כושר שייט בחו"ל

kesseln

New member
כושר שייט בחו"ל

היי הסירה שלי בעלת דגל ישראלי נימצאת בתורכיה איך עושים לה כושר שייט

zina71955

New member
ככל שידוע לי יש שתי אפשרויות

א. להביא את הסירה מתורכיה לישראל ולבצע כאן את בדיקת כושר השיט, קודם לפקיעת תוקפו
ב. להביא על חשבונך בודק של רספ"ן לסירה בתורכיה ולבצע שם את בדיקת כושר השיט
מה שרצוי/כלכלי לשיקול דעתך.

kesseln

New member
כושר שייט

תודה ! במידה והסירה עוגנת רחוק יותר האם אין פיתרון יצירתי אחר
&nbsp

zina71955

New member
בעבר הרחוק הותר למפקח ימי מטעם חברת הסיווג (באוניות) לבצע

בדיקת כושר שייט לכלי שייט ישראלי בחו"ל. נוהל זה שונה מזה זמן. וכיום הנוהל הוא שבחו"ל רק מפקח מטעם רספ"ן רשאי לבצע בדיקות כושר שייט על כלי ישראלי.
מה שאני מציע לך לעשות כרגע זה לפנות לרספ"ן ולברר אם בדיקה כזו תותר למפקח ימי מטעם L.R.S (Lloyd's Register of Shipping( בשם רספ"ן. ספק אם יתירו, אבל כדאי לפחות לנסות.

דרור ים

New member
זה אכן ה"פיתרון" שרספ"ן נתונ לאפריים שוורץ מ-"עליזה"

ובמקרה שלו הציעו לו אפשרות שלישית: להעביר רישום לדגל ארה"ב.

... כך מעודדים את השיט בישראל.

אם הביטוח שלך נעשה בישראל - ממליץ להתייעץ עם המבטח. וחבל לא מפנימים שיאכטות מפליגות בכל העולם ולא פוקדות את נמלי ישראל.

zina71955

New member
אין לעניין זה כל קשר עם הביטוח רון. חברת ספנות ישראלית

המפעילה אוניה בדגל ישראלי בקווים בי"ל מחוייבת לממן הטסה של מפקח רספ"ן מהארץ ל....... טימבוקטו או אנטארקטיקה ווחזרה לחידוש כושר שייט, כולל שכר ואש"ל זה באמת אבסורד מוחלט. כל מפקח ימי של חברת סיווג רצינית יכול לעשות זאת בנאמנות וכך היה גם בעבר הרחוק. אין לי הסבר אינטילגנטי לשינוי.

מאיר ריבא

New member
הקשר לביטוח אמנם עקיף אך קיים

אני מצטט מפרק 5 לפוליסה הימית של מנורה (אני מניח שכולן דומות בנקודה זו)
סעיף 1.3
"תעודת כושר השיט של כלי השיט תהיה בתוקף בכל עת."

כלומר אין כושר שיט - אין ביטוח!
אי לכך, בכל מקרה של עיכוב בחידוש התעודה רצוי לעדכן את המבטח, ואם ניתן - לקבל אורכה להשלמת התהליך (בין בישראל ובין בחו"ל)

zina71955

New member
הנושא הוא הליך חידוש כושר השייט ולזה אין כל קשר לביטוח

הקשר בין כושר השייט עצמו לביטוח הוא ישיר לא עקיף. עם זאת, רק לצורך ההארה צריך לזכור שכושר השייט ניתן לכלי השיט ברציף לצורך seaworthiness at sea . וברגע שיצאת לים (עם תעודה תקפה) יתכן שתיקלע למצב בו כושר השיט יפגע, מחד. ומאידך במידה וכלי השיט מושבת וקשור לרציף (או בעגינה) תנאי הסיווג, כושר השיט והביטוח יכולים להשתנות לקולא. דבר שנעשה באופן תדיר באוניות. לא מן הנמנע שזה יכול להיעשות גם ביכטות (לא ניסיתי).

מאיר ריבא

New member
ושוב לענייננו

אני לא מניח שכוונת הפוסט המקורי היא להשבית את היכטה ולהמתין עד שיבוא בודק מישראל.
מצד שני - כפי שכתבתי לעיל, יתכן שחברת הביטוח תאשר המשך ביטוח לתקופה מסויימת מעבר למועד בו כושר השייט פג עד לחידושו.
תלוי ב"טוב ליבה" של החברה, מעמד הלקוח ומעמד הסוכן בחברה. לא הכל שחור לבן אפילו בביטוח...

zina71955

New member
המקור לא התכוון להשבית, אלא התענין בהליך לצורך החידוש.

