כוסות וויסקי

D2T2S

New member
כוסות וויסקי

שלום לכם,
שבוע הבא יש לחבר טוב יומולדת ורצינו לקנות לו סט של כוסות וויסקי איכותיות.
הייתי שמחה לקבל קצת מידע בנוגע למה מותר ומה אסור בהקשר של כוסות המיועדות לשתיית וויסקי.
ואולי אפילו לקבל המלצות ספציפיות לדגמים/חברות/חנויות.

תודה,
דנה

שלום

ה-benchmark של כוסות ויסקי, שלדעתי הן גם מתנה מאוד אסתטית ויפה הן כוסות גלנקיירן.
לפני כשנתיים נמכרו בדיוטי פרי במבצע של 5$ לאחת, אני משער שבחנויות יין/אלכוהול טובות אפשר יהיה להשיג

מיסטרל וארגל בדרום ת"א הן שתי החנויות הראשונות שעולות בקונטקסט של כוסות וציוד נלווה במחירים טובים, הייתי מתקשר לבדוק

foodnwine1

New member
אז ככה

כמו שאמר כאן לפני, הגלנקיירן זו הכוס הפופלרית ביותר כיום, המאפשרת גם להינות מרחרוח וארומות הויסקי, אם אתה בעניין אז כמובן. היא גם מאוד עמידה ולא נשברת בקלות.

יש עוד כמה שכדאי לשקול:

1.כוס טוליפ עם רגל גבוהה שאני מאוד אוהב. נוחה, קלה הרבה יותר מהגלנקיירן - חיסרון - שבירה מאוד.

2.כוס קופיטה - המשמשת הרבה פעמים ללגימת שרי, גם היא רחבה למטה וצרה למעלה, ונראית כמו כוס יין קטנה וצרה יותר. משמשת הרבה מאוד מקצועני ויסקי וטעימות. יותר שבירה אבל לא כמו הטוליפ.

3.כוס הויסקי של RIEDEL הידועה. אני לא מחבב ,אבל יש כאלו שאומרים שהיא טובה מאוד. הצורה שלה קצת הפוכה ומתרחבת למעלה. חיסרון: מחיר מאוד יקר... עשרות ש"ח לכוס.

יש עוד כמה וכמה. צירפתי לך לינק עם תמונות.

http://www.dramming.com/2011/06/11/...-villeroy-boch-against-the-rest-of-the-world/

D2T2S

New member
מבקשת מספר דגשים

אין חיה כזאת - תודה על ההמלצה ובעיקר על ההפניה לחנויות. אקפוץ לשם בתחילת שבוע.
foodnwine1 - תודה על הקישור ועל ההמלצה על Riedel. פשפשתי קצת ונראה לי שטיפ-טיפה אני מתחילה להבין יותר איך עולם הוויסקי נראה.

מה אתם אומרים על סגנון ה-Old Fashioned?
האם עדיין נהוג לשתות בכוסות כאלה או שזה בעיקר בסרטים?

foodnwine1

New member
נהוג...

כוסות כאלו בשימוש נרחב, הן פשוט יותר ללגימה ולא להרחה.
כלומר אם בא לך לשתות בכיף בלי לחפש ארומות מיוחדות באף, זה סבבה, פשוט המבנה שלהן אינו מרכז את הריחות כמו שעושות כוסות טוליפ.
רב הויסקי "גיקים" או "סנובים" יעדיפו לשתות בכוסות טעימה בכדי להנות יותר מהחוויה וריכוז הארומות לאף...
הכל ענין של טעם

אני מעדיף אולד פאשנד

אבל אני לא גיק או סנוב

כלומר, כמו שאמרו מעלי - לטעימה עדיף כוסות טוליפ
פשוט, כשאני שותה ויסקי, אני ב-98% מהמקרים שותה ולא טועם...

היות וזו מתנה הצעתי כוסות גלנקיירן כי הן יפות ומיוחדות בעוד שכוסות אולדפאשנד הן קצת פשוטות למראה, למרות שגם מאלה אפשר למצוא דברים מיוחדים.

אילן די

New member
משתמש בשתיהן

רוב כוסות הוויסקי אצלי הם מסוג גלנקיירן אבל אני מאד נהנה להשתמש בטמבלרים לפעמים. בקריסמס האחרון קיבלתי סט כוסות וויסקי מהסדרה "מד מן" ואני מאד נהנה לשתות מהן. משהו בגודל של הכוסות האלה נותן תחושת חשיבות מזוייפת אך מהנה

D2T2S

New member
האם כדאי להשקיע בכוסות קריסטל?

ואם כן, האם עדיף גוף חלק או כזה שיש עליו דוגמא כלשהי (כמו בתמונה המצורפת)?

קריסטל - אם כן אז איכותי

ורצוי עם אחוז נמוך ככל האפשר של עופרת. לא בריא.
יש היום ״קריסטלים״ נטולי עופרת או כמעט ללא (בפועל אני חושב שזה לא פורמלית קריסטל ככה, אבל התוצאה כמעט זהה).

ולגבי עיטורים - זה כבר ממש עניין של טעם... על הויסקי זה לא משפיע כמובן.
אני הייתי מעדיף כוס חלקה עם שפה מעט צרה מהגוף - להתקרב כמה שאפשר לצורה מתאימה לטעימה והרחה.

D2T2S

New member
הכוסות הנבחרות :)

בסופו של דבר הלכתי לארגל וקניתי את הכוסות האלה של Schott Zwiesel.
יום שבת מתקיימת יום ההולדת ואני בטוחה שחתן השמחה יהיה מבסוט!

תודה רבה לכולם על כל העיצות!

knappertsbusch

New member
אחלה! אני אוהב את העיצובים שלהם

יש לי כל מיני כוסות של Schott, איכותיות ועמידות למדי.

מצויין, על דבר כזה דיברתי.

יש לי כמה כוסות שונות של החברה הזאת ואני מאוד מרוצה מכולן.

למעלה