כוריגון

גלייהו

New member
פרוגסטרון

אני זקוקה לעזרתכם: הרופא שלי בקש שאעשה בדיקת דם (-פרוגסטרון) ביום ה-20 למחזור. מישהי יכולה להסביר לי מדוע ומה היא אמורה לבדוק? וכמו כן האם תוצאות הבדיקה תקינות: Progesterone Urgent 77 Estradiol (E2) Urgent 506. אני חברה בקופ"ח מכבי. תודה רבה מראש!

כנראה רצה לבדוק אם היה ביוץ

ולפי הערך של הפרוגסטרון הוא יכול לדעת אם היה או לא היה ביוץ (שמתרחש בדר"כ בסביבות היום ה-14-16). הפרוגסטרון שלך די גבוה, אז זה מעיד שהיה ביוץ החודש, וממה שאני מבינה (הי, אני לא רופאה) נראה לי שהבדיקות בסדר גמור!

גלייהו

New member
כוריגון

שאלה נוספת לי, אני נמצאת עכשיו בשלב ההזרעות. ביצעתי עד כה הזרעה אחת, בחודש האחרון הרופא פספס את היום. כששאלתי אותו אם הכל תקין אצלי הוא אמר שכן ונתן לי לעשות גם בדיקת דם ביום ה-20. כאמור הזקיקים שלי גדולים (בין 17-20) וכן רמות הפרוגסטרון וה-E2 תקינים ומעידים על ביוץ שהיה. כמו כן אצל הבן זוג שלי הכל תקין. אני פשוט לא יודעת מה עליי לעשות, ואני אסביר: בעקרון עפ"י בדיקות הדם ומעקב זקיקים הכל תקין אצלי, אולם הרופא שואל אותי בכל מפגש איתו האם אני רוצה כוריגון ואיקקלומין. אמרתי לו שאינני מעונינת בהתערבות הורמונלית כל עוד לא צריך. אני מתחילה לקבל את תחושה שאולי הוא פשוט מנסה להקל על עצמו ולנסות בדרך "מלאכותית" לתזמן את הביוץ כך שיהיה לו קל יותר, האם אני צודקת לדעתכן? רציתי לדעת מה דעתכן והאם עליי להחליף רופא (-אני מטופלת במרפאת פוריות אבל עושה רושם שהם ממש לא רציניים שם), זה פשוט כבר מייגע, לא מצאתי עד היום רופא שאני מצליחה לסמוך עליו, ובאמת שכבר עברתי הרבה. זה פשוט מתסכל כי אני יודעת מתי אני מבייצת וביקשתי ממנו שנעשה את ההזרעה ביום שחשבתי (-ומסתבר שגם צדקתי) והוא אמר שמוקדם מדי ושאחזור עוד יומיים וכך הלך לו עוד חודש!! תודה שוב מראש.

פּוֹנְג

New member
למה את חושבת שהוא רוצה לעשות לעצמו

חיים קלים ולא לך? רופא הוא לא קוסם, מומחה לפוריות ככל שיהיה, הוא לא יוכל להכניס אותך להריון אם לא תדעו מתי הביוץ. עכשיו אם לך אין בעיה להמשיך ככה, לעשות US ואולי לפספס ואם הזמן לא בוער לך אז באמת עדיף מכל הבחינות לעשות את זה על מחזור טבעי. אבל אני לא חושבת שאת צריכה להאשים את הרופא בכך שפיספסתם. תיזמון הביוץ זה אחד מהא.ב. של הכניסה להריון. וזה ביולוגיה ולא מדע מדוייק. יש כאן הרבה עניין של ניסוי וטעייה. אך מצד שני אם את לא סומכת על הרופא שלך אז אולי באמת את צריכה להחליפו, אבל לדעתי לא מהסיבה שציינת. בהצלחה.

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. לא כל כך הבנתי את הרעיון של "יהיה לו קל יותר.." לטעמי קל יותר זה הצלחה טובה יותר. אם לרופא יהיה יותר קל לתזמן, יש סיכוי טוב יותר להצליח. טיפולי פוריות הן ביולוגיה ולא מתמטיקה, ולכן קשה לדייק. אם את מרגשיה דברים שהרופא לא מודע להם- אל תתביישי להתעקש, בעיקר אחרי שפעם אחת הוא פספס. באיזה מרפאה את מטופלת? בהצלחה נועם

למעלה