כורכום כאבקה

CommandeRiker

New member
כורכום כאבקה

היי,
לאחרונה אני מערבב כפית כורכום עם מים חמים ופלפל שחור.. האם זאת הדרך הנכונה לקחת אותו?

yoelnd

New member
שמועות?

היי
למה דווקא השילוב הזה למטרה הזאת?
יש אמצעים אחרים יעילים יותר ובאמצעות דרכי פעולה יעילות יותר.

"אז קראתי במחשב על משהו שעוזר
ניסית ושמעתי וזה לא עוצר.....
אז שאלתי והתייעצתי וקיבלתי מענה
שממנו אני לא מבין מה אני רוצה"

בקיצור - פנה למטפל מוסמך ואחרי פריסת כל הבעיות יותאם מה שצריך בצורה המקסימלית והנכונה ביותר בצורה מכובת ואישית והכי רצינית.

בהצלחה!

בהרט

New member
מסכים עם יואל...

שבהחלט כדאי לך לראות מטפל אם אכן קיים לדעתך מקום לשיפור אצלך בנושאים שהזכרת.
גם מסכים איתו כי כורכום/כורכומין הוא לא בהכרח הכלי המתאים או האולטימטיבי לבעיות שציינת.

בגדול ובכללי, כדאי אולי לקחת מספר דברים בחשבון:

1. התבלין כורכום מכיל רק 2%-2.5% של כורכומין, ולכן למטרות טיפוליות מתאים יותר להשתמש בכורכומין (ריכוז של כ - 95% של כורכומין) ולא בתבלין. אם כי זה לא אומר שאי אפשר להינות ולקבל גם תועלות מהתבלין עצמו.
2. הספיגה של כורכומין אינה טובה, ולכן מנסים במספר דרכים לשפר אותה (פייפרין, פוספטדילכולין, שומן/שמן). אם מעורבב בכורכומין גם פייפרין (כ - 5%), חשוב לקחת את התוסף על קיבה מלאה/מרופדת)
3. אם אתה אוכל ביצים, ערבוב של אבקת כורכומין (ניתן לפתוח את הקפסולות ולרוקן את תוכנן) עם ביצה טריה לפני שאתה מכין ממנה חביתה/מקושקשת יעזור לספיגה, בגלל הערבוב שלו עם הפוספטדילכולין בביצה הטריה.
4. אפשרות אחרת למקסם את הספיגה שלו זה לערבב אבקת כורכומין בשמן קוקוס שחומם או במעט חלב + שמנת מתוקה ובעדיפות לאורגניים כמובן
(מה שנקרא בארה"ב half & half) שחוממו יחד.
5. אני מנוע מלהזכיר כאן מינונים של כורכומין, כי דרושים מינונים שונים למצבים שונים.

שא ברכה

hal767

New member
לא

אני ממליץ לוותר על שני התבלינים הנ"ל בגלל הנזק שהם גורמים לבריאות.
למרות כל סגולות המרפא שרבים מייחסים להם, אני בדעה שהם כלל אינם מזון לאדם, הם לא נועדו למאכל אדם והם גורמים נזק למערכת העיכול, לכבד, לכליות, הם גורמים לעצבנות ועוד.
בוודאי שהם לא ישרתו אותך בכל הקשור לניקוי הגוף, להסדרת פעילות מערכת העיכול ולשיפור מצב הרוח.

ניקוי הגוף ופעילות תקינה של מערכת העיכול קשורים, בין השאר, לתזונה נכונה. תזונה צמחונית אורגנית נכונה היא, לדעתי, הדרך הנכונה לפעול בכיוון. אין כל משמעות לשימוש בחומרים אלה או בכל תרופת פלא אחרת, אם אין מקפידים על התזונה. אכילה שאינה נכונה מהווה גורם בעיה בכל שלושת הנושאים שהוזכרו בשאלתך, ואי אפשר לפתור בעיה בלי לסלק את גורמיה.

פתרונות סימפטומטיים באמצעות שימוש בחומרים מזיקים (תרופות) מאפיינים את דרכה של הרפואה המערבית, ואלה מזיקים וגם הופכים את החולים לכרוניים. אין זה נכון לחזור על הטעות הזאת בדרך טיפול אלטרנטיבית. אני ממליץ על טיפול שורש הכרוך בתזונה טבעית בריאה ומבריאה ובשיפור אורח החיים כדרך לאפשר לגוף לרפא את עצמו, כי רק הוא יכול לעשות זאת.

קישור למאמר בנושא ניקוי הגוף
http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205044

יעל ND

New member
לא

כורכום - זה תבלין. ותשתמשי בו כדרך האדם להשתמש בתבלין.

למעלה