כוסות רוח

oversensitived

New member
כוסות רוח

שלום טיפלו היום בכוסות רוח על הגב.. וכואב לי ממש להשען. חוץ מזה ישנם כ 8 סימנים כחולים גדולים ומגעילים על הגב שלי. האם זה אמור להיות כל כך חריג???

mic26

New member
הסימנים בהחלט נורמאליים

הם עוברים אחרי כשבוע. בדרך כלל אין כאבים לאחר הטיפול, אבל יכול להיות שנוצר שטף דם, שייעלם בקרוב. במקרה של ספק, כדאי שתתקשר למטפל, תספר כיצד אתה מרגיש ותבקש הסבר.

כוסות-רוח

הרעיון והמטרה של טיפול בכוסות-רוח הוא לעורר את זרימת החיות בגוף. הרעיון, לכשעצמו - נהדר ורצוי. גם כאשר המטפל/ת מתייחסים בעדינות. אלא, שהמעשה עצמו איננו נעים כלל וכלל ומלווה בתופעות לוואי בלתי נעימות למראה ולתחושה. אלא, שאני אישית סבורה, שטיפול עדין, ושאיננו מכאיב עדיף תמיד. במיוחד עבור אנשים רגישים כמוך. תמיד ישנה דרך טובה יותר. מספיק המצוקות והבעיות שיש לנו, שמכאיבות לנו. מדוע לבחור בדרך של התעללות בעצמנו. לכן, דרך הפתרון והטיפול רצוי, לדעתי, שתהיה נעימה, חביבה, רכה, מלטפת, בדרכי-נועם, בשמחה ובטוב-לבב. והיות, שישנן דרכים רבות מאוד, שיטות וכיוונים מגוונים, שיכולים להיות נעימים באותה עת של הטיפול, התרגול והעשייה - מדוע לפתור מצב של אלימות - באלימות. אלימות כלפי עצמנו - היא כאשר אנחנו מאפשרים לעצמנו לשאת מצוקות, דאגות, פחדים, חרדות, חוליים לאורך תקופה מסוימת- ורק לכשהגענו כמעט לקצה גבול יכולת הסבל - מחפשים אנו פתרון. זו צורה של התעללות עצמית = אלימות עצמית. מכאן, פגשתי אנשים, שסבורים שגם הפתרון חייב להיות תוך כדי אלימות = דרך נוקשה, מכאיבה ומלווה בסבל. אני נוהגת, תמיד, להסביר לאנשים כאלה, שרק "מענה רך - ישיב חימה". ומתוך אותם אלה, שאכן, הסכימו בהדרגה ובקצב שלהם - הגיעו לאיזון הטוב ביותר והצליחו לפתור את מצוקותיהם הכי טוב, ואת סבלם. מתוך כך, הודו לקדוש ברוך הוא, בורא העולם שהובילם בדרכי-נועם, בשמחה ובטוב-לבב לחיים שלמים יותר, שלווים יותר ומאושרים באמת - ומתוך כך, השלימו גם עם האויבים הכי שנואים שהיו להם. בוודאי, שלא כולם מסכימים לדעתי, וזו זכותם המלאה. תודה על תשומת-הלב, בכל זאת. בהצלחה, חביבי היקר
ובשורות טובות לחודש כסלו טוב ומבורך וחורף בריא שמח ונעים,
שלומית נצח

mic26

New member
לא רק שאני לא מסכימה

גם מאוד מקומם אותי שאת מוציאה שם רע לקולגות. לא בא לי להגיב מעבר לזה, אבל לחשוב שאת מכניסה לבן אדם לראש שהמטפל שלו מתעלל בו באלימות, זה כל כך לא לעניין. גם אם את סבורה שזה כך, יש דרך לכתוב את זה מבלי לשלול את דרכם של אחרים ולהוציא דיבתם רעה. והאופן שבו כתבת בטח שלא יועיל לשואל השאלה.

ינוקא1

New member
יש משהו במה שהיא אמרה.

ואני חושב שהיא לא הובנה נכון. זה מאוד דומה לאומנויות לחימה , שם יש אומנויות לחימה "רכות" (כמו טאי צ'י , בה גווה וכו') לעומת אומנויות לחימה "קשות". לדעתי בהתחלה אנו חושבים שקשה יותר פירושו "חזק יותר". ואיננו מאמינים בכח של הדברים הרכים להשפיע. נדרש סוג של "הבשלה" כדי ללמוד את כוחם של הדברים הרכים. גם בדרכי הטיפולית , בעבר הייתי עושה כוסות רוח ומניפולציות יותר "חזקות". כנ"ל בטיפולי המגע. ככל שהזמן עובר אני עובד בצורה יותר רכה. פחות סומך על כח פיזי ומניפולציות אגרסיביות , ויותר סומך על האנרגיה. מתאמץ פחות ומשיג יותר. בדיוק כמו בעקרונות הצ'י גונג - "תנועה ללא מאמץ". אני עדיין חושב שכוסות רוח יכולות להיות טיפול נהדר במקום ובזמן הנכונים , אבל פחות אשתמש בזה היום. כנ"ל יש מטופלים שמחפשים את ה"קשה" : ופעמים רבות זה חלק מהפתולוגיה. זה מאוד קשור לחוסר יכולת להרפות או לחוסר יכולת להבין ש"החיים יכולים להיות קלים". לגוף השאלה - כוסות רוח אמורות להשאיר סימנים סגולים , וזה סבבה. כאבים לא אמורים להיות. כוסות רוח הם טיפול טוב. אבל כמו כל דבר - כל טיפול אמור להיות מתאים למטופל.

