מה ??!!!
אני קורא בפורום מידי פעם ולא יצא לי לכתוב, אבל כשקראתי את התגובה הנ"ל הייתי חייב להירשם ולהגיב. בתור מטפל בשיאצו כבר קרוב לעשור ועם מאות טיפולים בשילוב עם כוסות רוח, אני בהחלט נדהם לשמוע את מה שקראתי. "אלימות", "דרך נוקשה, מכאיבה ומלווה בסבל", "דרך של התעללות בעצמינו"???!!! אני רוצה להקדים ולומר, שאני ראשון מחסידי טיפול מרגיע ותומך, וגם אני מאמין שהדרך לשחרר קושי, למשל שחרור של שריר תפוס הוא לא להתקיף את השריר, דבר הגורם רק לכיווץ ייתר של הגוף, אלא לעבוד במגע תומך המעודד שחרור. עקרון זה לא נמצא נגד טיפול בכוסות רוח! בלא מעט מקרים, הטיפול הממוקד בכוסות מביא שחרור נעים מאין כמוהו כגון במקרה של תפיסות שרירים קשה, וכל זאת בצורה מהירה ועמוקה יותר מטיפול במגע בלבד. כפי שהפליא לתאר זאת הרמב"ם: "הכאב הראומטי המתחדש מרוח ירפא באופן מיוחד, שכמעט ואין לו רפואה טובה לו מזה, בקרן המציצה (כוסות רוח) שיתלה על מקום הכאב. ואתה תחשוב בזה כמין התרופה, שהיא ממין כשפים" בנוסף כאשר קיים שיקול של מסגרת זמן, במקרים מסוימים, טיפול בכוסות רוח בשילוב מגע מהווה את הטיפול האופטימלי ביותר, ומקצר משמעותית את מספר הטיפולים למטופל. אף על פי שכוסות רוח יעילות מאין כמותן בפתיחת "סטגנציות צ'י ודם", בטכניקות מסוימות ניתן להשתמש בהן גם לחיזוק האנרגיה הכללית של המטופל. חסרונם היחיד, הם הסימנים שהם משאירים למספר ימים, כאשר משתמשים בהם לפיזור עמוק. כאמור, לכוסות הרוח פנים רבות והן יכולות להשתלב מצוין בטיפולים מסוימים בדרכים שונות, אך הן בהחלט רחוקות מלהיות "התעללות בעצמינו" כאשר משתמשים בהם נכון. אהוד.