כוסמת

כוסמת

הייתי בסופר ביום שישי - ובעקבות השרשור על כוסמת שהיה כאן בשבוע שעבר רציתי לקנות כוסמת. אבל מבט על תוית ההרכב התזונתי קצת הפתיע אותי - תכולת הפחממות היתה 77 גר ל100 גר מוצר, שזה כמו תכולת הפחממות בקוסקוס, למשל. זה ממש לא נראה לי כמו תכולת פחממות נמוכה. אולי זה עדיף על קוסקוס\פתיתים\פסטה\אורז בגלל שהוא מלא סיבים (כמו שאורז מלא עדיף), אבל לא נראה לי שניתן לאכול מזה "חופשי" - אלא כתחליף למנת הפחממה בארוחה. האם אני טועה\מפספסת משהו ???

אף אחד לא אמר שנייתן לאכול מזה חופש

אבל מכיוון שזה מלא סיבים כמות די גדולה של כוסמת (נפחית לא משקלית) מחליפה מנת פחמימות. מבחינת תכולת פחמימות זה אכן שווה ערך לאורז וכו' מבחינת קפיצות בסוכר ה-ר-ב-ה ה-ר-ב-ה פחות כנראה מכיוון שלדגנים שלמים (חיטה שלמה, בורגול, גריסי פנינה, שעורה, כוסמת, קינואה (אל תשאלי אותי מה זה
), פומפרניקל) יש ‏ אפקט גליקמי נמוך. לאורז יש אפקט גליקמי יחסית גבוה (1)

האם הכוונה שמאותו משקל כוסמת ואורז.

האם הכוונה שמאותו משקל של כוסמת ואורז, מקבלים נפח גדול יותר בכוסמת?? אם כן, אז זה טוב. אפשר למלא את הבטן...

הכוונה היא

שעבור אותו משקל של אורז/כוסמת, העלייה בסוכר הרבה יותר מתונה לאחר אכילת כוסמת, מכיוון שהאינדקס הגליקמי שלה יותר נמוך. האמת שעד שקראתי את הקישורים שנתתי לפינה הייתי גם אוכלת יותר כוסמת מאשר אורז בלא שחוותי עלייה בסוכר. בעיני מכיוון שהכוסמת יותר אווררית חשבתי כי אני אוכלת נפח יותר גדול מאשר באורז (לא מדוד). אבל אחרי שראיתי את הקישורים והאמרה כי בשניהם מחושבת מנת פחמימות כשווה ערך לכחצי כוס (ללא ציון אם לפני או אחרי בישול) אני נזהרת בדברי וחוזרת בעיניין הנפח משקל עד שנקבל חוות דעת מקצועית יותר.

לגבי ערך גליקמי,ברור,השאלה לגבי נפח

לגבי ערך גליקמי,ברור,השאלה לגבי נפח. אך בודקים את זה?

דואגת1

New member
ערך גליקמי וכמות/נפח

הכמות /נפח הופכים לרועץ - קימת כמות מומלצת, ורצוי להסתפק בה, אפילו לגבי חסה, אם אוכלים 5 ק"ג צריך להתחיל לספור את הקלוריות והפחמימות. זה הרי העיקרון של האינדקס הגליקמי, גם מזון שהאינדקס שלו נמוך לא צריך להגזים באכילתו. 3. מדוע לא לבדוק ? אכול חצי ספל, ואחר כך ספל ותראה מה קורה.

דואגת1

New member
נפח

מה הבעיה למדוד סתם נפח ? בשל 100 גר' אורז, בשל 100 גר' כוסמת, ואחרי הבישול תשווה את הנפח של שניהם.

כנראה שלא הבנת את השושן הצחור ואותי

כנראה שלא הבנת את השושן הצחור ואותי...

למעלה