כועסת על הציצי ?

• פותח הנושא alf4
  • פורסם בתאריך

alf4

New member
תודה על התשובה המפורטת

אכן התשובות שלי הן "כן" לשאלותייך. אני מנסה את המוצץ בערך מגיל 7 שבועות אבל היא לא רוצה.. היא לוקחת מדי פעם אבל כצעצוע-נשכן ולא כמוצץ. אני מניקה לפי דרישה לפי הזמנים שלה ובאמת מה שהכי נראה לי מהאפשרויות שהצעת הוא שהזרימה האיטית מרגיזה אותה... אם היה לי ציצי שלישי היא הייתה שמחה מאד, הקטנה שלי... ומה לגבי המוצקים ? עד כמה זה משנה אם היא טועמת גזר או תפ"א פה ושם ? יש לנו שלושה חודשים להרגיל אותה לאוכל מוצק (עד ספטמבר) זה יספיק ?

מינימי2

New member
כמה דברים

קודם כל, משרד הבריאות קבע את מועד התחלת המוצקים לגיל 6 חודשים על סמך מחקרים שנערכו בנושא. סביב הגיל הזה רוב התינוקות בשלים לאכול מוצקים, המערכת החיסונית שלהם ומערכת העיכול מפותחות דיין כדי להתמודד עם המזון החדש מה שמקטין את הסיכון לאלרגיות ולבעיות אחרות. לא חושבת שייגרם אסון גדול מהתחלת המוצקים בגיל 5 חודשים, אבל חושבת שהרבה יותר חשוב שתקבל עכשיו רק חלב - המזון המתאים לה ביותר כרגע, ומכיל את החומרים להם היא זקוקה. אני מניחה שבספטמבר היא תלך למטפלת או למשפחתון... ובכל זאת, הייתי נמנעת מלהציב יעד ברור לארוחות מוצקים. לא תמיד ההתגלות למוצקים היא לפי הצפיות שלנו, ולא כדאי להיכנס למעגל של לחץ (הילד לא אוכל כצפוי, ההורה נלחץ ומשדר את הלחץ הזה, התינוק אוכל עוד פחות, ההורה נלחץ עוד יותר וכו...). מגיל 6 חודשים ועד לספטמבר יהיו לכם 3 חודשים בהם היא תוכל להסתגל למוצקים... יש כאלה שמסתגלים מהר ויש כאלו שלאט, ואינך יכולה לדעת כיצד תסתגל ביתך. גם אם בספטמבר עדיין לא תאכל ארוחות מוצקים מלאות, תוכלי לשאוב לה חלב שישלים את תזונת המוצקים, או במקרה הזה לא יתאפשר - להשלים בתחליף (שזו בעיניי רק ברירת מחדל). להתחיל מוצקים מוקדם זו לא ערובה לאכילת מוצקים טובה בעתיד... יש תינוקות שמתחילים לאכול כרגיל וכעבור מספר שבועות נסוגים ומסרבים להמשיך עם המוצקים לזמן מה... היי גמישה ואל תכתבי את התסריט מראש. במקומך הייתי מחכה עוד חודש, ממשיכה להניק, מתחילה מוצקים בזמן, ולא דואגת יותר מדי. אין שום בעיה בחלב שלך, הוא טוב, מזין, עשיר ומתאים לה בדיוק. לא כל בכי או התנהגות נרגנת מצביעה על בעיה בחלב שלנו, כלומר - לא בהכל אנחנו אשמות

alf4

New member
כועסת על הציצי ?

בת חמישה חודשים. יונקת מלא לפי דרישה (בדרך כלל כל שעתיים). ישנה בלילה מ 20:00 בערך עד 06:00 עם הנקה אחת בערך ב 03:00. בשבועיים האחרונים לאחר היניקה (לאחר. לא תוך כדי ולא במקום) היא עוזבת את הציצי בכעס, מתמתחת לאחור ובוכה. חשבתי שאולי אין חלב (מה שהסבתות מכניסות לנו לראש..) אבל אני יודעת שיש לי. אני לוחצת ותמיד יוצא. בטיפת חלב האחות אמרה שאולי אני לא שותה מספיק. אז אני שותה יותר עכשיו. היא גם אמרה לי להתחיל מוצקים. התחלנו אתמול גזר, אבל אלו כמויות מזעריות וייקח זמן עד שהיא ממש תאכל. מלבד זאת, היא יונקת ורק לאחר מכן כועסת ועוזבת. אז למה היא בוכה ? מה עוד זה יכול להיות ?

איילתי

New member
כשזה קורה אצלנו אני מציעה מוצץ.

שמתי
שהוא עצבני שיוצא חלב כשלמעשה הוא רק רוצה להמשיך ולמצוץ ואז המוצץ (לרוב) הוא הפתרון

yperelmuter

New member
גם לי זה קרה

אז שהתייעצתי עם יועצת הנקה והיא אמרה לי ש: 1. או שהקטן פשוט לא רוצה יותר לאכול (וכך הוא מבטא את זה) 2. או שהוא רוצה רק למצוץ והוא מתעצבן שיוצא חלב. היא המליצה לי להפסיק את ההנקה כשהוא כועס, לרים אותו ולהמשיך בהנקה רק אם הוא שוב דורש וזה באמת עבד (וכך התחילו לנו מרווחים בין הארוחות של פחות או יותר של 3 שעות ולא שעתיים).

alf4

New member
נחמד..

איך עשית את זה למעשה ? כשהוא התעצבן אז הפסקת את ההנקה לגמרי ? ואיך ידעת שהוא רעב שעה אחר כך ? הוא לקח מוצץ ?

yperelmuter

New member
תשובה

אז ככה, ברגע שהוא היה מתעצבן הפסקתי להניק אותו וקמתי על מנת שיעשה גראפס. אם הוא היה רגוע הבנתי שהארוחה הפסיקה לו ושהוא שבע. אם לאחר מספר דקות הוא שוב היה לא נינוח, אז המשכתי את ההנקה. אני אחת שמהרגע שהוא נולד ממש למדתי להקשיב לו, ולהבין את השפה שלו. הילדים שלנו מתקשרים איתנו בבכי, בקולות .... ואנחנו רק צריכות להקשיב. הכעס שלו בעצם אומר לך: "די אני שבע , הספיק לי". ולשאלתך הבן שלי לקוח מוצץ רק להרדמות וכשהוא נרדם הוא מעיף אותו מהפה. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

hadarbe

New member
מחזקת את דבריך

המצב אצלי הוא בדיוק אותו הדבר, גם לגבי ההתעצבנות על הציצי וגם לגבי המוצץ!

למעלה