר ? יודע לזהות ממה להיזהר ? איזה סוג של התנהגות מלמד על פארנויות ? איזה סוג של התנהגות הוא חרדתי בעליל ? איך מזהים אנורקסית ? - סוג השאלות שהינך שואל קשורות לתחום הפסיכולוגי :
"איזה סוג של התנהגות מלמד על פארנויות ? "- זה קשור לפסיכולוגיה. שאלה כגון:
"איזה סוג של התנהגות הוא חרדתי בעליל ?"- שוב, קשור לתחום הפסיכולוגי ולא הפילוסופי. אדם שעבר הכשרה פילוסופית , למד פילוסופיה , יודע בוודאות להבחין בין דילמות , סוגיות, בעיות פילוסופיות לבין סוגיות פסיכולוגית . נכון- צודק. קיים חבל דק מאוד בין פילוסופיה לפסיכולוגיה ובדרך כלל אנשים שבאים עם דילמה או בעיה , היא קשורה לנפש שלהם, לחייהם , לצרה שטומנת בחובה את המימד הפסיכולוגי וניתן כאמור לטפל בשני הרובדים. הפסיכולוגיה אינה סותרת את הפילוסופיה ולהפך. אלא הפילוסופיה , הייעוץ הפילוסופי, מתמודד עם בעיות שאולי עד עתה הוגדרו כבעיות פסיכולוגיות , בכלים פילוסופיים כמו שמניתי וכמו שענניתי מנתה דלעיל. כתבת:
"פשוט למדתי שזה מצריך לימודים."- צודק במאת האחוזים.