אני, לצורך ההארה הראיתי שני מצבים אפשריים בהם יש תנאים משתנים. יש עוד. בביטוח ימי (ובכלל) לא רק שלא הכל שחור ולבן אלא שהכל, על פי הנתונים והמצבים נתון למו"מ . ביכטות כשלנו ההבדלים שוליים. באוניות ההבדלים מהותיים ושם יש הקפדה רבה על מנת שלא יהיה עודף ביטוח ללא צורך.

sagy70

New member
כושר שייט בחול

לא רוצה להטעות וממליץ לבדוק עם רספן ישירות, אבל שנה שעברה ביררתי ונמסר לי שבפעם הראשונה ניתן להזמין מהנדס ימי מקומי שיבצע את הבדיקה ולעדכן את רספן ובפעמים הנוספות אחר כך צריך להטיס בוחן מהארץ כמובן על חשבון המזמין.
שוב אני מציין שווה בדיקה עם רספן להסיר כל ספק.

gb228

Active member
מנסיון שלי

מדובר באישור זמני של מספר חודשים (3 אם זכור לי נכון) על מנת שתוכל להחזיר את הסירה לארץ ולבצע כאן כושר שייט.

skipperrider

New member
קורא ולא מאמין!

וציבור השייטים הישראלי מקבל בהכנעה ולאורך זמן סידור אורוולי שכזה במאה ה-21?
לממן חופשות אקזוטיות לנכבדי בוחני רספ"ן ברחבי תבל תמורת חתימה שכ ל בוחן ימי מקומי יעשה בשבריר עלות?!
מה הנחות היסוד? שר ק בוחן ישראלי באמת יודע לבחון יאכטה? שכ ל בוחני העולם המוסמכים הם רמאים?
מריח לי מושחת-נצלני-מתעלל-ציני-לבנטיני ומטורף א פ י ל ו בסטנדרטי הבירוקרטיה הכנענית!
אני פשוט מתבייש לספר זאת לשייטים בחו"ל! כנראה שלא יאמינו לי!
מישהו לא יתעורר ויביא את העניין להכרעה משפטית?
ואם לא ...אזי כנראה מגיע לכם!
פשוט בושה!
&nbsp
&nbsp

lunatick

New member
כושר שיט? seawarthines

טעות נפוצה לחשוב שבוחני "כושר שיט" בוחנים את כושר השיט של הסירה. מה שכולנו יודעים שהם עוברים על רשימת ציוד שמישהוא רשם אין לזה ולא כלום אם מה שבוחן סירות רגיל יעשה כשנזמין אותו לבדוק את כשירות הסירה שלנו. אם מי מאתנו יחשוב שהזובור שאנחנו נאלצים לעבור אחת לשנתיים (פעם זה היה כל שנה ממש התקדמנו) מבטיח לו שהסירה אכן כשירה לשוט בים מוטב לו שיחשוב שנית.

Jack Aubrey

New member
מכתב לשר הממונה

מציע למי שהעניין נוגע לו אישית - לכתוב מכתב לשר הממונה - ישראל כץ. הנוהל הוא לא חוק - אלא תקנה, ובסמכות השר לשנות אותה. כיוון שהתקנה אכן בלתי סבירה על פניה מהסיבות שצוינו, אזי זה לא חסר סיכוי שהיא תשונה. כבר היו דברים מעולם.

zina71955

New member
jack ראה לעיל בעניין הארזים ואזובי הקיר. דהיינו. אם חברות

הספנות, קרי, יולי עפר/צים לא הצליחו לשנות את רוע הגזירה, אנא אנו באים? אלא מאי, בחברת ספנות הוצאה זו, אף שהיא מרגיזה וקנטרנית היא בשוליים בהתייחס אל הוצאות/תקציב תפעול. והיא ברת החזר מס . ואילו אצלינו היא משמעותית ואין לה החזר. אז, מאחר והיא גזירה, אך לא משמים, הרגולטור עצמו יכול לשנותה אד הוק. אז צריך בכל מקרה להתמיד ולבקש את ההיתר..

lunatick

New member
מה זה משנה?

איך שאני רואה את זה: לא יהיה אכפת לי להפליג ללא כושר שיט בתוקף והבעיה כמובן עם הביטוח. ביטוח ישראלי מכסה רק כש"כושר השיט" בתוקף.
ובמקרה כזה לדעתי צריך לבטח בחברה זרה שלא מכירה את השטויות של מחלקת כלי שיט קטנים.
כשהפלגנו מאנגליה הסירה לא היתה "registered" אלא "listed"
ומהביטוח לא שאלו אם יש כושר שיט או אין. אין לי מושג אם השתנה משהו מאז.

למעלה