0 אור 0

New member
גם אני אוהבת את הדרך הרכה יותר

ואכן נתקלתי לא פעם במטופלים שהדרך הזו לא מתאימה להם, והם מחפשים משהו שיוצרתגובה מאד מהירה ועוצמתית על הגוף - ולאנשים אלו הדרך של כוסות רוח מאדאטרקטיבית.

מה ??!!!

אני קורא בפורום מידי פעם ולא יצא לי לכתוב, אבל כשקראתי את התגובה הנ"ל הייתי חייב להירשם ולהגיב. בתור מטפל בשיאצו כבר קרוב לעשור ועם מאות טיפולים בשילוב עם כוסות רוח, אני בהחלט נדהם לשמוע את מה שקראתי. "אלימות", "דרך נוקשה, מכאיבה ומלווה בסבל", "דרך של התעללות בעצמינו"???!!! אני רוצה להקדים ולומר, שאני ראשון מחסידי טיפול מרגיע ותומך, וגם אני מאמין שהדרך לשחרר קושי, למשל שחרור של שריר תפוס הוא לא להתקיף את השריר, דבר הגורם רק לכיווץ ייתר של הגוף, אלא לעבוד במגע תומך המעודד שחרור. עקרון זה לא נמצא נגד טיפול בכוסות רוח! בלא מעט מקרים, הטיפול הממוקד בכוסות מביא שחרור נעים מאין כמוהו כגון במקרה של תפיסות שרירים קשה, וכל זאת בצורה מהירה ועמוקה יותר מטיפול במגע בלבד. כפי שהפליא לתאר זאת הרמב"ם: "הכאב הראומטי המתחדש מרוח ירפא באופן מיוחד, שכמעט ואין לו רפואה טובה לו מזה, בקרן המציצה (כוסות רוח) שיתלה על מקום הכאב. ואתה תחשוב בזה כמין התרופה, שהיא ממין כשפים" בנוסף כאשר קיים שיקול של מסגרת זמן, במקרים מסוימים, טיפול בכוסות רוח בשילוב מגע מהווה את הטיפול האופטימלי ביותר, ומקצר משמעותית את מספר הטיפולים למטופל. אף על פי שכוסות רוח יעילות מאין כמותן בפתיחת "סטגנציות צ'י ודם", בטכניקות מסוימות ניתן להשתמש בהן גם לחיזוק האנרגיה הכללית של המטופל. חסרונם היחיד, הם הסימנים שהם משאירים למספר ימים, כאשר משתמשים בהם לפיזור עמוק. כאמור, לכוסות הרוח פנים רבות והן יכולות להשתלב מצוין בטיפולים מסוימים בדרכים שונות, אך הן בהחלט רחוקות מלהיות "התעללות בעצמינו" כאשר משתמשים בהם נכון. אהוד.

כוסות רוח

קודם כל ברצוני לומר שכוסות רוח הן כלי מאוד מאוד יעיל במקרים מסוימים. לי אישית תמיד טוב לשמוע על מטפלים שמשלבים אותן בטיפול שלהם, מאחר וזהו כלי שסובל משום מה מיחצנות לא מוצלחת במיוחד ולא בצדק (חוץ מהסימנים שחולפים לגמרי לאחר מספר ימים). לא הבאת כמעט מידע חיוני על עצמך ועל הבעיה שרצית לטפל בה. בכל מקרה, מאחר ויש לך סימנים כחולים על הגב, אני מניח שהשתמשו בשיטת "strong cupping", היעילה בעידוד זרימה של דם ונוזל לימפה לאזור ולעזור ל"פתיחה" ושחרור של האזור. אם אתה צעיר (לא מבוגר מאוד או ילד/נער צעיר), בריא באופן כללי (לא חולני וחלש) וסובל מתפיסות עמוקה של שרירי הגב, כנראה שהטיפול היה נכון והסימנים הם בהחלט נורמליים. אם אחד מהנ"ל לא נכון (בעיקר אם אתה קשיש או ילד/נער ו/או חולני/חלש), יכול להיות שהיה צורך בטיפול יותר חלש או שונה. מניסיון שלי, לא אמורים להיות כאבים לאחר הטיפול, אלא במקרים רחוקים של תפיסות גדולה במיוחד, שמשתחררת בבת אחת (לעתים בעקבות טיפול ראשון), אבל כאבים כאלה אמורים לעבור תוך מספר שעות (יש לפנות למטפל/ת אם הם לא עוברים תוך יום). אגב, האם השתמשו בכוסות עם להבה? (לעתים שימוש לא מקצועי יכול לגרום למעין כוויה ולכאב באזור השפה של העיגול שנוצר). כאמור, חסר המון מידע, ואיני יכול לייעץ על סמך ההצהרה "ישנם כ 8 סימנים כחולים גדולים ומגעילים על הגב שלי"
בכל אופן, אם המטפל/ת שלך לא הזהיר/ה אותך לפני הטיפול בכוסות על תופעת הסימנים, כדאי מאוד שתעיר לו/לה על זה, בכדי שידאגו ליידע מראש את המטופלים הבאים. שיהיה לילה טוב.

החריגות היא שלך

ועליך מוטלת החובה לברר את מהות הטיפול לפני קבלתו. למרות שבמקרים רבים לא ניתן לצפות את הרגשתך. הזכרת לי: לפני שנים, הגעתי למדקר שהחליט בגלל כאב גב פתאומי לשים עלי כוסות רוח. ("זה כלום, קצת יעשה סימן") רגע אחרי שהוא שם את הכוס הראשונה הייתי בטוחה שכריש, או לפחות תנין, מהסוג הירוק יותר, נעץ בי את מלתעותיו. חושבת שגם הוא היה המום מהתגובה ואני למדתי להתרחק. (הטיפול לא עזר לכאב, אבל גם לא נתתי לו הזדמנות...)

למעלה