כושר שייט בחול

kesseln

New member
כושר שייט בחול

הסירה נימצאת בתורכיה וקיבלתי לחדש את כושר השייט מהי הדרך הנכונה לעשות את זה

zina71955

New member
למיטב הבנתי יש 3 דרכים:

א. לבוא עם/להביא את הסירה לישראל ולחדש כאן את כושר השייט.
ב. להטיס על חשבונך בודק של IMOT לתורכיה ולבצע שם את חידוש כושר השייט. כל ההוצאות, כולל לינה ואש"ל עליך.
ג. להגיש בקשה לרספ"ן שיאשרו בודק מוסמך בתורכיה, כגון Lloyds Surveyor לבצע את חידוש כושר השייט. וגם כאן, כל ההוצאות עליך.
לא ידועה לי אפשרות אחרת. מציע לך שתבדוק ראשונה את ג' ועלויותיה ובמקביל את א' ו ב' ועלויותיהן ותשקול בהתאם.

לפני כמה שנים עשיתי את זה בקרואטיה

מצאתי רב חובל בפנסיה שמוסמך ע"י לוידס .

תמורת 600 יורו הוא הגיע למרינה ( כשעתיים נסיעה) בדק את הסירה כפי שמעולם לא בדקו אותה לפי רשימת בדיקות שקבלתי מרספ"ן ( 6 שעות עבודה ) .
את הדו"ח שלו כולל צילומים שלחתי לרספ"ן וקבלתי חידוש .
לא יודע אם זה קיים היום.

menlim

New member
לחדש את רישיון בטורקיה

אולי עוד אפשרות - לעביר את הרישיון מישראל לטורקיה (שיהיה עם דגל טורקי). זה עדיין לא שייך ל- EU ולכן יהיה אותו תניים מבחינת מיסים.

zina71955

New member
אני תמה אם ידועות לך הדרישות הסטוטוריות של החוק התורכי

לרישום בדגל תורכי. ו - אם להעביר לדגל זר למה לתורכי? אפשר לעבור לדגל נוחות אירופי, גרנסי למשל. או לדגל אחר לפי בחירת/אפשרות המשתמש.

menlim

New member
כל אחד לפי הצרכים שלו

אני באמת לא מכיר מה נדרש בטורקיה אבל התגובה שלי היית כדי להגיד שיש אופציה אחרת - לא רק השלוש שהציעו. כתבתי טורקיה כי הוא הזכיר שהכלי שייט דווקה נמצאת שם. לגבי גורנסי, אם אתה לא אזרח בריטי אני לא חושב שיש עדיפות "מיוחדת" שם. כל אחד לפי המצב שלו והצרכים שלו.

zina71955

New member
נראה על פניו שגם לגבי גרנסי אינך יודע מה נדרש. נראה לי

שלהעברת רישום/דגל ישנם שיקולים יותר רציניים מאשר להתחמק חד פעמית מכושר שייט ישראלי.

doront64

New member
כושר שייט

מצבי דומה לשלך, דגל ישראלי, והסירה רוב הזמן ביוון. גם לי נאמרו האופציות של הטסת בוחן מכאן או מציאת בוחן מקומי.
&nbsp
מצאתי שהדרך המתאימה ביותר בשבילי היא להגיע ארצה פעם בשנתיים, לקראת החורף, ולבצע בדיקת כושר שייט. רספ"ן הסכימו, אחרי תחנונים, לשנות לי את מועד החידוש מיולי, שיא הקיץ ושיא העונה, לחודש נובמבר. באופן קבוע.
&nbsp
לי זה הכי מתאים, להגיע פעם בשנתיים לחורף בארץ, לבצע כושר שייט, כל מיני טיפולים קטנים שמצטברים בדרך, קצת להפליג, ולצאת שוב ליוון באביב.
כל הקטע של הטסת בוחן או מציאת מישהו מקומי אפשרי, אבל נראה לי בלבול מוח לא קטן. תעשה מה שנוח לך, ובהצלחה!

Anora

New member
שאלת תם

אם הסירה נמצאת בחו"ל, למה בדיוק צריך כושר שייט ישראלי?

Anora

New member
אף פעם לא דרשו ממני כושר שייט כתנאי לביטוח.

יכול הביטוח לדרוש בדיקה של הסירה ע"י בודק מוסמך אבל כושר שייט מה הקשר?

עד כמה שאני מבין כושר שייט זו המצאה ישראלית. ואם הסירה לא בארץ, ואתה לא זקוק לאישור של הרשויות הישראליות, אז אי אפשר לבטח אותה? לא נראה לי.

doront64

New member
כושר שייט וביטוח

למיטב זכרוני, זה מופיע כאחד התנאים בפוליסה שלי לתקפות הביטוח. יכול להיות שאצלך לא דרשו את זה, שווה לך לבדוק באותיות הקטנות. אם זה לא נדרש, מה טוב.

zina71955

New member
anora ידידי. דצוי מאוד שתלמד קצת את החוק בנושא זה. בקצרה.

החוק הישראלי הקובע את כושר השייט דורש שתבטח את סירתך בביטוח צד שלישי בערך מינימלי מוגדר.
כל פוליסת ביטוח תקפה בתנאי שיהיה לך כושר שייט.
אם בחרת בדגל ישראלי אתה מחויב בחוק הישראלי ללא קשר למיקומך הגיאוגרפי.
אם בחרת בדגל זר ובחרת למקם את סירתך בארץ אתה מחוייב בחוק הישראלי המתייחס לספינה בדגל זר. כל עוד הספינה נמצאית בארץ.
והשאר - צא ולמד.

kesseln

New member
כושר שייט בחול

לא סגור על זה, אבל ניראה לי שכושר שייט הוא אחד התנאים לפוליסה בחברה ישראלית . תקנו אותי אם אני טועה.

מאיר ריבא

New member
מה שאילן כתב

כלומר - ספינה בדגל ישראלי או בדגל זר השוהה בארץ (מעל X ימים) - חייבת כושר שייט ע"פ החוק והביטוח מחייב לעמוד בתנאי החוק.
מצד שני - ספינה בדגל זר המצוייה בחו"ל - אינה מחוייבת בחוק הישראלי, וכל מה שנשאר לעשות זה לבדוק שלנוסח פוליסת הביטוח לא השתרבבה פסקה המחייבת את הספינה לעמוד בתנאי החוק הישראלי (למרות שכאמור היא בחו"ל ושטה תחת דגל זר).
תקנו אותי עם אני טועה...

shachargl

New member
מצטרף, ודוגמאות לפוליסות

מגדל
שירביט
(מתוך האתרים https://www.shirbit.co.il/לובי-פוליסות-וטפסים/ארכיון-פוליסות/
https://www.migdal.co.il/He/Services/Pages/policyterms.aspx)

מסתבר שמעבר לדרישת היתר שייט, צריך לבדוק גם מי יכול להפעיל את הסירה, האם הוא נדרש לרישיון ישראלי וצוות בטיחות..
כמובן כל אחד צריך לבדוק את הדרישות של הדגל שהוא רשום עליו, והפוליסה שהוא חתם עליה...

למעלה